Kinek magasabb az életszínvonala ebben a FIDESZ diktatúrában?
Akkora kupacról csak a Fidesz beszél,bizonyítékok nélkül. Egyszerűbb dolog az igaz,elvenni az emberek megtakarított pénzét,mint hitelt felvenni. A hitelt uis.vissza kell fizetni,az emberek pénzét pedig nem fogják. Jövőre még elkölthetik a magyánpénztárak államosított vagyonát,de utána mi következik?
Megadóztatják 50 %-al a bankbetéteket? Vagy Rákosit továbbra is követve,mindenkinek kötelező lesz egyhavi jövedelmét Béke-kölcsön címén odaadni? Legfeljebb más nevet adnak neki?
Más lehetőség ugyanis nem lesz.
Az egykulcsos adó csak bevételkiesés az államnak,de haszna nem lesz semmi. Nem születik emiatt több gyerek (hogy 20 évmúlva legyen több járulékfizető és legyen pénz a nyugdíjakra) Nem lesz miatta több munkahely,mert hogyan is lehetne?
A többi különadó következménye pedig valószínű,hogy árdrágulás,fejlesztések elmaradása,esetleg a tőke kivonulása az országból. Ezek pedig munkahely csökkenésekkel járnak.
Az sem biztos,hogy aki ma jobban jár az adócsökkentés miatt,2-3 év múlva nem fogja éppúgy megszívni,mint most a kiskeresetűek.
Nagyon naív,aki jobbulásban reménykedik.
"Egyszerűbb dolog az igaz,elvenni az emberek megtakarított pénzét,mint hitelt felvenni. A hitelt uis.vissza kell fizetni,az emberek pénzét pedig nem fogják. "
apukám ilyen önző nem lehetsz hogy csak magadra gondolj!
Akkor mondok jobbat a 80-as években a Kádárotok felvett több milliárd dollárt azért hogy NEKTEK ÜBER-f@sza életetek legyen, annak az adósságnak a kamatait sem tudjuk kiegyenlíteni! Persze most itt ugrálsz hogy há elveszik a pénzem de anno te sem és senki sem merte bekockáztatni hogy rosszabbul éljen és ennek az ország látta a kárát! Az emberek olyanok mint a birkák ha tele a szájuk nem érdekli őket ki a juhász, ha meg nektek kell valamit tenni akkor bégettek... Minek választotta meg a birka nép 2006ban is gyurcsányt? Ha nem választjátok meg 2006ban is, akkor most nem kellene sírni!!
A FIDESZ egy jobboldali párt. A jobboldal mindíg a magántulajdont védi és nem igazán szeret erős szociális hálót építeni. Jelenlegi szavazótábora többnyire az értelmiségiek, akik nem munkanélküliek és meg van a megfelelő egzisztenciájuk is. Az adócsökkentéseket ők tudják igénybe venni és a harmadik gyerekvállalás sem jelent kifejezetten óriási gondokat. Ha mélyebben belegondolunk ők a fizetőképes kereslet is, mert marad költekezésre a sárga csekkek kifizetése után is sőt a megemelkedett hitelek fizetése is kijön belőle.
A többi eddig sem volt és ezután sem lesz érdekes.
A szétosztogatott pénzt meg valahonnan össze kell szedni és ott szedik össze, ahol találnak. Csoda nem lesz, de a gazdasági mélyhullám után mindíg felemelkedés jön,a kérdés az, hogy mennyire lehet még a lejjebb ami után végre a feljebb jön. Egyébként egyik kutya, másik eb. Mindkettő harap és jó nagyokat.
16:36!
"apukám ilyen önző nem lehetsz hogy csak magadra gondolj! "
Az első vagyok, a hitelfelvételt nem én írtam, de egyet kell értenem az íróval. És igenis, magamra gondolok, nevezz emiatt önzőnek, vállalom, nem vagyok egy irgalmas szamaritánus. Én azért dolgozom, hogy ÉN jól éljek, hogy az ÉN családom jól éljen. Ismeretleneket nem akarok eltartani, olyanokat, akik nem ahelyett, hogy félretettek öregkorukra, plazmatévét vettek, vagy mert saját erejükön felül házépítésbe kezdtek... Nem szabad senkit magára hagyni, de elegem van abból, hogy mindig mindekit nekem kelljen eltartanom... "mindenki saját sorsának kovácsa"
"És igenis, magamra gondolok, nevezz emiatt önzőnek, vállalom, nem vagyok egy irgalmas szamaritánus. Én azért dolgozom, hogy ÉN jól éljek, hogy az ÉN családom jól éljen. Ismeretleneket nem akarok eltartani, olyanokat, akik nem ahelyett, hogy félretettek öregkorukra, plazmatévét vettek, vagy mert saját erejükön felül házépítésbe kezdtek... Nem szabad senkit magára hagyni, de elegem van abból, hogy mindig mindekit nekem kelljen eltartanom..."
Te mekkora egy önző dög vagy...
Nem másokat kell eltartanod, amúgy is képtelen lennél a családodon kívül mást eltartani...
Az országnak talpra kell állni, és egy kis áldozat nélkül nincs győzelem, talpraállás!
Te ilyen önző vagy, de gondolom a segélyeket amiket meghatároztak neked és a családodnak vagy a családi pótlékot azt gondolom szemrebbenés nélkül felveszed... Vagy biztosan felvetted a házépítési pénzt is a gyermekeid után...
Egyébként megsúgok valamit senki sem mást tart el, hanem saját magát! Ugyanis amit tőled levonnak abból fogod kapni a nyugdíjadat, és ilyen-olyan pénzeket... Nagyanyáink, nagyapáink mind megdolgoztak a maguk korában, és tőlük is vontak le pénzeket, most nyugdíjas korukra csak visszakapják azt amit levontak tőlük...
Ilyen erővel téged a következő generáció fog eltartani, és remélem háborogni fognak amiért te is háborogsz... Csak látni kellene a dolgokat...
"Kinek magasabb az életszínvonala ebben a FIDESZ diktatúrában?"
Januártól:
1) Akinek átlagos vagy annál magasabb jövedelme van és van gyereke.
2) Akinek átlagosnál magasabb jövedelme van.
Hosszú távon pedig mindenkinek, mert a versenyképesebb adórendszer gyorsabb gazdasági növekedést eredményezhet.
"ők se tudnak majd csodát tenni, csak a szájuk volt nagy"
Ezzel, hogy a Fidesz szavazói csodát vártak, csak a baloldali sajtó etette a baloldali szavazókat. Nem várunk csodát, hanem _kormányzást_ várunk, tehát azt, ami 2004 és 2010 között nem történt, csak úgy tettek, mintha.
17:08! Nagyon, de nagyon mellé lőttél... de nézzük csak sorban:
"Te mekkora egy önző dög vagy..."
Igen, mondtam, vállalom, hogy nem akarom feláldozni a saját és családom jólétét (és nem gazdagságát, rongyrázását) azért, mert mások képtelenek önmagukért felelőséget vállalni.
"Nem másokat kell eltartanod, amúgy is képtelen lennél a családodon kívül mást eltartani..."
Ne menjünk bele személyeskedésbe, főleg akkor, ha nem ismered a hátteremet. Közvetlenül én tartom el a családomat a feleségemmel együtt, közvetve pedig a fizetésünkből és a családi vállalkozás által befizetett adóból az állam működését tartjuk fenn. Ha több embert tart el az állam, akkor a fizetésemre, a vállalkozásomra kirótt adókat növelik meg. És igen, így egyre jobban én tartom el az államot.
"Az országnak talpra kell állni, és egy kis áldozat nélkül nincs győzelem, talpraállás!"
A befizetett adók szerinted mi? Ez egy olyan áldozat, ami kötelessége a társadalom minden tagjának. Én nem ügyeskedem, befizetem az adót, a munkáltatóm is legálisan foglalkoztat. És ott vannak azok, akik elteszik feketén a jövedelmet, nem fizetnek TB-t, nem fizetnek nyugdíjkasszába, de azért elvárják azt, hogy a mentő bevigye, a doki megműtse, ja és az állam tartsa el majd öregkorában. És ha ők nem fizetnek, kik fogják az ő kezelésüket kifizetni? Azok, akik rendesen fizetik az adót! Ők azok, akiknek így egyre nagyobb áldozatot kell hozniuk! És mivel ők azok, akikről eddig is tudták, hogy van pénzük, mindig rajtuk csapódik az ostor. Mert ha másokat próbálnának meg adóztatni, egyből jönne a sírás, hogy szegény minimálbéresek így, szegény rokkantnyugdíjasok meg munkanélküliek úgy... igen, a többség valóban pocsék helyzetben van, de elég sok ember füle mögött ott van valamennyi vaj.
"Te ilyen önző vagy, de gondolom a segélyeket amiket meghatároztak neked és a családodnak vagy a családi pótlékot azt gondolom szemrebbenés nélkül felveszed..."
Semmilyen segélyre nem szorulok rá. Alanyi jogon kapjuk a gyerekekért a támogatást - de valóban, meglennénk nélküle is. Nem a kedvezmények miatt vállaltunk ennyi gyereket, hanem azért, mert mi ennyit szerettünk volna. Ezért is támogatom, hogy ne alanyi jogon járjon minden ilyen támogatás...
"Vagy biztosan felvetted a házépítési pénzt is a gyermekeid után..."
Nem, korábban építkeztünk.
"Egyébként megsúgok valamit senki sem mást tart el, hanem saját magát! Ugyanis amit tőled levonnak abból fogod kapni a nyugdíjadat, és ilyen-olyan pénzeket..."
Na itt nagyot tévedtél. Az lenne a jó, ha amit befizetek ÉN, abból majd NEKEM adják a nyugdíjat. Erről szólt a magánnyugdíjbiztosítók koncepciója. Ellenben az állami a jelenlegi nyugdíjasoknak abból ad, amit én most befizetek. Azaz a jelenlegieket én tartom el. Most, hogy visszazavarnak minket az államiba, a jövőmre összegyűjtött pénzemet berakják a központi költségvetésbe.
A svéd model az lett volna, hogy a nyugdíjakra jelenleg havonta befizetett X összeget fordítják a jelenlegi nyugdíjasokra. Azaz ha keveset fizetünk be, keveset is kapnak. Ez sose lehetne veszteséges.
A jelenlegi rendszer viszont az, hogy befizetünk x-t, és kifizetnek a nyugdíjasoknak y-t, és mivel általában y>x, a különbséget állam bácsi az adókból összeszedett pénzzel egészíti ki. A baj ott van, hogy egyre kevesebb a gyerek, az emberek viszont egyre tovább élnek, ezért amikor én nyugdíjas leszek, akkor emiatt baromi nagy lesz Y, és baromi kicsi X. Az államnak meg egyre nehezebb lesz előteremtenie a különbséget, ez megfolytja az egész gazdaságot, és egyszer majd szépen összeomlik. Ezért kellene nyudíjreform, egyre több embert a öngondoskodásra ösztökélni.
"Nagyanyáink, nagyapáink mind megdolgoztak a maguk korában, és tőlük is vontak le pénzeket, most nyugdíjas korukra csak visszakapják azt amit levontak tőlük..."
Igen, ez így van. De most is kapják a pénzüket. Én is befizetek nyugdíjat, pont úgy, ahogy. A két rendszer közötti átmenet idejére az államnak kell kigazdálkodnia a teljes Y-t, ez nagy teher. De vagy msot vállaljuk be a nagy terhet, vagy később összeroppanunk. Orbánék ezt is el akarták fogadtatni az EU-val, hogy ezt a megnövekedett kiadást ne kelljen beleszámítani az adóság limitbe - elbukták, jött az államosítás ötlete.
"Ilyen erővel téged a következő generáció fog eltartani, és remélem háborogni fognak amiért te is háborogsz...
Csak látni kellene a dolgokat..."
Én látom. És pont azért háborgok, mert nem akarom, hogy a jövő generáció tartson el. Azt akarom, hogy én gondoskodhassam magamról, hogy másoknak ne kelljen emiatt terhet magukra venniük. Ezért választottam én a magánnyugdíjbiztosítókat. Csak látni kellene a dolgokat a többieknek is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!