Miért a Jobbik a legnépszerűbb párt fiatalok körében?
Most publikáltak ebben a témában egy számomra mellbevágó felmérést. A felsőoktatásban tanuló pártválasztók 33 %-a a Jobbikot támogatja, 29 % a már alig létező LMP-ét, a FIDESZ 24, az MSZP 7 %-on áll. Ez a felmérés csak a felsőoktatási hallgatókra vonatkozik, de a teljes fiatalság körében még nagyobb lehet a Jobbik aránya, mert az LMP egy tipikus értelmiségi párt, nem hiszem, hogy a szakmunkások vagy az iskolázatlanok rá szavaznának.
Ezt látják,ezt tapasztalják. Ezt arra értem ,hogy cigányok veszik őket körül nap mint nap, szekálják őket, így tapasztalatok során kialakul teljesen jogosan cigány gyűlölet. Gondold, el a fiad, pl.: hegesztő akar lenni és az iskolájában az osztály fele cigány és szekálják,nem hagyják tanulni a magyarokat , sok 17- 18 éves cigány akkor mégis a gyereked nem cigány védő lesz,hanem rasszista, mert kialakul benne a védekező ösztön, a cigányok ellen. Ami jogos, mivel a cigányok szinte állatok, és még a cigányokat védik.
Ez azért,mert ők sokat látnak belőlük, megtapasztalták a cigány viselkedést, így ez a védekező ösztönük irányítják őket, mert ők már láttak cigányt.
Ez a felmérés megtévesztő, mert a Biztos pártválasztókról szól. Ebben a szélsőségesek mindig jobban teljesítenek a valóságnál, mert ugyan kevés rajongójuk van, de azok nagyon aktívak.
Ugyanakkor rengetegen vannak, akik bizonytalanok, de nem fognak a Jobbikra szavazni. Csodálnám, ha a valós szavazatok tekintetében az itteni % felét is megkapnák
"Ebben a szélsőségesek mindig jobban teljesítenek a valóságnál, mert ugyan kevés rajongójuk van, de azok nagyon aktívak. "
Ez azt jelenti, hogy például ezen a felmérésen 5x válaszolt ugyan az az egy ember?
"Csodálnám, ha a valós szavazatok tekintetében az itteni % felét is megkapnák"
Egyébként egy kis matek korrepetálás:
Csak a felsőoktatásban tanuló diákokról van szó, amit főben nem tudok megbecsülni. 29% ez.
A 2010-es szavazáson 17%-ot értek el. A Jobbik folyamosan erősödik, így 2010-hez képest jóval többen szavaznak rá. Ha a 29%-ot 30-ra kerekítjük is, és még ráadásul nem is a diákokra gondolunk hanem mindenkire, akkor garantált a magasabb százalék mint a 17, de 30 fele 15 szóval ez a harmadik dolog amiben túlteljesítettek. Ha így nézzük már jóval több mint a felét elérte már 2010-ben.
22, 28 és 30 válaszoló vagyok. (csak elcsúszott eggyel lefelé a számozás)
Én vidéken lakom és a legutóbbi választás előtt sokan voltak, akik a Jobbikra szavaztak, őket támogatták. Akkor én komolyan azt hittem, hogy van esélyük egy sima győzelemre. Most már ezek az emberek egy része állításuk szerint már nem fog szavazni senkire. Nagyot csökkent a lelkesedés. (lenyugodtak az elégedetlenkedők, akiket a Jobbik felszívott, célját elérte) Én azt gondolom, hogy a mostani lesz a legkisebb részvételű szavazás. "Az elmúlt 8 év" után a Fidesz volt sokaknak az egyetlen lehetőség, akik eközben nem csináltak semmit, csak mutogattak a másikra. A másiknak meg olyan sok disznósága került felszínre, hogy a Fidesz 2/3 többségbe került. Ez nem a Fidesz érdeme, hogy ekkora fölénnyel nyert, hanem hogy nem volt más alternatíva az ÁTLAG embernek. De aki most csalódott a Fideszben, az nem fog újra az MSZP-re szavazni, hanem inkább el sem megy. Szerintem most is a Fidesz fog nyerni, de nem lesz 2/3, maximum sima fölény, hogy nem kell koalícióba lépnie senkivel. Esetleg akkor jó lesz majd a Jobbik támogatása a 2/3 kérdésekben, aki valamivel gyengébben fog végezni harmadikként, amit szerintem épp ezért hoztak létre és engedtek teret nyerni, de a Jobbik elérte a maximumot a legutóbbi választásokon a szavazatok számát illetően.
Ez csak egy magánvélemény, kár előre vitatkozni, hogy mi lesz, úgysem tudja senki.
Én személy szerint a választások után nem sokkal nekiálltam külföldi munkát keresni, találtam is, haladok előre és nem foglalkozok aktívan a politikával, mert nem érdemes. Olyan emberek kellenek vezetőnek, akikben megvan a segíteni akarás és jobb jövőt akarnak, nem csak színlelik. Én ezt a tenni akarást és nagyfokú önzetlenséget nagyobbrészt olyanokban láttam, akiknek a gyerekkorukban volt egy "zsarnok". Akiknek minden happy volt, úgy vettem észre, azok inkább foglalkoznak magukkal (ez alatt nem azt értem, hogy önzők, normális emberek, de nem érzik a késztetést, hogy segítsenek másokon) és saját családjukkal.
Amit még észleltem, hogy azok az emberek jutnak valahova a politikában, akikről fiatalon a társaik nincsenek jó véleménnyel, gerinctelenek, igazságérzetük nincs, vigyorogva simán a képedbe hazudnak. De valami oknál fogva már fiatalon is általában valami vezető pozíciót töltenek be (HÖK, stb.). A politika ezeknek van, ezért csak ezek tudnak odakerülni, akiben van gerinc és helyes igazságérzet, el sem jut még a közelébe sem. Ezért van az szerintem, hogy nincs olyan párta ma, akire szívesen tenném a voksomat. A Jobbik tűnt annak, de úgy gondolom, az is csak egy álca volt, valódi célja létrejöttének más volt.
2018-ra a tippem az, hogy egyik párt sem lesz koalíció nélkül többségben, ha minden a tervek szerint megy, Fidesz-Jobbik vagy MSZP-LMP koalíció lehetséges. Nem hinném, hogy lesz olyan kis párt, ami még addigra megerősödne.
35 vagyok.
Köszönöm!
Én csak az egyik szülőt írtam zsarnoknak, kell mellette egy másik is, aki normális, hogy ez a bizonyos segítség kényszer kialakulhasson. Ha nincs a gyereknek senki, akitől szeretet kap, szerintem akkor igaz, amit írsz. Ha viszonylag normális szülők nevelik, akkor lesz szerintem egy normális felnőtt, aki normális családot alapít majd. De ő szerintem nem fog késztetést érezni arra, hogy segítsen a családon kívülieken. Ez nem is baj, ezért írtam, hogy nem önző. Én is normális családot szeretnék, hogy a gyerek is normális legyen.
Segíteni szerintem azok tudnak majd önzetlenül, akikben megvan ez a bizonyos segíteni vágy, önzetlenség, egyenesség, gerinc (függetlenül, hogy volt-e "zsarnok" az életében). Akik nem attól boldogok, ha a szomszédnak kevesebb van. Persze mellé még kell azért sütnivaló is a fejbe, a tettvágy önmagában kevés.
Ha egy ilyen csapat kerülne oda, meggyőződésem, hogy 10 éven belül az ország motorja beindulna és menne magától. Finomhangolások kellenének csak időnként a korral tartani a lépést. De a mostani értelemben vett politikára egyáltalán nem lenne szükség. Aki ott lehetne később, hogy az ország nevében üzleteket kössön, annak feltétele lenne a sikeresség, tőke és a saját vagyonnal 100%-ban felelés, ha valamelyik üzlet esetleg az országnak veszteséges lenne. Ebben a normális országban nem is kellene a politikával foglalkoznunk, szavaznunk, mert csak egyetlen irány van, ahol az emberek tudnak boldogulni munkával, szórakozhatnak, biztonságban vannak. Ez ellen vétkezőknek (vezetői szinten is) 0-életfogytig tartó büntetés munkatáborokban, teljes vagyonelkobzás mellett. A mai értelemben vett börtön ugyan rossz, de sokaknak nem, van aki ott ugyanúgy lehúzza a másikat és a mozgásszabadságán túl mindene megvan. Aki meg híres emberként kerül be, annak meg mindene megvan.
A jelenlegi "motor" nem megy, mindig be kell tolni, külső segítséggel, hogy haladjon egy picit. Közben egyre rosszabb az állapota.
Bár meggyőződésem, hogy ahhoz, hogy rendet tudjunk tenni otthon, egy időre teljesen függetleníteni kell magunk a külföldtől. Másképp nem fog menni. Aztán ha a motort felújítottuk, jár magától is, akkor lehet újra felvenni a kapcsolatot, hogy kereskedjünk azzal, amink van és vegyük azt, amink nincs, de törekedve az egyensúlyra.
Egyébként most tettem fel nemrég egy kérdést, hogy le tudja-e valaki írni összeszedetten, miből áll egy pártalapítás. Ha tud valaki, segítsen. Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!