Miért a Jobbik a legnépszerűbb párt fiatalok körében?
Most publikáltak ebben a témában egy számomra mellbevágó felmérést. A felsőoktatásban tanuló pártválasztók 33 %-a a Jobbikot támogatja, 29 % a már alig létező LMP-ét, a FIDESZ 24, az MSZP 7 %-on áll. Ez a felmérés csak a felsőoktatási hallgatókra vonatkozik, de a teljes fiatalság körében még nagyobb lehet a Jobbik aránya, mert az LMP egy tipikus értelmiségi párt, nem hiszem, hogy a szakmunkások vagy az iskolázatlanok rá szavaznának.
A Jobbik szavazók nem amnéziásak, és van saját gondolatuk, nem lehet őket megvezetni, látják, hogy minden szétcseszett a többi szánalmas banda!
A jobbik / lmp még nem teljesített, logikus h közülük választ, aki normális. (vidéki -> jobbik, pesti -> lmp)
Érdemes elolvasni a politológus kommentárját is hozzá. Nagyjából azt jósolja, amit én évek óta mondok, és évek óta lepontoznak érte a Jobbikosok. Ennél tovább nem fog nőni valószínűleg.
Igazából már napok óta fent van ez a felmérés a neten, csak mivel eddig egyedül jobbikos oldalkon (kuruc.info, barikád stb) találtam meg, nem adtam neki sok hitelt.
Így már meggyőzőbb hír, ha leadja a baloldal is.
Én úgy gondolom, hogy a fiatalság politikától való elfordulása miatt tud a Jobbik a legerősebb lenni a fiatalok közt. Magyarán: ebben a felmérésben szerepelt az is, hogy a fiatalok 40%-a nem tudott, vagy nem akart pártot választani. Értelemszerűen az új pártokra több fiatal fog szavazni (Jobbik,LMP), mint a régi (MSZP, Fidesz, DK) pártokra. A régi pártok népszerűtlensége két dolgot vonz. Vagy elfordulsz a politikától teljesen, vagy egy új pártot támogatsz. 40% elfordult a politikától... AKik pedig "bentmaradtak", ők átigazoltak vagy a Jobbikhoz, vagy az LMP-hez.
Számomra az lett volna mellbevágó, ha az MSZP áll 33%-on egyetemisták körében..
Én csak azt remélem,hogy a Jobbik végre kezd valamit a cigányokkal, ebben bízok, és ezért fogok a Jobbikra szavazni, többet nem várok tőlük...szerintem mindenki csak hazudik,nincs kivétel, bárki kerül kormányra,nekünk nem lesz jobb...de akkor legalább már a cigányokat rendezze le valaki.
Az általad értelmiségként emlegetett párt az egykori SZDSZ és volt MSZP-s senkikből tevődött össze, és egyáltalán nem mondható rájuk,hogy ők a "kisebbik rossz" mert ugyan olyan szar,hazug emberekből áll mint akik eddig kormányon voltak/vannak.Majd mikor ők vezetik az országot akkor mond rájuk "értelmiség"...azt értik,hogy hogyan rabolják ki az országot,ezeknek kívül semmi máshoz nem értenek.
Mert a Jobbik képvisel egyedül magyar érdekeket.Ennek az országnak 90 éve nem volt hazafias vezetése.Régen német feneket nyaltak aztán oroszt és végül a nagytőke kiszolgálói lettek.
A fiatalok nem akarnak Cigányországban lakni én sem , ezért szavazok a Jobbikra.
Legutóbb a Fideszre voksoltam de megbántam.
A fidesz semmit nem csinált , épp olyanok mint az MSZP csak szebb volt a köret.Egy kamu jobboldali párt az MSZP meg egy hazaáruló párt.
Az Együtt 2014-ről meg ne is beszéljünk , szintén nem magyar érdekeket néz nem Magyarország nekik az első.Semmivel sem különbek mint az MSZP vagy a Fidesz.
Ideje lenne már végre magyar érdekeket nézni és a magyar népet szolgálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!