Valahol azt hallottam, hogy a választások előtt a katolikus egyház, , megparancsolta" a hívőinek hogy a Fideszre szavazzanak. Ebből mennyi igaz?
A hír sajnos igaz. Számos templomban utasította a plébános a hívőknek a misén, hogy a Fidesz az egyedüli igaz,m keresztény párt, és rá kell szavazni. Az alábbi linken egy győri plébános által kiadott "keresztény magyar választási tanácsadó" olvasható, mint a Fidesz hatalomvágyának és köpönyegforgatásának szánalmas dokumentuma:
Az, hogy egyes papok mit mondtak a híveknek, az őket minősíti, nem az egyházat, ami semmire sem utasította sem a papjait, sem a híveit...
Katolikus vagyok, ott voltam a választások időszakában is (mint mindig) minden vasárnap a szentmisén. Soha nem hallottam olyat, hogy a Fideszre kell szavazni. Egy dolgot hallottam a választásokkal kapcsolatban: hogy mindenki a saját lelkiismerete szerint támogassa azt a politikai erőt, amelyik esetében úgy látja, hogy megőrizhetjük keresztény értékeinket. Azt hiszem, ez egy hívőtől egyértelmű.
Ja és NEM a Fideszre szavaztam :D
"Csupán emlékeztetőül: a Fidesz volt az a párt, amelynek tagjai 1992-ben a Parlamentben "Térdre csuhások, imához!" kiabálással kigúnyolták a kereszténydemokrata képviselőket."
És azóta nem változhattak meg? Nagyon érdekes, hogy mindig ti ragaszkodtok a begyöpösödött sztereotípiákhoz kedves balliberálisok!
Nálunk is történt ilyen. Konkrétan a nagymamám volt misén és tőle hallottuk. A mise után ment mindenki szavazni.
Pontosan valami ilyesmi hangzott el, hogy arra kell szavazni, akinek sok gyereke van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!