Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 2010 óta milyen irányba...

2010 óta milyen irányba változott a te és a környezeted életszínvonala? Szerinted javul vagy romlott?

Figyelt kérdés

2013. febr. 23. 12:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Én vállalkozói körben mozgok, ott kivétel nélkül mindenkinek rosszabb.
2013. febr. 23. 12:51
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém jócskán javult, de ezt 3 éve lehetett tudni: a cég, amelyikhez csatlakoztam, elég nyíltan elmondta, hogy milyen karrierút áll előttem.

Családomnak nem változott: bár sokkal kevesebb munkájuk van, de már minden gyerekük önellátó, így nincs is annyi kiadásuk.

Barátaim közül szinte mindenki diplomás, nyelveket beszél, nekik nem nagyon változott az életszínvonaluk, ha itthon maradtak. Viszont sokan kimentek külföldre, nekik növekedett.

2013. febr. 23. 12:57
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Közvetlen családban nőtt. 2012-höz viszonyítva '13-ban:

Nagyszülőknek 5,2% nyugdíj emelés. +14-15K

Fater fizetésemelés inflációval +9-10K

Muter sima fizetésemelés +20K

Én elkezdtem melózni +120K

De tovább fog javulni, mert pár hónap múlva már külföldön fogok dolgozni.

Baráti körben, nagy változás nem volt, náluk stagnált az életszínvonal.

Mindez egy menő Dunántúli megyeszékhelyen. Tudom sajnos az ország nagy részére nem ez a jellemző!

2013. febr. 23. 14:02
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Az én környezetemben romlott. Az emberek kifogytak a megtakarításaikból, nincsenek építkezések, felújítások. Így sokan elveszítették a munkájukat is. A mi vállalkozásunkat tavalyi év végével felszámoltuk, mert nem akarunk adósságot felhalmozni. Másba kezdtünk, ami nem függ a magyar emberek pénzétől.
2013. febr. 23. 15:22
 15/18 Dick Esmen ***** válasza:
100%
Romlott.
2013. febr. 23. 17:00
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tudom megítélni, mert a környezetem már rég külföldön él...
2013. febr. 23. 21:16
 17/18 Pro Patria ***** válasza:
45%

Az elmúlt néhány évben kívül-belül teljesen felújították, kibővítették, korszerűsítették az orvosi rendelőt, amelyben fogorvos is helyet kapott, így most már egészségközpont a neve; teljesen felújították, újrabútorozták, kifestették a korábbi városházát, mely most az okmányirodának ad helyet, és elé egy magánszemély adományából Széchenyi István szobrát állították; a városháza átköltözött a korábbi alsósiskola épületébe, szintén teljeskörűen felújították, kifestették, és visszahelyezték rá a korábban elfekvőben lévő, kőből faragott címert is; az alsósiskolát átköltöztették a felsősiskola épületébe, amelyet kétszeresére bővítettek ki egy nagy építkezés keretében, teljesen újrabútorozták, liftet építettek bele, és szintén felújították, kifestették - egyúttal az óvodát is; teljesen felújították, kibővítették a korábbi Zichy-kastély épületét, mely ma művelődési házként funkcionál, kívülről pedig visszakapta eredeti arculatát álhomlokzattal.

Mióta én élek, nem változott nagyon semmi ezen a településen (2002-ben, vagy 2003-ban le lettek aszfaltozva az utak, és meg lettek csinálva a vízelvezető árkok, ennyi), most pedig vadonatúj a városháza, az okmányiroda, az iskola, a kastély, az egészségközpont, és az óvoda. Nagyon látványos, és mindez néhány év alatt ment végbe. Meg is vagyok lepődve.

Még csak nem is egy nagy város.

Igaz, ezek nagy eu-s támogatásokkal lettek megtámasztva, és már a választások előtt elkezdődtek (bizonyára hogy újra legyen választva a polgármester).

A családom:

Anya ugyanott dolgozik, ahol eddig. A fizetése, mint mindenkor máskor, most is minden évben nőtt.

Apám és a testvérem fizetése jelentősen nőtt, és a munkahelyük is jónak mondható.

Nővéremet nem veszik fel semmilyen munkahelyre, bár diplomája van.

2013. febr. 23. 22:54
 18/18 Komplikato ***** válasza:
100%
Határozottan ZUHAN, erre a romlik elég rossz szó. És nem. Nem a környezetemben, és nem, nem csak ismerősök és rokonok körében. Bárhova megyek, bármerre járok ez a téma, buszon, vonaton, vidéken és városban.
2013. febr. 24. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!