Mikor fog végre összefogni az ellenzék? Azt hittem most március 15-én történni fog valami, de csalódnom kellett ismét.
2014-ben szeretnék valami olyan politikai szövetségre szavazni, akik tényleg mások. Akik tényleg nem korruptak. Akik tényleg nem csak a hatalomért, hanem az országért kormányoznak. Kire szavazzak?
Ha az ellenzék ennyire impotens marad, mint most hétvégén, akkor inkább otthon maradok és nem szavazok senkire sem.
16:01
Mitől impotensek? Mert nem habzik a szájuk? Nem rombolják szét a belvárost?
Mitől jobb a Fidesz maffia? Csak mert erőszakosabbak?
Elárulom, hogy azt az erőszakosságot mi szívjuk meg.
"Azt a nagy bukást jobb lenne megelőzni mivel nem a fityesz fog nagyot bukni hanem az ország."
Szerintem elkerülhetetlen, hogy ez a gazdaságpolitika bedőljön, akármilyen kormány lesz. Akkor meg már inkább a Fidesz bukjon vele. Fordított esetben még ők jönnének ki jól a helyzetből, mint aktuális ellenzék.
17:18
Ezzel a Fideszt támogatod.
Ez a rothadás, ami most van jobb?
17:18 vagyok
Az már full mindegy, hogy az az mszp szerű amorf massza, vagy a fidesz. Döntsék el a többiek, nem akarom egyiket sem jobban, mint a másikat.
A jobbikra előbb szavaznék, mint erre a két erőre, ez pedig nagy szó.
Ha el tud indulni egy valóban független lmp, akkor rájuk fogok, ha nem, akkor bárkire, aki újonnan indul, ha ilyen sem lesz, akkor megnézek a szavazás alatt valami jó filmet.
18:58
Azért nagy különbség van az MSZP és a Fidesz között. Ami most zajlik, azt az MSZP kormány idején el se lehetett képzelni.
Valójában nem is történt szinte semmi az MSZP idején, mert nem sikerült megszavazni semmit.
"2014-ben szeretnék valami olyan politikai szövetségre szavazni, akik tényleg mások. Akik tényleg nem korruptak. Akik tényleg nem csak a hatalomért, hanem az országért kormányoznak. Kire szavazzak?"
MSZP, Együtt 2014 kilőve. Gondolom, jobboldali pártra nem akarsz. Marad az LMP.
Kérdező:
Én azt ajánlom neked, hogy keress egy liberális alternatívát.
Bár a kép összetettebb, maga Bokros mondta, hogy a 14es választáson muszáj lesz befogott orral a legnagyobb ellenzéki pártra szavazni, különben Orbán marad, és azt nem bírja ki az ország.
A 23i beszéden eléggé világossá vált, hogy az E14-PM+MSZPnek nem érdeke bevonni másokat az összefogásba. Ha így haladunk tovább, SOHA nem lesz összefogás, és ez azt jelenti hogy a fenti pártok CSAK a hatalomért csinálják, és nem az emberekért.
Így gyakorlatilag érdemes egy általad valóban preferált pártra szavazni, ugyanis az NEM IGAZ hogy csak 1 ellenzéki teljes összefogással váltható le Orbán. Elég valószínűnek tartom, hogy a kirekesztett ellenzéki kisebbség egy második összefogást fog alkotni, és ha ez így lesz, még mindig van esélyük bejutni a parlamentbe.
MUSZÁJ lesz szavaznod, mert ha most még van is munkád, az enm jelenti azt, hogy lesz is. Gondolj arra, hogy bárhol is dolgozol most, azt államosíthatják, vagy olyan intézkedéseket hoznka, amivel ellehetetlenítneek. Ez a tendencia, számítanod kell rá. Ha nem szavazol, nem csupán az impotenseket zárod ki, de támogatsz egy igen is potenciális diktátort.
Ezt neked magadnak kell eldöntened, melyiket ítéled rosszabbnak, én úgy vagyok vele, hogy 3-4 éve egyáltalán nincs jövőkép ebben az országban, ezt félmillió menekült is mutatja. Ha az emberek nem is költöznek külföldre, alkoholisták, hajléktalanok(már lassan az se, inkább éhhalott) vagy öngyilkosok lesznek, és ez mind tovább fogja rontani a te helyzeted is.
Én személy szerint úgy látom, hogy Bokros egy tapasztalt és potenciális jelölt, egyrészt gazdasági szakember, másrészt EP képviselő, harmadrészt politikus (szemben pl Kuncéval akinek pártja sincs, csak egyesülete), és nem utolsósorban hiteles és higgadt pl Fodorral, Gyurcsánnyal szemben. Talán még a Szema lehet 1 választás, de ők tényleg inaktívak, és úgy látom, egyre inkább tendálnak ők is a gyűlöletkommunikáció irányába.
Sajnálatos, hogy ma nincs olyan politikus, akire én is azt mondanám, hogy a személye eléggé aktív, igényes, és bölcs ahhoz, hogy kormányozzon. De a szavazás nem arról szól, hogy létezik-e a tökéletes politikus, hanem hogy ki a legkevésbé rosszabb.
Általánosságban a liberális pártok a felszólalásaik során képesek voltak olyan dolgokról beszélni, amik fontosak az embereknek, ez alól a PM és a DK volt kivétel, de ezek politikai hitelességüket vezstették már korábban ,ezért nem számolnék velük (az más kérdés, hogy populárisak). Ugyanígy megkérdőjelezhető Fodor és Kunce volt SZDSZes hitelessége, bár tény, hogy Fodor elismerte az SZDSZ hibáit, ezért hívott életre egy új, szociális liberalista pártot. Az elveik is viszonylag jónak hangzanak írásban, de hogy mennyire tartanák be, erősek e kormányzáshoz, mennyire igényesek morálisan, azt megkérdőjelezném.
A legjelentősebb ellenérv Bokrossal szemben a bokros-csomag, de általában ez sem igazi érv, csak skandálás, ugyanis az államcsőd mellett az erős megszorítások még mdinig tetszetősebb alternatíva. Ugyanígy megszorításokkal javított a helyzeten Bajnai is, és ugyanezt próbálja Orbán is, csak sokkal kisebb sikerrel mint az előző kettő. Látszik, hogy a Fidesz aktív, de kormányzáshoz gyenge és tapasztalatlan párt, illetve túlságosan hatalomhéhes.
Én nem akarok olyan országban élni ami "vagy keresztény lesz vagy semmilyen", és ahol a "wct is nemzeti mázzal öntik le", ami kommunista propagandára épít, hanyatló gazdaságot idéz elő, kilátástalanságot, lenéző a polgárokkal, kirekesztő és közben nyájasan mosolyog, ami társadalmilag felelőtlen, csökkenti a bérek reálértékét, növeli az adókat, miközben ennek nincs érezhető előnye és szinte minden nap új törvény és alkotmány kerül ki a kezéből azaz nincs bizalom az állam felé.
Bokros
http://www.youtube.com/watch?v=sG4XOPO0hgM
Most a többi pártot nem linkelem, nézegesd rendszeresen mindegyik párt oldalát, és rájössz majd, ki miféle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!