Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hol lehet látni antiszemitákat...

Hol lehet látni antiszemitákat Magyarországon és magyar gárdát, egyenruhás megfélemlítőket masírozni?

Figyelt kérdés

Egyfolytában azt hallom, hogy Magyarországon terjed az antiszemitizmus. Tegnap e miatt nem szurkolhattak a magyarok a focimeccsen. Én mégis életemben egyetlen antiszemitát sem láttam még, és nem láttam semmilyen gárdát masírozni.

Mit ajánlotok, hol lehetne őket megnézni? Kíváncsi vagyok már kik miatt esett nekünk a fél világ. Hogyhogy én soha nem hallottam ilyen megnyilvánulásokat, barátaimmal örülünk az új wizz air járatnak Tel-avivba, tervezünk is egy körutat. Vannak zsidó származású ismerőseim, ők sem tapasztaltak ilyesmit.

Egy vidéki megyekszékhelyen élek Nyugat-Magyarországon. Szóval hol lehet látni, találkozni ezekkel a hírhedt antiszemitákkal? Mert kezdenek olyanok lenni mint az ufók, amikről minden film szól, mindenki beszél róluk, mindenki mondja is hogy vannak, mégis személy szerint senki sem látta még őket.

2013. márc. 23. 15:09
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
Eleve, a focimeccs is az izraeli-magyar barátság miatt lett megrendezve! Ez a lényeg!
2013. márc. 24. 12:48
 22/36 A kérdező kommentje:

Félelmetes, mi van Magyarországon (európai művészek kiáltványa):

Európai művészek összeurópai felkelésre szólító kiáltványt fogalaztak meg a fasizálódó rendszrré szerveződő Magyarország ellen:

"Indítsatok felkelést!

Igen, igen. Vannak felhívások és cikkek, tiltakozó határozatok és levelek, pódiumviták és dokumentumfilmek Magyarország módszeres fasizálódásáról és az ellen, de idáig minden akció hiábavalónak bizonyult. A demokratikus polgári társadalom megszokott tiltakozási formáival már nem lehet semmit sem elérni Magyarországon, illetve Magyarország ellen. Az Orbán-kabinet zavartalanul jobboldali rezsimmé alakítja át az államot. A politikailag intézményesedett Európa pedig mindezt csak tétlenül nézi. Az értelmiségiek megmagyarázhatatlan okokból hallgatnak. Akcióik legfeljebb csak a saját lelkiismeretük megnyugtatására szolgálnak. Legfőbb ideje, hogy a földrész értelmiségijei véget vessenek tétlenségüknek és önfeladásuknak, és közbeavatkozzanak Magyarországon, amely a kontinens rothadó gócává válik.

Harc vagy kapituláció?

Javaslat: egy bécsi stratégiai kongresszusról az ellennyilvánosság hatalmas lökőhullámát kell elindítani. Az ismert filmcím, A fegyverek választása felhívás a szellem Európájához, hogy együtt gondolja végig a vita eddigi eszközeit, és találja meg az új, radikális formákat. Fontos támpontot adhat ehhez „A kultúra védelmében“ rendezett 1935-ös párizsi konferencia és az 1963-as Kafka-konferencia. Filozófusok és publicisták, zenészek és tudósok, színházi emberek és filmkészítők, képzőművészek és költők, Greenpeace-aktivisták, internet- és sms-forgalmazók – össze kell fognia mindenkinek, aki demokratikus és köztársasági Magyarországot akar. Összeurópai hálózat keretében az eddiginél hatásosabb sajtókeretekben kell fellépni és korszerű módon fel kell szabadítani Magyarországot!"

Kérdésem változatlanul? Hol láthatjuk ezeket a fasisztákat? Miért nem látom őket soha az életben? Ti milyen gyakran láttok fasiszta csoportokat masírozni az utcán? Mit művelt az Orbán kormány, hogy fasisztának mondják? Mert oké, lehet, hogy nem mindent úgy kellene tenni ahogy, de az, hogy fasiszta rezsimmé alakítják Magyarországot?!

2013. márc. 29. 14:19
 23/36 A kérdező kommentje:
A hivatkozás: [link]
2013. márc. 29. 14:21
 24/36 anonim ***** válasza:
55%

Egyet értsen meg mindenki.Ha ma valakire azt írják hogy antiszemita,az rossz ember nem lehet.Ma aki szót mer emelni,kritizálni meri izraelt vagy a zsidókat arra a mondandójától függetlenül rásütik az antiszemita jelzőt

Ez pedig nem más mint színtiszta rasszizmus.

Mert nincs a földön olyan nép vagy ország amelyik kritika felett állna.S,undorító ha egy nép vagy ország tagjai a föld népei feletti uralomra törnek.íGY HÁT AZ ANTICIONIZMUS NEM JOGA, DE KÖTELESSÉGE MINDEN LÉNYNEK A FÖLDÖN

2013. márc. 29. 14:31
 25/36 A kérdező kommentje:

A cionizmust ne keverjük ide. Én is úgy gondolom, hogy a cionista törekvések nem helyénvalóak, mint ahogy egyetlen faji, származási alapon megkülönböztetést gyakorló, felsőbbrendűséget hirdető elvet sem szabadna megtűrni a földön.

De ennek az elvnek a vitatása nem határozza meg a körülöttünk élő zsidó emberek, barátaink iránti szeretetünket.

2013. márc. 29. 14:53
 26/36 anonim ***** válasza:
71%
sehol
2013. márc. 29. 15:37
 27/36 A kérdező kommentje:
Ti hogy vagytok vele, de én úgy emlékszem, hogy 2010 előtt sokkal nagyobb volt a felfordulás az országban? Mondjuk akkor sem láttam egy fasisztát sem saját szememmel, de a TV-ben többet mutogatták őket.
2013. ápr. 5. 15:26
 28/36 anonim válasza:
70%

Egyébként tuti nem válaszolok erre a kérdésre, ha bele nem botlom ebbe a mondatba:

"Elég nagy teher ez az országon, hogy híresen idegengyűlölők vagyunk."

Ez nevetséges. Való igaz, hogy gyűlölködő nép vagyunk, de mondd, nem késztet minket erre semmi? Hisz velünk, ha tudnak még ocsmányabbul bánnak... főleg a szomszédos országokban. Idézzek neked a Edvard Benes néhai Csehszlovák külügyminisztertől? Gondolom, nem is hallottál róla eddig soha. Pedig nemzetünk nagy gyűlölője volt:

"A magyarok már a háború előtt is azon mesterkedtek, hogy a propaganda minden eszközével elkendőzzék a korábbi magyar kormány és főleg bizonyos arisztokrata kormánykörök tetteit. Ám mindezek ellenére a háború folyamán sikerült lelepleznünk a magyar oligarchia valódi lényegét, valamint Magyarországon a háború előtt és alatt uralkodó valódi állapotokat. Az egész világ elborzadt ezeknek a tősgyökeres mongol politikai viszonyoknak a láttán, és megértette, hogy a háborút nem egyedül az egykori Osztrák–Magyar Monarchia végzetes politikája robbantotta kik, hanem sokkal inkább Budapesten, mint Bécsben készítették elő."

Ebből természetesen semmi sem igaz. A magyar nemesség jó része a kezdetektől ellenezte a háborút, ráadásul a trónörököst sem lőttük fejbe, hanem a k.rvafattya délszlávok. Fogadni merek, hogyha nincs Trianon, akkor a magyar nép nem lenne ennyire rasszista. Mi a II.VH alatt is végig a mentettük a zsidókat, ahogyan csak tudtuk. Aztán azt a háborút is elvesztettük és jött a szenvedés. Akarsz hallani esetleg még 1 érdekességet: Romániában a 90-es évek elejéig nem mutathattak a tévében bajszos embereket, mert aki bajszos az magyar. Neeeeeeeeeeem, ez nem rasszizmus :) Ha ezt mi megtennénk a zsidókkal vagy cigányokkal, máglyán égetnének el minket tesó, máglyán! Gyűlölet gyűlöletet szül, nem magunktól lettünk ilyenek, csak ezt kaptuk a környezetünktől.

Ja és Európa tényleg leszar minket. Nem tudom egyáltalán méltó-e arra, hogy nagybetűvel írjam... inkább így: európa leszar minket. Kicsit sem ütközik szerinted emberi jogokba, hogy Szlovákiában egy igen jelentős kisebbségnek megtiltják anyanyelve használatát? Ja és a XXI. században nyilván teljesen elképzelhető, hogy egy majdnem egymilliós kisebbségnek nem adnak autonómiát Romániában, nemde?

Még egy szép példa, hogy Nagy-Magyarország idején pl. a horvátok már a kora-újkorban olyan kiváltságokat élveztek az országon belül, hogy azt nyugodtan nevezhetjük autonómiának.

Ennyi. Nem mi vagyunk a felelősek azért, mert rasszisták lettünk. "Vassal formálják a vasat és egyik ember formálja a másikat." Az idegenek tettek minket ilyenné.

Persze te, a nyálas pesti gyerek lepontozod majd a válaszomat és porig alázol a saját kommentedben, de tudd meg: amíg téged magyar parlament vezet, amig a románok a szomszédos lakásban nem égetik a magyar zászlót és amíg a hivatalokban az anyanyelvedet használhatod, addig te nekem nem dumálsz.

Tisztelettel:

Egy határon túli Magyar

UI: Bár én nem kifejezetten zsidógyűlölő vagyok, azért eléggé fél-rasszista lehetek a ti szemetekben... Kedves kérdező, ha mindenáron akarsz látni egyet, esetleg küldhetek neked képet magamról.

2013. ápr. 5. 20:51
 29/36 anonim ***** válasza:
52%
Mindenki az aki nem csak jót és szépet beszél,vagy ír a zsidókról.Mindenki aki a zsidóknak nem tetsző egyenruhában masírozik az náci,megfélemlítő,fasiszta,kirekesztő,antiszemita és még folytathatnám.Ha a magyar gárda csupa földre szállt szárnyas angyalokból állna akkor se lennének ők a jók ,egyrészt mert magyar másrészt meg azért mert nem tetszik hogy rendet akarnak az országban és segítenek a rászoruló MAHYAROKNAK.Harmadrészt mert a zsidók úgy döntöttek hogy ezek nácik,fasiszták,antiszemiták stb.Azért jó szórakozást kivánok neked Tel Avivban tanuld a nyelvüket ,valamikor szükséged lehet még rá.
2013. ápr. 5. 22:31
 30/36 anonim ***** válasza:
35%
Antiszemiták? Magyarországon? Na ne! Nem szabad bedőlni ennek a cionista mesének. Az illetékesek sem a Jobbik Magyarországért Mozgalomtól félnek, hanem attól, hogy valóban el lesznek számoltatva. Az fél, akinek van félnivalója. (Több olyan település is van, ahol a Jobbik Magyarországért Mozgalom tagja a polgármester és ezeken a településeken sincs semmiféle masírozás.
2013. ápr. 5. 23:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!