Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nincs az 1241-1242-es...

Miért nincs az 1241-1242-es magyarországi tatárjárásnak emléknapja? Miért nem emlékeztetik a mongol népet erre a szörnyűségre?

Figyelt kérdés
Ha belegondolunk, hogy hány olyan történelmi esemény volt, ami miatt bűntudatot kell éreznünk nekünk is, akkor szerintem jogos lenne, hogy egy emléknapot tartsunk az őseinkért, és azért, hogy fél Magyarország kipusztult.

2013. ápr. 7. 22:31
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
És van még pár csillió rajta kívül :(
2013. ápr. 7. 22:50
 12/32 A kérdező kommentje:
És ha azt mondom, hogy zsidó vagyok? Csak szeretem Magyarországot, mert ez a hazám? Akkor mi vagyok? :D
2013. ápr. 7. 22:50
 13/32 anonim ***** válasza:
74%

"És ha azt mondom, hogy zsidó vagyok? Csak szeretem Magyarországot, mert ez a hazám? Akkor mi vagyok? :D"

Akkor meg egy lúzer lennél, aki gúnyolódik saját őseinek pusztulásán. Nyilvánvalóan nem vagy zsidó. Ez pontosan lejön a kérdésedből is.

2013. ápr. 7. 22:53
 14/32 A kérdező kommentje:

Nem gúnyolódok, egy szóval nem említettem meg őket. Ti hoztátok fel. Ja és egyből nekem esik mindenki, hogy én nácifasiszta vagyok, meg ilyen-olyan. Holott a kérdésnek semmi köze hozzá.

Nem gúnyolódok senkin, ezt ti magyarázzátok bele. Szerintem a magyar történelemnek ez egy elég jelentős pontja volt, ami miatt a magyar lakosság jó része kipusztult és illő lenne egy emléknapot tartani neki, úgy gondolom.

2013. ápr. 7. 22:58
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Rendben kérjünk kárpótlást és remélem meg tudod állapítani, hogy kinek a kije élte túl? Mindjárt gondoltam!
2013. ápr. 7. 23:04
 16/32 Canopus ***** válasza:
100%
Szerintem a sikerekre kéne ünnepnappal megemlékezni, ahelyett, hogy a vereségekre helyezünk ekkora hangsúlyt. Például ott az 1456-os nándorfehérvári diadal. Az oroszok rendszeresen - többek között - katonai parádéval emlékeznek a II. vh-s győzelemükre.
2013. ápr. 7. 23:06
 17/32 Pro Patria ***** válasza:
42%

Csak nem itt is 68%-os?

"Másrészt a tatárjárásnak nincsenek nosztalgikus követői, ennél fogva semmi esélye annak, hogy egyszer megismétlődjön."

- Ahogyan más népirtások megismétlődésétől is csak egy szűkre szabott csoport tart, nulla realitással.

De a török hódoltságnak van. Lásd az új török sorozatot, Szulejmán. Na akkor?:)

2013. ápr. 7. 23:07
 18/32 anonim ***** válasza:
33%
jaj Istenem! A kérdező mért lenne Antiszemita? Komolyan mondom, ha nektek mindig ez jön le, amikor megemlékeznénk egy magyar tragédiáról. Mi köze a tatárjáráshoz az antiszemitizmushoz? Igen, a tatárok is ölhettek zsidót, de nem nézték, hogy most magyar e vagy zsidó.
2013. ápr. 7. 23:16
 19/32 anonim ***** válasza:
18%
Nem jó ötlet a tatárjárás emléknapja.De a zsidók is jobban tennék,ha csendesebben családiasabban emlékeznének,nem százhúsz kamera (ebből nyolcvan külföldi) előtt,és többszáz watt hangerővel színészkednének.
2013. ápr. 7. 23:32
 20/32 anonim ***** válasza:
82%

Oké, de akkor Te is fizess kárpótlást az avaroknak, morváknak, besenyőknek, stb...

De mondhatnám a kalandozásaink alatt végzett mészárlásokat is a németeknél.

2013. ápr. 8. 03:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!