Támogatjátok-e a magyar gárda felfegyverzését?
Én hallotam valami "Új Magyar Gárdáról". Nem régen egy református püspök temetésen tették tiszteletüket.
A kérdésre válaszolva pedig: nem támogatnám. Nem azért mert gárda ellenes vagyok, hanem azért mert szinte biztos, hogy visszaélnének a fegyverrel. A tagok nem esnek át pszichológiai vizsgálaton, konfliktus kezelésre sem tanítják őket, és nagyon viszketne az újjuk a ravaszon egy cigánysoron. De egyébként a jelenlegi törvények amúgy sem tennének lehetővé, nem beszélve a libsi nyugati sajtó felháborodásáról.
Az előbbiektől eltekintve ha típust kellene választani, én inkább AK-47 karabélyokra szavaznék. Olcsóbb és megbízhatóbb mint amcsi vetélytársa.
Nem.
Örülök hogy 89ben megszüntették a Munkásőrséget. Nem kell még egy munkásőrség csak "pepitában".
"És ha valakit "véletlenül" lelőnének, az milyen jogi megítélés alá esne?"
Rendfenntartás kategóriába.
Nincs a gárdának katonai kiképzése, és nem végeztek el pszichológiai tesztet.
Ennyi erővel a Pista bácsinak a kezébe nyomnak egy kalasnyikovot aki lelövi a szomszédot mert annak belenőtt a fenyőfája a kerítésbe és nem takarította el időben.
Egyébként ilyen gépfegyvereket még a fegyvertartós országokban sem lehet tartani civilnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!