Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki azért sírja vissza a...

Aki azért sírja vissza a Kádár-rendszert, mert akkor jobban élt, az valójában azt sírja vissza, hogy akkor könnyebb volt lopni?

Figyelt kérdés

Elgondolkoztam valamin: Az összes ismerősöm aki már felnőttkorú volt a Kádár-rendszerben azt mondja, hogy az életszínvonal megegyezett a mostanival, nem volt se jobb se rosszabb. Aki akkoriban is egyszerű munkás, szürke egér volt, és mellé nem fusizott, nem feketézett, annak akkor is éppcsak arra volt elég a fizetése, hogy kifizesse a rezsit és legyen mit enni, meg be tudjon járni dolgozni tömegközivel, vagyis kb. ugyanaz, amire a mai minimálbér elég.

Akkoriban is csak az vitte többre és keresett több pénzt, akinek keresett szakmája volt pl. tudós volt vagy gépészmérnök vagypedig a megfelelő embereket ismerte, vagy megfelelően tudott csalni, lopni, akárcsak manapság.

Ezekből kiindulva, aki akkoriban jobban élt, az azért élt jobban, mert könnyebb volt csalni?

2013. márc. 8. 20:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%
Érted,tizenhatéves!Én is apám rendszerét szeretem,mert,dícsérte kétéves koromtól Horthyt.Neked meg eladták a Csermanek Jankót.
2013. márc. 8. 21:30
 12/13 petizacc ***** válasza:
Én nem szeretem azt a rendszert, konkrétan kijelentem most, hogy én a politikában nem foglalok semmilyen állast. Nem tekintem magam sem bal oldalinak sem jobb oldalinak. Egyrészről ez nem egy gyerek feladata, másrészről amúgy sem tud érdekelni. Én csak azt írtam le, amit nekem az akkoriban élő emberek mondtak és ezt valamennyire látni is még a mai napig, mert még mindig sok "kocka" építésű családi ház látható szinte minden faluban.
2013. márc. 9. 09:48
 13/13 anonim ***** válasza:
Talán ha lenne normális fizetés és nem az lenne, hogy a főnök évente zsebretesz 800 milliót, az alkalmazottnak meg kiszúrja évi 1 millióval a szemét, akkor nem kéne lopni. Nyugat-Európában erre már rég rájöttek, csak hát a magyarság annyira alsóbbrendű, hogy ilyesmin képtelen agyalni...
2013. márc. 9. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!