Mi lenne az első néhány intézkedésed, ha holnaptól Te lennél a miniszterelnök?
megszüntetném a NAV-ot ,(APEH)
régebben sem volt,és nagyon jól elvoltunk nélkülük is,
Hm... elképzelném, hogy holnap reggel becsöngetnek, hogy én vagyok a miniszterelnök.
Először is elrendelném, hogy minden, amit eddig csináltak, folytassák, mert a semminél még az is jobb.
Aztán magam mellé vennék néhány embert, akikben megbízom, és átnézném, hogy mi is a helyzet pontosan az országban. Nyilvánvaló, hogy egy hétköznapi borsodi srác nem ismeri annyira az ország helyzetét, hogy bármilyen releváns döntést tudjon hozni.
Ha már tudom, hogy mi van, kezemben van az alap, hogy meghozhassam azokat a döntéseket, amiktől a gazdaság felpörgését várom.
Az első intézkedésem nem jogi, hanem gazdasági lenne. Ideiglenesen hatályba helyezném a rendszerváltáskor készült alkotmányt, és új alkotmányt készíttetnék szakértők és a vezető egyetemek jogi karainak bevonásával, amit népszavazással erősítenék meg.
A második intézkedésem az ügynökakták teljes nyilvánosságra hozatala lenne beleértve az összes titkos állampárti aktát és azoknak a neveit, akik az előző rendszerben bármilyen komolyabb feladatot láttak el a hatalom számára.
Ezt követően szintén szakértők bevonásával átalakíttatnám a pártfinanszírozás és a közbeszerzések, valamint a pályázatok rendszerét.
Utána megadóztatnám a környezetterhelést, az úthasználatot, progresszív szja-t vezetnék be, nyilván csak az után, hogy vezető közgazdászokkal dolgoztatnék erre ki egy komoly stratégiát. Ezek a többletterhek jelentenék a fedezetet a járulékcsökkentésre, és az nagyon alacsony jövedelműek szja-jának kivezetésére.
Egyebek mellett bizottságot hoznék létre a rendszerváltás utáni privatizációs tevékenység felülvizsgálatára.
Szerintem ezek lennének a legfontosabb programpontjaim, de pár perc alatt nehéz összehozni. :D
Az Eu-ból , Nato-ból kilépnék mindenképpen.
Létrehoznék egy föderációt ,melynek tagja lenne Ausztria , Magyarország , Horvátország ,Szlovákia , Lengyelország ,Csehország és a balti államok , talán Finnország is.
Az országoknak nagy autonómiája lenne , nem törekednénk a teljes összekeveredésre.
A tagállamok teljesen egyenlőek lennének , mérettől , teljesítménytől pénztől függetlenül.
A külpolitika Amerika és Izrael ellenes lenne ,ez egy független föderáció lenne, nem egy nyugati báb.
Katonai szövetséges , Oroszország , Irán lenne.
Lenne saját hadsereg ,atomfegyverek
A legelső dolgom az lenne, hogy megkérdezném az ország lakosságát, hajlandó-e elfogadni az intézkedéseimet, azokat maximális lelkesedéssel végrehajtani, az alap nélküli ármánykodókat elhallgattatni, a mocskolódók száját befogni, egyáltalán akar-e magának egy boldog, jólétben élő dolgos országot ellenségeskedés nélkül.
Mindenkinek kötelező válaszolni, kibúvó nincs. Ha 95% igent válaszol mindenre, van esélyem, hogy a maradék 5% ne tudjon keresztbe tenni. Ezután kezdenék körülnézni szakértők után.
Ha nem kapom meg a jelzett többséget, akkor nem kívánok egy ellenségeskedő, haszontalan és igénytelen nép miniszterelnöke lenni. Elleszek magam, van mit tennem, tudom, kikkel érzem jól magam, egyáltalán, amire szükségem lehet, meg tudom teremteni magamnak. Az ellenségem tegye ugyanezt.
- Elsősorban és legfőképpen szakértőkkel venném körül magam, és mindenféle ideológiától és gyűlölködéstől mentes, racionális érveket, tényleges programot és megoldásokat kínáló kormányzást folytatnék. Igyekeznék helyreállítani a bizalmat a politika iránt
az emberekben, és Magyarország nemzetközi tekintélyét.
- Visszaállítanám a progresszív adózást, mivel sokkal igazságosabb, és az állam is több bevételre tenne szert vele.
- Nagyon nagy hangsúlyt fektetnék a mezőgazdasági fejlesztésekre, hiszen a vízkincs mellett a termőföld Magyarország legnagyobb erőssége. Keleten és nyugaton egyaránt keresnék felvevőpiacot az élelmiszernek és az ásványvíznek, hogy ezáltal fontos gazdasági tényezővé válhassunk, jelentős exporttal és bevételekkel.
- Lehetőségekhez mérten mindent megtennék, hogy csökkenjen az energiafüggőségünk és megújuló energiára álljunk át idővel. Vízerőművek építése például már régóta evidens lenne, ezzel sok évre munkahelyeket is teremtenénk.
- Az EU-ból semmi esetre sem lépnék ki, éppen ellenkezőleg, támogatnám a további gazdasági és politikai integrációt, hogy idővel ne csak unió, hanem Európai Egyesült Államok lehessünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!