Azok, akik vissza akarják hozni a többkulcsos adórendszert, mekkora jövedelemtől vezetnék be a magasabb kulcsot?
mellébeszélsz.
elveszem a pénzedet mert éhes vagyok.
elveszi a pénzed egy cigó mert jó brahi.
elveszi a pénzed egy skinhead mert zsidó vagy.
melyik volt a rosszabb? Az eredmény számít. E-red-mény!! mind3 eset ugyanolyan rossz, nem lett jobb az első attól, hogy nem gonoszságból vették el a pénzed.
Lefordítva, higy megértsed (bár nem látok rá sok esélyt, tök mind1, hogy milyen szép dolgokkal magyarázod, hogy miért van 1k, az eredmény ugyanúgy negatív.
És még valami. Az a plusz pénz ami az embereknél maradt ami "JÁR" nekik, nem a pénzfáról való, azok eddig befizetett és ezek után hiányként jelentkező adóforintok.
ha most se érted, hogy mit magyarázok, akkor menthetetlen vagy.
01:31
"Az a plusz pénz ami az embereknél maradt ami "JÁR" nekik, nem a pénzfáról való, azok eddig befizetett és ezek után hiányként jelentkező adóforintok.'"
Azok a hiányzó adóforintok azonnal vissza is lettek szedve az ellopott manyup-vagyon és a csúcsszintre emelt ÁFA révén.
"...ha most se érted, hogy mit magyarázok, akkor menthetetlen vagy."
Te nem vagy képes megérteni azt az alapigazságot, hogy az országot az adó- és járulékfizetők tartják el, nem a nyugdíjasok.
"bruttó összeg/hó: (százezerben)
100 - 0%
200 - 5%
500 - 7%
1000 - 10%
3000 - 15%
Felette 20% "
Nem ezerben akartad írni?! Tízmilliós havi jövedelemig nulla százalék?!
Teljesen igazad van nyilván ezerben akartam. :)
Igazából csak két dologra akartam rávilágítani:
1. Marha sok (és progresszív) szja kulcs mellett is adózhatunk kevesebbet, mint jelenleg az 1 kulcsos adóval
2. Eleve a kiindulás hibás, hiszen mindenki ismer olyat, aki nem annyira van bejelentve amennyit zsebbe kap, tehát nem biztos, hogy a jövedelmek megadóztatása a megoldás. (innen már csak egy lépés a vagyonelemek utáni adózás, cserébe a jövedelmek adóját lehetne csökkenteni)
Az ország balkáni hangulata miatt (lehet kuruckodásnak mondani nekem mindegy) tökmindegyhányszázalékoskulcsos az adó, akkor sem fizetik be.
a 160e bejelentett állami vagy privát szektorban dolgozó szakértő, közép vagy felsővezetőt lehet agyonadóztatni, de 2020 után már a 80% os kulcs sem menti meg a hátsótokat.
A téma az utcán hever. Pontosan látjátok, kik járnak Q7 el. Ugye? nem egy osztályvezető...
a 40% os LMPs agymenéssel az a bibi hogy jópár ismerősöm kész útlevéllel és célországgal bír. Holnap máshol lesznek. Nagyon sajnálom, a puttonyokat már nem fogjátok továbbra is a vezető értelmiség 30-as korosztályával cipeltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!