Valóban gazdaságtalan lenne legalább néhány szánbánya újraindítása?
Nyilván azért zárták be őket, mert nyereségesek voltak, csak mazochisták vagyunk, ezért inkább bezártuk.... mennyi zseni van itt :D
Bravo 73% valóban nagy megfigyelő vagy ... Ha érvelni akar az ember, akkor szándékosan érvel olyan széles, megfogható távlatokban, amik között, akármilyen érdekes vannak összefüggések .. Én érvelésem csak arra hívta fel a figyelmet, mint már írtam több alkalommal is, hogy az mióta Európai közös piac részesei vagyunk, azóta nem éri meg a szén, mint energia forrás hasznosítása ... Ez jó részt az eu politikájának és támogatási rendszerének is köszönhető! Mint ahogy felhívtam a figyelmet, hogy Mecseknél olcsóbb lenne a feketekőszénnel fűteni, de több pénzt kapunk, ha erdőket taroljuk le vagy ha a horvátoktól hozzuk a fát!
Ha az érveléstechnikának számít, hogy valami másról kezdek beszélni, aztán összemosom a kettőt, akkor én kérek elnézést :)
De jó, tegyük fel, igazad van, és van összefüggés (bármilyen érdekes). Továbbra is várom, mi az összefüggés, ez eddig nem derült ki.
Ugyanis az EUs agrártámogatás, ami a fakitermelésbe bejöhet, erről valóban el tudom képzelni, hogy nem veszi figyelembe kellőképpen a környezetvédelmi szempontokat, ahogy a cikked is írja - bár a szénbányászatról még mindig semmit nem mondtál..
Viszont az agrártámogatást nem fogják azért megvonni, mert szenet bányászunk... vagy pontosan melyik támogatásra gondolsz, mert ugye sokféle van? Próbálom kitalálni, mire gondolsz, de nem értem.
Ha megjelölöd, melyik támogatás melyik jogcímével van gond, máris van értelme a vitának. Addig ez nem érvelés, csak szónoklat, remélem, érzed a különbséget.
"Ha az elítélteket dolgoztatnák a bányákba,akkor lenne ingyen munkaerő,és működhetnének továbbra is."
Te sosem olvastál Széchenyit, ugye? Öreg hiba. Hadd idézzek neked pár idevágó mondatot a Hitelből.
"A robot vagy szakmány létele még nagyobb figyelmet érdemel és azon kárt, mely belőle háramlik, éppen oly bajosan tagadhatni, mint azt, hogy 2x2=4. 60 ezer robot egy esztendőben szint azon munkát viszi végbe, melyet 20 ezer napszámmal könnyen el lehetne végezni. És ki nem tapasztalta, ki robotban is, és béresek által, de kivált contractus szerint dolgozott, hogy azon munkát, melyet egy egész helyes jobbágy rossz ekéjével, filigrán szekerével, gyenge marhájával 52 nap, vagy ügyetlen cselédje és gyenge korú gyermeki által 104 nap tud végezni, maga béreseivel, jó szerszámokkal és erős marhával, vagy contractus szerint a mondott idő egy harmad része alatt nem vihette végbe!"
Tehát nem, ingyen munkával sem lenne gazdaságos. És még csak emberséges sem, bár ahogy elnézem, te a rabokat nem veszed emberszámba. Azért majd ha egyszer te kerülsz rács mögé, mindjárt megváltozik a véleményed.
# 18!
Túl azon, hogy egyáltalán nem érdekel a pártpolitika a példáimat csak ezért hoztam fel, hogy megértsd, a mezőgazdaságunkat éppoly elgánsan tették taccsra, mint ahogy a szénbányáinkat bezárták. Az analógia a két ágazat között az, hogy a saját holdudvarukba pénzt pumpáló, választottjaink megkérdőjelezhető döntések következtében, de végső soron ugyanazon módszerekkel csináltak piacot a külföldről származó mezőgazdasági terményeknek, mint az energiahordozónak.
Az mit sem változtat a tényeken, hogy neked ökölbe szorul a talpad és az sem, hogy nem látod azt a tényt, hogy sokáig kellene keresgélned politikai vezetőink között, míg egyet tudnál mutatni, akinek a saját és holdudvarának személyes vagyongyarapodása ne lenne fontosabb, mint az ország érdeke.
Nem tudom hány éves vagy, de ha figyelted a privatizáció idején a politikai vitákat, akkor eszedbe kellene, hogy jussanak azok a parázs viták, amelyek során néhány ellenzéki politikus szinte ordítva kérdezte a kormány tagjaitól, hogy miképpen hozhattak olyan, nyilvánvalóan nemzetellenes döntéseket, amelyek jóval alulmúlták egy foltos szalamandra értelmi képességét. Ezekre a döntésekre akkor sem volt és azóta sincs válasz. Egy valami maradt, a tény, hogy bagóért herdálták el a nemzeti vagyont és nincs felelős.
Remélem így érthető, ha nem, akkor elnézést, hogy zavartalak!
Más!
Érdekes a felvetés az EU könyezetbarát tchnológiai követelményeivel kapcsolatban. Mióta bezárták az Ajka környéki bányákat, hegyekbe áll a környék erdeiből letarolt fa az erőmű és a volt szénosztályzó udvarán. Meg sem tudom becsülni azt a fa mennyiséget, amit a környék erdeiből, valamint Zala, Somogy és Baranya megyékből idehordtak. A környékünkön csak a lenullázott ősbükkösök mutatják a környezetbarát technológia erdményét. Ez körülbelül annyira környezetbarát technológia, mint amennyire egy temetés szép.
23-as: Ha egyszer odáig süllyedek,hogy börtönbe kerülök,akkor tessék csak nekem is kiszabni a méltó büntetést...
Egyébként én a bűn súlyossága szerint osztanám be a rabokat.
Egy olyant,aki pl. 'csak' kisebb csalást követett el,azé könnyebb munka lenne, de én egy gyilkost nem fogok emberszámba venni már megbocsáss(természetesen ha önvédelemből tette,vagy valaki védelmezése miatt az megint más), szóval annak maradna a piszkos munka.
"de én egy gyilkost nem fogok emberszámba venni már megbocsáss(természetesen ha önvédelemből tette,vagy valaki védelmezése miatt az megint más)"
És azt elmondanád nekem, hogy mi alapján döntöd el, hogy önvédelemből történt-e a gyilkosság? Néha persze egyértelműen meg lehet állapítani, de hidd el, hogy vannak esetek, amikor nem. De amit leírtam, annak szempontjából ez teljesen mindegy, itt a lényeg az, hogy az ingyen munkaerő nem gazdaságos, mert robotban a szükséges minimumra hajtasz. Egy életfogytiglanra ítéltnek úgyis tökmindegy, ott fogja elszabotálni a munkát, ahol csak tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!