Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ugyan ki hiszi el, hogy a...

Ugyan ki hiszi el, hogy a szakmunka nem fontos?

Figyelt kérdés

Állandóan azt szajkózza minden értelmiségi, hogy mennyire elnyomják az egyetemeket és, hogy a felsőoktatás milyen sokat jelent a gazdaságnak. Csak azt felejti el mindenki, hogy pusztán egyetemistákból, nem lehet eltartani egy országot. És ez nem marxista ideológia.

Ugyan mutasson már nekem valaki olyan országot, ahol a gazdaság pörög szakmunkások és munkások nélkül?

Ez a sok kretén diák a mi pénzünkből megszerzi a diplomát, majd utána lepattannak külföldre. Büdös nekik a munka, ennyi az egész.

Pedig a dolgos munkaerő nélkül nem lenne sem asztaluk, sem könyveik.

Persze, amint megvan a diplomájuk, úgy néznek az emberre, mint a férgekre.

Egyszer az egyik egyetemista azt mondta nekem, hogy munkásokra semmi szükség, mert nincs hasznuk.

Szépen elmagyaráztam neki, hogy miért téved, de szerintem nem fogta fel, mert túl idióta hozzá. Bár nem is vártam intelligenciát egy olyan embertől, akinek fogalma sincs a való életről.

2013. márc. 2. 10:35
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

A túl sok diplomás se jó, és a mai fiatalok döntő többsége diplomát akar szerezni, mert attól azt várják, hogy beülhetnek egy kényelmes irodába és parancsolgathatnak. De, ha mindenki parancsolgatni akar, ki fog nekik engedelmeskedni? :)

Ideje lenne dolgozni is megtanulni.

2013. márc. 2. 14:59
 12/13 anonim ***** válasza:

Kedves(?) kérdező!

Látszik, hogy úgy nagyjából fogalmad sincs... őőő... Nagyjából semmiről. Nagyon kevesen kerülnek olyan beosztásba diploma után rögtön, hogy parancsolgassanak. Azok az emberek valakiknek a valakijei, vagy ritka esetben kivételes tehetségek. (Ez valóban ritka, szerintem 500/1 kb...)

Diplomás ember nem csak irodai munkát végezhet, én sem szeretnék soha irodában dolgozni, mert nem az én világom, szeretek jönni-menni.

Egyszerűbb átlátni úgy, hogy pl. a kőműves mire menne a mérnök nélkül? Hát nem sokra, bár biztos vannak mérnöki ismerettel bíró kőművesek (aha persze).

Senki nem néz le titeket, akit lenéznek, azt nem a szakmája miatt, hanem az emberi minőség hiánya miatt. Ne legyen semmiféle komplexusod, nincs rá okod. Egyébként folyton valahogy a szakmunkások hozzák fel ezt, ti intézitek magatoknak a maradék ellentétet is, de azért jó az a semmirekellő orvos, ha meggyógyít, a semmirekellő fogorvos is megfelel természetesen, és nem árt, ha valaki megfelelő házat tervez neked, továbbá bérszámfejti a fizetésed. Gondolkodj kicsit, mielőtt emeletes baromságokat írsz.

Én örülök, hogy vannak jó szobafestők, és örülök, hogy megtaláltam a környék legjobb tudású és legjobb fej gázszerelőjét. Fontosak ők is, kell a tudásuk, ez egyértelmű, csak fejezzétek már be ezt a b.szakodást.

2013. márc. 2. 15:13
 13/13 A kérdező kommentje:
Akkor vegyetek emberszámba, és ne pusztán statisztikai adatok legyünk a "drága" lelketekben.
2013. márc. 2. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!