Miért lett divat az Orbán utálat?
Én nem vagyok Fideszes , de egyet értek veled.
A maszop-Gyurcsány-Bajnai triumvirátos ki sem húzza a nyelvét nyugat seggéből , az Eu alázatos szolgái lennének ismét.
Legyen nemzeti szuverenitásunk , érdekérvényesítés.
Orbán nem akar rosszat , csak a megvalósításokon még sokat kellene csiszolnia.
Ha már tv és agymosás: a politikai hírek 7/8-a Orbánról szól, vagy maga a miniszterelnök beszél benne. (Nem hasraütés az arány)
Nem az imf-es cucc a nagy baj. Maga az elleenállás nekem szimpatikus. De az indokokat már ezerszer megcáfolták, és innen kezdve ezek csak hazugságok. A többivel látom a bajt. Államosítások, mondvacsinált figyelemelterelő hírek, rég látott munkanélküliség, egekben levő euro, ellenzék szabályos kivégzése (legalábbis próba, ld. Klub rádió) és még sorolhatnám. Mivel ésszerű magyarázat soha nem hangzik el a problémákra, sajnos nincs miért szeretnem vezérünket.
közszolgálati tv-nek ha jól tudom a közösséget kell szolgálni a közösség érdeke hogy tájékozódjon az aktuális történésekről a kormány munkájáról és az ellenzés reakciójáról ... ez mindig így volt!
köztv-ben is bemutatják a törvénysértő leendő értelmiségieket, akik 50 ezerért több csatornán kapnak főműsoridőben 2-3 perces reklám anyagot napjában több alkalommal... szóval még a napi reklámtól se esik el az ellenzék,így nem értem miről beszélsz.
De hát nem is olyan nehéz kimosni az ember agyát. Vehetjük példának az RTL éjjel nappal dugó műsorát. Kibéreltek egy lakást, beraktak pár marhát és az ország háromnegyede azt nézi.
Mint írtam, én is tudom, hogy tud Orbán is nagyot mondani, de a rosszak közül ő a jobbik rossz. Benne látom a szikrát, hajlamos a változtatásra. Én inkább az átlagemberek szemében nem látom, hogy tényleg akarnának is valami változást. Könnyű ülni a TV előtt és üvöltözni, hogy "monnyonle", de akinek annyira rosszul megy az tesz is érte vagy ellene. Tulajdonképpen én inkább az emberekben csalódtam, akik "elbirkásodtak".
Kedves kérdező, az "utálnak minket, mert merünk ellent mondani az EU-nak", csupán Orbánék szövege, hogy elhitessék veled és másokkal, hogy ők mennyire bátrak, bezzeg a szocik... Ezek szerint sikerrel. A szlogennel csupán egy gond van. Más országok, amelyek úgymond "úgy táncolnak, ahogy az EU fütyül", nálunk sokkal sikeresebbek, pedig ott kezdték, ahol mi, vagy még rosszabb lapokkal. Nem tartottak pisztolyt a fejünkhöz, hogy csatlakozzunk, a társadalom 83%-a mégis igennel szavazott, és a többség a mai napig igennel szavazna, hidd el. Ha pedig tagjai vagyunk egy klubnak, akkor nem illik belecsinálni a tányérunkba, és lehányni a tapétát.
Az Orbánnal szembeni ellenszenvnek számos oka van. Legfőképpen az, hogy egy elvtelen hazudozó, aki mindig az aktuális politikai széljárásnak megfelelően beszél, de hosszú távon teljesen következetlen, egy célt kivéve: hogy hatalomra kerüljön. 1989-ben még liberálisnak vallotta magát, és gúnyolta a papokat, kivonult a Parlamentből a Trianon-megemlékezés miatt stb., aztán 1994-ben, miután az MDF megbukott, "varázsütésre" átvedlett keresztény-nemzetivé, mert azon a térfélen látott nagyobb esélyt a kormányra kerülésre.
2002-ben, amikor kormányát leváltották, esztelen mocskolódásba kezdett, és szitkozódott a baloldaliak felé, lenézve azokat, akik nem a Fideszre szavaztak. Csalózott, hazaárulózott, tüntetéseket szervezett, amivel éket vert a magyar társadalomba, megosztotta az embereket. Az ellenzéki 8 évben teljesen meg volt sértve, mindenben gátolta a kormányt, nem járt be a Parlamentbe, az utcán szította az indulatokat, népszavazást szervezett, amellyel leszavaztatott olyan intézkedéseket, amelyeket 2010 után kormányra kerülve viszont bevezetett.
Miközben 2010-ben államcsőd közeli helyzetről hablatyolt, az egykulcsos adóval megemelte saját és környezete, valamint a jómódúak fizetését több százezer forinttal (ő maga fél millió forinttal többet visz haza havonta ezáltal), ugyanakkor a szegények fizetése nemhogy nem nőtt, hanem csökkent is, 5-10 ezer forinttal. Ellopta a magánnyugdíj megtakarításokat, a 3000 millárd forintot elvileg államadósság csökkentésre fordítják, és verik a mellüket az államadósság csökkentéssel, érdekes módon közben dollárkötvényeket bocsátanak ki...
A határon túliak szavazati jogáról egyetlen szót sem szólt, ugyanis ha tette volna, nem szavaztak volna rá ennyien. A többség nem akarja, hogy a határon túlról bárki beleszóljon az életünkbe. Főleg olyanok nem, akiknek lövése nincsen az egészről, egyetlen fillérrel nem járulnak hozzá a költségvetéshez, és az intézkedések súlyét nem kell viselniük. Akaratunk és beleegyezésünk ellenére fogta magát, és a 2/3-ra hivatkozva megadta.
Sorolhatnám a végtelenségig, de ebből is láthatod, hogy egy tisztességtelen, gátlástalan emberről van szó, ne csodálkozz azon, hogy sokan nem szeretik, nem szeretjük.
A Gyurcsányék a Földön párját ritkító módon szerződében garantálták a profitot a külföldi, közműszolgáltató tolvajoknak.
Miközben egy normális ország nem is adja külföldi kézbe ezeket!!! Ezek stratégiai ágazatok! Az ország függetlenségének alapvető tényezői.
Ezzel nem csak a Magyrországot árulták el, hanem még az EU-s irányelveket is megsértették.
Csakhogy közben az EU nyomására "A cseh, szlovák és magyar árampiacok összekapcsolásával több mint 25 százalékkal csökkent a magyar áramtőzsdei zsinórár 2012. szeptember közepe óta." Lásd:
Hát a mi "bátor" szájkarete művész Viktorunk, önmaga soha nem merte volna meglépni ezt a lépés a tolvajok ellen. Most amikor az EU megtette helyette, akkor is semmi nyoma a 25%-os magyar áram ár csökkenésnek, hanem még mindig csak 10%-os rezsicsökkentésről halandzsázik, mi több még aláírás gyűjtésbe is kezdtek a nagy semmi mellett!
Miközben 10%-al kábít, valójában a tolvajoknak ad továbbra is 15%- extra profitot!
A hálózatfejlesztésről meg annyit: hogy a közelmúltban történt pár napos kis hófúvástól oszlopok és vezetékek százai szakadtak illetve dőltek le.
Az átkosban ennél sokkal nagyobb telek is voltak, mégse voltak ilyen problémák.
Az ok egyszerű: a külföldiek "költséghatékonyság" címszóval mindenhol a legócskább anyagokat (vékonyabb vezetékek, kínai ipari selejtek) építettek be.
Hogy meg miért szidják akkor is az Orbánt, amikor éppen az ország érdekeinek megfelelően cselekszik: az ok szintén egyszerű: akik ezt teszik, azok nem az ország, hanem egy az ország érdekeivel ellentétes oligarchia érdekeit képviselik.
Természetesen az igazról pedig mindkét bagázs mélyen hallgat.
Kiment a tank, bejött helyette a bank.
És a valódi demokrácia különben sem a szépet ígérő nagy vezírekről szól, hanem arról, hogy az állampolgárok rászoktak a gondolkodásra a bégető birkaság helyett; és nem csodát várják, hanem összetartva és önmagukért kiállva saját maguk élik, építik és őrzik, védik a demokráciát.
Összefoglalóul: naiv ember az, aki egy politikusnak bármit is elhisz!
mi van? ellenzéknek is benne van a hírekben ... ellenzék is felszólal, mindenegyes kormányzati intézkedés után..
Amit én megjegyeztem, hogy az ellenzék hirdetésként használja fel a rendőri intézkedéseket, ez igaz!
De adok neked linket, csak hogy neked is világos legyen miről is akarsz vitázni ...
7/8 honnan szedted? mert én pontosabb számot tudok! 73/83 ne nevettesd ki magad! én megtehetem, mert tudom miről beszélek, de neked fogalmad sincs ....
Ha akkora divat lenne a Fidesz utalat akkor nem vezetnenek minden kozvelemeny kutatasi adat szerint.
Szerintem a nagy tobbseg meg mindig mellettuk van, az o hangjukat viszont kevesbe hallani mint a kopkodket.
A politikajanak a fobb vonalaival egyebkent egyet lehet erteni es meg mindig sokkal jobb mint barmelyik ellenzeki part.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!