Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért okoskodnak bele a...

Miért okoskodnak bele a helyesírásba?

Figyelt kérdés

Ha szidod a cigányokat akkor egyből helyesírás, pedig egy két szót rosszul írsz, de ha cigány vagy alig olvasható ki az írásod akkor meg tolerálnod kell és közben a magyarokat szidod.

Ha magyar vagy szidod a cigányokat mivel köztük élsz nem úgy mint a túl tanult liberálisok, akkor náci vagy ,de helytelenül írsz. Egyből rasszista általánosító leszel. Igaz a cigányok 99 %-ka ilyen. Ha valakit gyilkolnak a cigányok, rettegésben tartják akkor egyből helyesírás, fasiszta,náci... Nem tudom aki ezeket írja az még nem volt cigány negyedben.

De ha cigány vagy , szidod a magyarokat akkor ,teljesen helytelen írással akkor mindenki tolerál, nem leszel náci, sem rasszista pedig általánosítottál, és senki nem köt bele a helyesírásodba. Akkor toleranciát kell alkalmaznod.

2013. márc. 19. 06:20
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

És még ők mondják az egyenlőséget , akkor a cigánynak miért soha nem okoskodnak bele a helyesírásába? Pedig ti mondjátok magyarok vagyunk nincs különbség köztünk.

Akkor a cigány származású magyaroknak miért nem okoskodtok bele a helyesírásába?

2013. márc. 19. 06:32
 2/12 anonim ***** válasza:
24%
mivel másba nem tudnak belekötni
2013. márc. 19. 06:49
 3/12 anonim ***** válasza:
94%
A neten (főleg itt) nincs név vagy arc, nincs alkat, testtartás, hanhordozás, gesztikulálás, csak a leírt szavak. Ha ezek a szavak hibásak, jellemzően rosszul írod őket, az olyan, mintha az életben egy szellemi fogyatékos dünnyögne: mondhatsz bármit, senki sem vesz komolyan. Ez magyarra, cigányra egyaránt érvényes. Nem azért veszik elő a helyesírást, mert másba nem tudnak, vagy tudnának belekötni, hanem mert nem tartanak elég okosnak egy értelmes vitához. A rossz helyesírás egy tábla a nyakadba "Hülye vagyok!" felirattal.
2013. márc. 19. 07:42
 4/12 anonim ***** válasza:
83%

Azért, mert ha valaki már nagymagyarkodik és döngeti a mellét, hogy ő mekkora magyar, akkor már legalább tudjon helyesen írni magyarul. Én is nemzeti érzelmű vagyok, de ha azt látom, hogy valaki játssza a turbómagyart, miközben a szavakat, mondatokat csak úgy odahányja, akkor azzal csak minket éget le. És általában nem 1-2 szó szokott elírva lenni, hanem 21-22. Szóval elkelne egy kis minőség, nem gondolod?

A cigánytól meg minek várod el, hogy tudjon helyesen írni magyarul? Mi közük van nekik hozzánk? Talán azt akarod, hogy ők is magyarrá váljanak? Vicc...

2013. márc. 19. 07:49
 5/12 hollófernyiges ***** válasza:
63%
Szóval te nem gondolod magad jobbnak egy cigánynál?
2013. márc. 19. 07:58
 6/12 anonim ***** válasza:
91%

én nem nagyon írok a politika kategóriába, mert akkor max 20% lenne az arányom. de magára a helyesírásra válaszolva:

én nem cigányozom le meg fasisztázom le, aki nem ír helyesen, de az az igazság, én is kiakadok az emberek nyelvtanismeretén, mert 100 hozzászólásból 95 hemzseg a helyesírási hibáktól. és 100 internetes cikkből sajnos legalább 30.

én ezt nagyon elkeserítőnek tartom, mert nem értem, hogy az emberek lettek olyan buták, hogy nem képesek megtanulni, hogyan kell írni egy-egy szót, vagy az iskola színvonala van a béka feneke alatt, de akármelyik is, gyalázatos.

aki pedig képtelen helyesen írni, tessék használni a lexikonokat, mert szerény személyem szerint halál ciki azt írni, hogy lécci, utánna, hadjál békén és miegymás

2013. márc. 19. 08:00
 7/12 anonim ***** válasza:

Mindenesetre írjunk helyesen, és akkor nincs mibe belekötni:) de azért hozzátenném, a jobboldalon, esetleg szélső-jobbon csak a "szavazó nép" egy része ír helytelenül, összevissza, és követhetetlenül, cigányéknál meg a vezetők..:D

[link]

Egy ilyen levelet is hogy lehet komolyan venni? Nekem ebből az jön le, hogy a kedves levélíró nem járt iskolába (mivel egy általános iskolás negyedikes gyerek jobban ír ennél), vagy ha járt is, már akkor sem azzal volt elfoglalva, amivel kellett volna, így nem tudnék megbízni benne, főleg nem tisztséget rábízni. Azért kíváncsi vagyok, hogy amikor az mszp-s, vagy valamelyik majom párt megkap egy ilyen levelet, ők mennyire tudnak komolyak maradni, és komolyan venni az egészet.

2013. márc. 19. 09:08
 8/12 anonim ***** válasza:

Hát, tetszik, nem tetszik, muszáj politizálni. Nincs olyan, hogy valami függetlenül történik a többitől. A helyesírást kritizálók döntő többsége a helyesírást kritizálja és nem mást. Legfeljebb hozzáteszi, hogy egy politikai, nemzetiségi kérdés kicsit nehezebb téma, mint a mondatok megfelelő leírása, tehát ha valaki egy könnyebb dologban ennyit tud felmutatni, nem várható tőle ennyi sem a nehezebben. Tehát nem tekintik alkalmas vitapartnernek.

Nem feltétlenül kell elhinni, de ettől még igaz lehet - aki itt csak gyűlölködve, ordenáré szavakkal tudja megfogalmazni a gondolatait, miért lenne képes a helyzetet a maga valóságában felmérni és megítélni. Ez nem igazán hihető. Az inkább hihető, hogy az elvakultság vezeti, bármi megvitatható gondolat nélkül.

A nyelv kifejezi a gondolat minőségét. A gondolat tartalmassága tanulás, tapasztalat, összevetés, értékelés összessége. Ha egy gazdaság alacsony színvonalú, azt hasonlóan alacsony képességű és/vagy torz gondolatvilágú vezetők okozzák. Nekik a hatalomhoz pénzre van szükségük, amit legkönnyebb az oktatástól elvonni infrastruktúra és fizetés megvonás formájában. Alulfizetett oktató rossz munkakörülmények között rosszul oktat (más gondja). A következő lépés a kontraszelekció, a rosszul tanuló diák gyenge képességű szülő lesz, hamarosan a silányság a norma. Itt tartunk most. Ebben a közegben a minőségi elvárás a többség számára megoldhatatlan feladat. A sikertelen ember agresszióval válaszol, mert más már nem maradt neki. Azért nyilvánvaló az agresszió, mert az emberi elme lepusztul bizonytalanságban, gyűlöletben és sikertelenségben. Így van alkotva. Ezzel el is jutottunk a cigányság mai helyzetéhez. Egyben ahhoz, mitől lesz még nagyobb kudarc (nekünk és a cigányságnak, nagyjából egyszerre) a Jobbik tervének megvalósulása. Látszólag elegáns, jól hangzik, sokak vágya, csak éppen biológiailag kivitelezhetetlen. És akkor jön majd a titkos fegyver.

Valahogy így függ össze a helyesírás a szemlélettel, az az iskolával, az a politikával, az pedig a programokkal, cigánysággal, gazdasággal, majd ismét a helyesírással. Ezeket lehet felismerni, vagy nem felismerni. Ettől függően változik a helyzetünk. Mindannyiunknak, mert mint látjuk, a dél-afrikai 5 méteres szöges kerítések sem lettek megoldások.

2013. márc. 19. 12:55
 9/12 anonim ***** válasza:

A helyesírás részben egyfajta tükörkép!

A másik meg, hogy mással nem tud érvelni, mert ha valaki nem is tud olyan jól írni még gondolkodhat magyarként és aki jól ír az meg sokszor pont az ellenkezője.

2013. márc. 19. 13:34
 10/12 A kérdező kommentje:

"Szóval te nem gondolod magad jobbnak egy cigánynál?"

Pedig ti liberálisok mondjátok ,hogy minden ember egyenlő.

Most miért nem egyenlő?

Amúgy igen magyarkodtam, tanácsot kértem ,hogy vegyem fel a harcot a cigányokkal szemben, mert a cigánynak olyan kedve van leköp, orrba vág, leírtam a velük megélt élményeimet.

2013. márc. 19. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!