Miért a Jobbik a legnépszerűbb párt fiatalok körében?
Most publikáltak ebben a témában egy számomra mellbevágó felmérést. A felsőoktatásban tanuló pártválasztók 33 %-a a Jobbikot támogatja, 29 % a már alig létező LMP-ét, a FIDESZ 24, az MSZP 7 %-on áll. Ez a felmérés csak a felsőoktatási hallgatókra vonatkozik, de a teljes fiatalság körében még nagyobb lehet a Jobbik aránya, mert az LMP egy tipikus értelmiségi párt, nem hiszem, hogy a szakmunkások vagy az iskolázatlanok rá szavaznának.
Legutóbbi választás előtt nagy Jobbikos voltam. Most 29 vagyok. Elolvastam a programjukat, 80%-ban jó volt, 20%-ban egyáltalán nem, de a jó oldalára koncentráltam. Nem tartalmazott új ötleteket, minden kocsmai beszélgetés során elhangzanak azok, amiket ott leírtak. Ők csak összeszedték, hogy mit kellene csinálni. Ezt feltöltötték egy nagy adag cigány ellenességgel és jól ki is hangsúlyozták. Miért? Hogy esélyük se legyen a nyerésre. Akkor miért kellett a Jobbik? Hogy a rengeteg elkeseredett, dühös embert "felszippantsa", adjon nekik egy célt és egy irányt, amit lehet követni, pártelődjük már nem tudta ezt a szerepet betölteni. 4-8 év alatt az emberek lenyugszanak, a Jobbik is eltűnik úgy, ahogy jött.
Akkor ki fog itt rendet tenni? Senki, a jelenlegiek közül! Van értelme szavazni? Nincs! Van esély valódi jó szándékkal betörni közéjük? Sajnos nem valószínű.
Akinek pénze van, az tudna oda betörni, de annak meg nem érdeke változtatni. Pénz nélkül meg nem lehet ugrálni.
Akkor mit tehetünk? Vagy ezen idegeskedünk és feláldozzuk neki családi életünket, vagy keresünk külföldön munkát, keresünk pénzt és élünk nyugodtan, politika és hitelek nélkül.
25.
Te szeretnél Cigányországot?
"A fiatalok még éretlenek, nincs jó modell a fejükben a világról."
Feltételezem a te fejedben kialakult a megfelelő modell ami 22 éve olyan jól működik, hogy egy párt sem megerősödni itt. Szerintem nem a fiatalokkal és az értetlenekkel van a baj, az éretlenebbek szavazni sem járnak.
Akkor magyarázd meg, hogy lehet hogy több mint valószínű hogy az osztrákoknál jobbik kormányzás lesz hatalmon a választásokkor, Franciaország stb sorolhatnám, egész Európában mindenhol erősödik a Jobbik. Biztos a magyar fiataloknak, és egész Európának nincs megfelelő modell a fejében csak a tiédben.
22-es vagyok.
Szerintetek itt a cigányok a fő probléma? Meg a cigánybűnözés? Meg cigányország?
Egyáltalán nem, csak a Jobbik súlykolja ezt. A cigány ami pénzt kap, azt rögtön teszi is le a kocsmában, boltban. Már vissza is került a gazdaságba. Nem ők szivattyúzzák ki a pénzt.
Első a bankrendszer. Nem kellene minden sz@rra hitelt felvenni, mert egy LCD tv-én is csak ugyanazt a sz@rt nézhetjük. Meg új autók, inkább költök egy régebbire, minthogy csak az értékvesztésre meg az árfolyam különbözetre keressek. Jó egy skoda favorit is, ami az enyém, mint egy új suzuki, ami a bankké és a végén egy mondeó árába kerül.
Második az, hogy minden élelmiszer, amit veszünk, az külföldről származik. Nincs magyar termék. És nekem az sem megnyugtató, hogy valamire ráírják, hogy magyar termék. Na és? Attól senkinek nem lesz jobb, hogy egy magyar milliárdost támogat, akinél magyarok keresnek minimálbért. Vagy magyar termelőtől vásáolják fel az alapanyagot bagóért. Mit lehet tenni? Amit csak lehet, a falusi "parasztoktól" megvenni. Tojás, disznó, tyúk, stb. És nem ott alkudozni, hogy 35Ft egy tojás és azt sokallni. A boltban meg szó nélkül megveszik a szart 40Ft-ért...
Itt rengeteg óriási probléma van, ami sokkal nagyobb, mint a cigányság problémája. Pl. a Flextronics és sok más multi cég az alkalmazottak nagy részét bérli, egy külső cégen keresztül. Így a külső cég tulajdonosa minden ember keresetéből levesz 20-40ezer forintot, hogy 4 műszakban keressenek minimálbért. Ezért persze valakinek visszacsenget. Ismerek olyat, aki ebből lett milliárdos, a fiát meg láttam pénzt égetni, szó szerint, hűlyeségből kocsmában. Ha ezt meg lehet tenni egy országban, az azt jelenti, hogy fenn még sokkal nagyobb disznóságok mennek, hogy ezzel senki sem törődik.
Vagy túl bonyolult lenne a multi cégnek a mai számítógépes világban saját alkalmásba felvenni az embereket és azt a 20-40 ezer forintot annak kifizetni, aki valójában dolgozik is?
Szóval a Jobbik, mint említettem, egy "csinált" párt, hogy felszívja az elégedetlenkedőket, csak mutat egy bűnbakot, nesztek, a cigányok miatt tartunk itt!!!
Vagy a sok UNIO-s támogatás (ami persze a mi pénzünk csak megjáratva), amit kiosztanak, hogy létrehozzanak sok-sok minimálbéres munkahelyet. Kinek van erre szüksége?
Nem az lenne a logikus, ha én vállalkozni akarok, van egy üzleti tervem, önerőm és a közpénzből támogatást kapok, akkor a támogatás arányában az állam tulajdonos legyen a vállakozásban? Így a profitból az állam részesedne, nem pedig néhány év múlva azé lesz, aki amúgy is alkalmazott volna néhány minimálbéres munkást. Persze lehetőséget kapna, hogy a támogatást később visszafizetve a profitjából kivásárolhassa az állami tulajdont.
De ezt 1000 oldalon keresztül lehetne folytatni, mi miatt tartunk itt, de a fő ok nem a cigányság.
A Jobbik nem azt mondja, hogy a cigányság a fő probléma. Azt mondja, hogy a cigányság az egyik mellékterméke az addigi 22 éves rossz kormányzásnak. Ne cigány országot képzeljünk el, lehet merészen hangzik és örültségnek de képzeljünk el egy Magyarországot. Mindig is Svájc kategóriába képzeltem el azt az országot, dolgoztam ott volt szerencsém megnézni, persze normális kormányzással is mint írtam.
Én azért szavazok a Jobbikra, mert amint fent is írtam rossz az eddigi politika, de ez nyilvánvaló, bizonyítható, látható tény. Amit te írtál azt azért állítják sokan, mert például ahol a nagymamám lakik, ott az a fő probléma. És a baloldali kormányzás a segélyezéssel van elfoglalva, közbe már a boltba nem tudnak kimenni vásárolni, hogy ne érné őket atrocitás. Mi szoktunk bevásárolni neki szüleimmel hipermarketbe egész hétre. Szegény nem tud kimenni, és rendszeresen bejárnak a portájára is fát lopni, attól félünk, hogy egyszer hozzá is betörnek mint a többi házba is.
Igen ott mivel élhetetlenné teszik az életüket, és máshol is, az a fő probléma a baloldal strucc politikája szintén nyilvánvalóan, érezhetően, láthatóan csődöt mondott. Ez ellen csak a Jobbik tesz. Más párt nem, csak adja alájuk a lovat. Szerinted az a normális hogy éveken át csak eltartjuk őket, ők meg csak szaporodnak? Ez később demográfiai gondokat is felvet, amit csak a Jobbik tud visszaterelni eredeti medrébe. A jobbik nem kiirtani akarja a cigányokat, de nem is integrálni. Nekem van cigány ismerősöm aki a Jobbikra szavaz akkor ez hogy van? Van rendes munkája, háza, nincs gyereke 25 éves, dolgozik.
De sorolhatnám a Jobbik megmozdulásit, a gazdasági terveit ő is bank, és multi cégek ellen van mint te is írtad, azok ellen van akik kiszipolyozzák a munkás embert. A Jobbik tipikus néppárt, a népért van. Írhatsz, gondolhatsz, vagy mondhatsz bármit erősödik, és erősödni fog, a nép miatt, az elégedetlenség miatt. De nem csak a cigányok miatt. Élhetetlen az egész ország ahogy van, mint írtam is a rossz baloldali politika miatt jött létre, a népnek szüksége van rá, ha nem lenne, nem ülnének a parlamentben. De ülnek bent, és 2014-től még többen fognak bent ülni, ez tény, ami nekem ad igazat. Lehet lepontozni nyugodtan, de ott ülnek bent. Ez szikla szilárd tény.
22 és 28 vagyok
Tudom, mi a Jobbik programja, elolvastam anno. Ugyanolyan állásponton voltam akkoriban, mint most te, csak még nagy reklámot is nyomtam nekik meg néhány szavazót.
Tedd fel magadnak a kérdést, miért nem fog nyerni a Jobbik? És ha megvan, gondolj bele, erre ők még nem jöttek rá? Akkor miért csinálják amit nem kéne és miért nem csinálják, amit kéne? - hogy nyerhessenek.
Ha a Jobbik más lenne, akkor nem járnának be a parlamentbe ücsörögni, teljesen felesleges, amit csinálnak ott, szavazatuk nincs, helyette inkább mennének házakat felújítani árvíz károk után, idősekhez fát vágni, stb. Az hasznos munka lenne napi 8-10 órában. Aztán az még talán a médiába is bekerülne, hogy hasznos munkát végeznek, nemúgy mint az többi szavazat nélküli párt. A pénzüket úgy is megkapják képviselőként, ha bemennek ha nem.
Sajnos nem úgy van minden, ahogy nekünk előadják. Próbálok a dolgok mögé nézni, logikusan gondolkodni, én arra jutottam, amit fentebb kifejtettem. Jelenleg nincs és nem is lesz valószínűleg olyan párt, akire érdemes lenne a szavazatunkat pazarolni.
Á szerintem nem lehetne ezt megcsinálni egy politikus üljön csak bent. Ők is üljenek csak bent. Már az is jó ha csak felháborodásukat közlik, parlamenti felszólalásukon. Látni ha kérdőre vonják a kormányt, és összevissza válasz jön látják az emberek legalább hogy hazugság van mögötte. Mármint régen én a kormoránra tekintettem úgy, hogy biztosan jót akarnak nekünk, hogy megválasszuk őket újra. Hát nem, csak átvernek A-t mondanak és B lesz.
De van kis beleszólásuk, azért vannak bent hál istennek, és legalább bele tudnak szólni a dolgokba nagyon picit. Igaz sok mindent egy 2/3-os többség ellen tenni nem tudnak, de voltak már olyan módosítások javaslatok amiket a segítségükkel azaz szavazataikkal sikerült megfékezni. Nekem ez már elég. Jövőre még jobb lesz nagyobb beleszólás a dolgokba.
Igazad van valahol, az utolsó mondatban, de szerintem vannak jó elképzelései a Jobbiknak, tudod mit tudnék elképzelni egy Fidesz Jobbik koalíciót. Szerintem egymás réseit betudnák tömni. Na meg a baloldalt ki kell szorítani a parlamentből végleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!