Miért szeretitek annyira a Kádár-rendszert? Nektek fontosabb a biztonság, mint a szabadság?
nem szerethetek valamit, amiben nem éltem :D csupán véleményem lehet róla! aki élt benne és "szereti" bizonyára azért, mert akkor biztosabb volt a megélhetés, lakhatás stb.
viszont nem voltunk "szabadok"! Kár, hogy Magyarország mindig csak végletekben tud gondolkodni! Pl: ez a kérdés is bizonyítja ezt! Nekem fontosabb a biztonság, mint a szabadság ami egy relatív fogalom! Mégsem vagyok Kádár hívő!
"Nekem fontosabb a biztonság, mint a szabadság"
Tehát pl. támogatnád azt, hogy Magyarországot Vasfüggöny vegye körül, mert így kisebb az esély arra, hogy terroristák is bejönnek a sok külföldi között?
"Tehát pl. támogatnád azt, hogy Magyarországot Vasfüggöny vegye körül, mert így kisebb az esély arra, hogy terroristák is bejönnek a sok külföldi között?"
ezt honnan veszed? o.O
Nem támogatnám! megint csak a végletek -.-
Én életem első harminc esztendejét abban a rendszerben éltem le.
Akkor természetesnek vettük, azt ami volt, a jót is, a (kevesebb) rosszat is.
Amikor új szelek kezdtek fújdogálni, Király Zoltán megtartotta ominózus beszédét, kezdtük nem szeretni, vártuk a változást, a szabadságot, egyáltalán a MÁST.
Amikor eltelt 5-10 "szabad" esztendő, megtapasztaltuk, mit kaptunk cserébe a "nagydemokáré" mellé, kezdtük volna megint szeretni a megelőző viszonylagos rabságban töltött éveket.
Ma ott tartunk, hogy szinte bármi jobb lenne, mert mint valaki bölcsen írta a GYK-n, eddig is nyakig voltunk a sz@rban, de legalább nem hullámzott.
"Nektek fontosabb a biztonság, mint a szabadság?"
Jajj, már vártam, hogy újra előhuzakodj ezzel a Jefferson-os hülyeséggel, miszerint a szabadságot nem szabad feladni a biztonságért.
Jefferson úrnak és neked is üzenem, hogy ebből a törvényből kiindulva akkor egész nyugodtan és szabadon menjetek be egy cigánytelep közepébe és szabadon nyírassátok ki magatokat, mert neketek nem fontos a biztonság és úgy egyáltalán, hogy életben maradjatok.
Különben is, ebből a törvényből kiindulva akár még anarchiát is teremthetnénk, mivel ott aztán mindenki olyan szabad lenne, hogy ihaj-csuhaj, csak éppen az emberek nem akarnának semmit sem dolgozni és így szépen lassan elfogyna az étel a boltokból, mert felélnénk azt és az lenne a végén, hogy két szelet kenyérért egymást lövöldöznénk fejbe.
De ugye ez nem baj, mert szabadok lennénk, igaz?
Mit jelent a szabadság?
Azt, hogy lehetőséged van! Lehetőséged szinte mindenre!
Lehetőséged van arra, hogy vállalkozhass.
A mostani rendszerben az irreális banki kölcsönök mellett, az adórendszerünk elviselhetetlen terhei miatt, lehet szerinted teljesen tiszta (kapcsolatok, és korrupció nélküli) vállalkozást indítani vezetni?
Szerinted a tehetség, a perfekt szakismeretek, a kitartás, az inteligencia, a minőségérzékenység hatékonyabb vállalkozási eszköz, vagy az ha lefizetek valakit és mellette még adót csalok ??
Lehetőséged van arra, hogy utazhass.
Annakidején nem lehetett nyugatra menni, most lehet.
Mégis tudsz utazni ?
Lehetőséged van arra, hogy szabadon válassz munkahelyet.
Na válassz !
Lehetőséged, hogy gyerekeid tovább tanulhassanak.
Hát köhögd ki az eltartásukat.
Mert mit ér az a lehetőség, az a szabadság amelyet nem lehet használni?
Ez az a szabadság amit Neked, de ellened hírdetnek.
Tudod kedves Kérdező én egykorú vagyok Doboszolival.
Teljesen egyetértek vele és osztozom a keserűségében akkor, amikor azt mondja, hogy nem ezt akartuk. Becsületesen, szabadon szeretnénk élni, vállalkozni egy biztonságos, igazságos világban.
Hát ez sem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!