Milyen alapon mondja meg nekem a (katolikus) egyház, hogy hová szavazzak?
Nem-nem. Jézusról és a szeretetről a hit szól, esetleg a vallás.
Ellenben az egyházak kőkeményen gazdasági szervezetek.
Örülök, hogy ráakadtam erre a kérdésre. Tegnap elmentem egy Evangélizációnak meghirdetett alkalomra (nem nevezem meg a közösséget), mert hallottam, hogy az a lelkész tartja, akivel 30 éve nem találkoztam (akkor a hittanosa voltam). Vegyes érzésekkel távoztam: jó volt látni, hallgatni Őt, ahogy az Úr Jézus tanításáról beszélt, de nagy csalódás volt, ahogyan kinyilvánította a politikai hovatartozását. Egy zártabb körű beszélgetés szemtanúja is lettem, ahol még az is elhangzott, hogy "a szívem a tiétek". Na, ez már nem Istennek szólt.
Szóval ilyen alapon mondják meg, hogy kire szavazzanak a hívek! Akinek a szívüket adták, annak az útját egyengetik. Ez egy nagyon bölcs tanács:
" Szeretteim, ne higgyetek minden léleknek, hanem vizsgáljátok meg a lelkeket, hogy Istentől származnak-e, mert sok hamis próféta ment ki a világba."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!