Valaki elmagyarázná mi van ezzel a rezsicsökkentéssel?
Miért probléma ez a baloldalnak? Mire gyűjt most aláírásokat a Fidesz? Egyszóval mi van mögötte?
Minden oldal véleménye érdekel.
Én nagyon laikusként a következőképpen látom az egészet:
A Fidesz bevezette a 10%-os rezsicsökkentést. Részemről azt látom, hogy minimálisan, de tényleg csak minimálisan csökkent a rezsink, hiszen például a közös költség változatlan, illetve a különböző banki adók miatt, ami egyik részről jön, az a másik oldalon elveszik. A lényeg, hogy én, mint átlag állampolgár minimális ugyan, de jól járok vele.
A Fidesznek nyilván eléggé nagy kampány ez így egy évvel a választások előtt, tudnak majd villogni vele.
Szóval eddig mindenki jól járt vele, ki az, aki mégis rosszul járt és ami miatt ez probléma:
Az egyik az, hogy amíg a lakosságnál rezsicsökkenés történt, addig az ipari áram ára pl.: növekedett, nem is kicsivel.
A másik probléma, hogy ezt a rezsicsökkenést úgy érték el, hogy semmi mást nem tettek, mint, hogy előírták a szolgáltatóknak, hogy ti ennél drágábban nem szolgáltathattok és pont.
Ez viszont az eredményezi, hogy nem lesz elég pénz a karbantartási munkálatokra és olyan lesz a közműszolgáltatás, mint a 3-as metró néhány éven belül: vagy működik, vagy nem. Illetve leépítések várhatóak a szolgáltató cégeknél, ami a munkanélküliséget fogja növelni.
Kicsit olyan ez, mintha törvényben előírnák, hogy a tej literje nem lehet 100 Ft-nál drágább, ami nyilván mivel ennyiből nem lehet azt előtermelni, mert az előállításnak magasabbak a költségei, ezért a következő történne: a tejtermelők egyik fele felhagyna ezzel a tevékenységgel és ezzel valószínű súlyos anyagi válságba kerülne és növelné a már amúgy is magas munkanélküliséget. A másik fele pedig elkezdené vizezni a tejet vagy valami hasonló trükköt bevetni, amiből következne, hogy a tej minősége sokkal rosszabbá válna...
Körülbelül ennyi a helyzet...a aláírásokkal kapcsolatban már nem vagyok képben, arról nem tudok nyilatkozni..
Köszönöm, hogy leírtad a véleményed!
Valaki esetleg tudja, hogy mennyi profitot termelnek ezek a közüzemek évente?
a kormánynak szüksége van a társadalmi támogatottságra, ha a német francai és egyéb állami érdekeltségeket is tartalmazó multikkal kell majd vitatkozni ...
Magyarországon már hozzászoktak, az eddigi kiszolgáló magatartáshoz és nem akarnak "negatív példát" életben hagyni kelet-európában. 56-ban is csírájában folytattak el minden rendszer ellenes megmozdulást, most sincs másként csak mai rendszert fenntartói a nyugati hatalmak és érdekeltségeit jelenti ...
Bulgáriában emelték a közmű árakat nálunk csökkentek, ez a hír bulgáriában is megjelent, igaz nem minden médiumban...
Pontosan ismerjük, milyen veszélyes, ha egyes tagállamoknak kedvezményeket adnak ... mert akkor a többi is követeli és szétszakítja a rendszert.
Lehet, hogy összességében nyereséges az ELMŰ is, de különbséget kell tenni a lakossági (egyetemes) szolgáltatás és a kereskedelmi között. Ez az, amit nem tudnak az emberek!
A szolgáltatóknak ma nem érdekük a lakossági fogyasztók kiszolgálása és megtartása, mert csak veszteséget termelnek.
lakossági fogyasztók esetében nehéz elhinni, hogy nem nyereséges, már cska azért is ,mert uniós áraktól jóval többet fizetünk (bár árfolyam függő az összehasonlítás ( középárfolyamon tavaly 50% fizettünk többet, mint egy angol a gázért és kb 7-8% fizettünk többet az áramért, mint egy angol...
környezőországoktól szintén igaz a 20-30% áram ár különbség és a 50< gázár, pedig nálunk még tárolókból is komoly nyereséget lehet kisajtolni ...
lehet rosszul gazdálkodnak, ezt mondták akkor, amikor el kellett adni a magyar vállalatokat, mert az állam rossz gazda ... Lehet ugyan ez van most az elmű esetében is! Vagy fordítva már ez nem igaz?
Rendben én kifejtettem amit tudok a témáról vártam, hogy érdemben hozzászólsz, hogy mi az oka, hogy ilyen nagy a különbség ... De nem, sajnos megint elfogytak az érvek tények és jött a mocskolódás ...
Ez van, hozzászoktunk már ehhez .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!