A Budapestet elkerülő új vasútvonalat nem lehetne elítéltekkel felépíttetni? Sokkal olcsóbban kijönne.
Mert a rabok annyira értenek a vasútépítéshez? Másrészt a vasútakat már csak gépekkel építjük.
Harmadrészt hiába ingyenes a munkaerő, 10szer annyi idő alatt épülne meg, így máris több pénzbe kerülne mint ha géppel épülne. De ez nonszensz, mivel szakképzett emberek kellenek hozzá.
Egy biztos: én nem szállnék fel arra a vonalra.
Fentebb kifejtették már előttem.
Viszont azt eddig is szorgalmaztam, és most látok is rá törekvést, hogy az elítéltek legyenek hasznosítva a társadalom számára, ha már ingyen el vannak tartva annak terhére - bűnöző mivoltuk ellenére.
Ha végigmész egy úton, az árokban mindenhol szeméthegyek. Sok területet felvert a gaz. Ezeket ingyen meg lehetne oldani velük. Más úgyse csinálná meg.
Másik, ami viszont anyagi ráfordítást is igényel, a járdára aszalódott rágók feltakaríttatása, vagy a graffitik eltüntetése.
Talán ha neki kellene kijavítania a padot, legközelebb, ha kiengedik, nem fogja majd összetörni, például...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!