Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ragaszkodik annyira az...

Miért ragaszkodik annyira az Orbán Kormány a röghöz kötés-hez?

Figyelt kérdés
Hiszen Magyarországon nincs is annyi munkahely hogy a végzősök el tudjanak helyezkedni a végzettségüknek megfelelően.Ezzel is megakadályozzák a fiatalokat hogy fejlődni ,élni tudjon!
2013. febr. 16. 20:50
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
70%
Ha az én pénzemen tanulsz az a minimum, hogy az én országomba fizesd vissza az adót.
2013. febr. 16. 21:12
 2/23 anonim ***** válasza:
62%
Milyen röghözkötéshez??? Röghözkötésről akkor beszélhetnél, ha lezárnák a határokat és útlevelet sem adnának ki.
2013. febr. 16. 21:16
 3/23 anonim ***** válasza:
60%
Nincs itt semmilyen röghözkötés. Össze lehet pakolni és el lehet menni.
2013. febr. 16. 21:17
 4/23 rémuralom ***** válasza:
82%
Tényleg túlzás röghöz kötésnek nevezni. Simán elkerülheted azzal, hogy tandíjas képzésre mész. Ami egyébként nem olyan horribilisen drága, a külföldi béredből különösen könnyen vissza tudod fizetni a diákhitelt.
2013. febr. 16. 21:22
 5/23 anonim ***** válasza:
87%
Mihez???
2013. febr. 16. 21:23
 6/23 A kérdező kommentje:
Az állami ösztöndíjas és az állami részösztöndíjas képzésekre besorolt jelentkezők számára a támogatás elnyerésének feltétele, hogy aláírják a szerződést. Amennyiben ennek nem tesz eleget, csak önköltséges formában kezdhetik meg a tanulmányaikat a fiatalok a felsőoktatásban.
2013. febr. 16. 21:26
 7/23 anonim ***** válasza:
75%
Ezzel akar port hinteni a sok ostoba ember szemébe! Azért háborognak, hogy az ő adójukból tanulnak a szegényebb gyerekek, de azon nem, hogy az ő adójukból fizetik azt az államháztartási adóhiányt, amit a gazdagok kapnak az egykulcsos adó és a családi adókedvezmény miatt.
2013. febr. 16. 21:28
 8/23 anonim ***** válasza:
50%

Ez megint ez a tragikus magyar összeugrasztás, gyűlölködés. És megint bedől neki az ország 90 %-a Látszik ez az első kb 5 válaszból is. Orbán kormánya a gyűlölködésre, az ellentétek szítására épít, és ebben az országban szinte mindenki szívesen gyűlölködik.

Legyen csak jó rossz az egyetemistáknak, hiszen úgyis az én pénzemen élősködnek. Így gondolja ezt egy átlag magyar, és egy átlag gyk-ás válaszoló. Egy átlag francia, német vagy olasz meg úgy gondolna, hogy kimegy tüntetni a diákok mellé, mert ha velük méltatlanul, rosszul bánik a kormány, az neki is rossz. És majd a diák is eljön, ha tőlem veszik el a nyugdíjat, ha rám vetnek ki utólag különadót vagy más szörnyűséget követ el a kormány. És ettől ott gondolni se mernek ilyesmire. Nálunk meg mindenki ráugrik, hogy hű de jó a másik baja.

Elég lenne csak egy picit gondolkodni, hogy semmi értelme egy ilyen röghöz kötésnek, mert

- ütközik az orbáni alaptörvénybe is, a lakóhely és a munkahely megválasztásnak szabadságába, és az emberi méltóságba és az önrendelkezés jogába;

-hasonló okból ütközik az európai jogrendbe;

-semmi pénz nem hoz be így se, úgy se, mert követhetetlen, nyilvántarthatatlan, hogy 10-20 évig ki hol van;

-ha ki is vetik valakire, nemzetközileg behajthatatlan, arra viszont jó lesz, hogy ez után aztán sose jöjjön haza valaki, minden kötelékét felszámolja a hazájával;

-kijátszható pl. úgy, hogy itthon 4 órásként egy kamu bt-be bejelentkezek;

-senki nem tudja garantálni, hogy itthon a végzettségemnek megfelelő munkához jutok, akkor milyen alapon tiltják meg, hogy elmenjek;

-ha itthon vagyok, de munkanélküli, az minek számít, itthoni munkának?

-ebből az egészből leghamarabb elvben is csak 10-20 év múlva lenne bevétel, akkor meg már minek.

Ez az egész csak arra jó, hogy értelmetlenül, piti módon megkeserítse az emberek életét, meg hogy kielégítse a hazai gyűlölködők vágyait. SZOMORÚ!

2013. febr. 16. 21:49
 9/23 anonim ***** válasza:
87%
Én mondjuk azt nem értem, miért csak a főiskolások szúrják egyes adófizetők szemét. Gyakran olvasom a pályaválasztás előtt álló fiatalok kérdését, hogy mit kellene továbbtanulni és mindig felsorolnak több szakmát is, az indok pedig melletük mindig az, hogy ezekkel külföldön igen jól lehet keresni. Az első szakma megszerzése is ingyenes.
2013. febr. 16. 21:52
 10/23 anonim ***** válasza:
65%
Kérdező ha külföldre szeretnél menni menny oda is tanulni. Meglátod hogy ott még ennyi sincs ingyen mint itt. Én is fizetősön végzem az egyetemet jelenleg is. Lehet mellette dolgozni, nem a f*szodat kell verni, meg bulizni járni. Dolgozni kell részmunkaidőbe, van diákod van diákmunka, összelehet szedni a tandíjat. Én is összeszedem.
2013. febr. 16. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!