Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért fizetnek...

Magyarországon miért fizetnek az élősködő embereknek mindenféle segélyt?

Figyelt kérdés

Tudjuk kikre gondolok.

Kapnak ingyen internetet ,ingyen tüzelőt ,noteszgépeket , élelmiszer ellátmányt , pénz segélyt meg még ki tudja mit.

A gazdasági helyzetünk nem indokolja hogy ilyen dolgokra szórjuk a pénzt.

Szerintem nagyon nevetséges és szánalmas hogy MAGYARországon a magyarnak egyre nehezebb sorsa van ezek meg megkapnak mindent.

Látszik hogy nem magyar emberek vezetik ezt az országot.

2013. febr. 14. 11:02
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
61%

Az egész ellátási rendszer elhibázott itthon. Ezek a nyuggerek az előző rendszerben 3-an 4-en végezték egy ember munkáját meg akkoriban bevett szokás volt hogy nyugdíj előtt megduplázták a fizetést mert az utolsó hónapok alapján számolták hogy mennyi nyugdíjat kapnak. Ez csak magyarországon tredni hogy kvázi állami segélyből ének a nyuggerek, meg abból nevelgetjük a fattyainkat.

Ami itt megy azt még a nyugati országokban sem lehetne fenntartani nemhogy itt. Lehet itt mutogatni a cigókra de most vagyunk ebben az országnak csúfolt f0shalmazban 9 millióan abból a legjobb indulattal is max 200 ezer cigó van, azoknak fele ha munkaképes. Nem 100 ezer ember miatt tart itt az ország hanem a másik 3-4 millió munkaképes miatt akik inkább leszázalékoltatják magukat meg ülnek otthon a tv előtt ahelyett hogy dolgoznának, aztán ha ott az ideje tartják a markukat a segélyekért meg a nyugdíjért.

2013. febr. 14. 11:31
 12/24 A kérdező kommentje:

10. Te miről beszélsz?!

Teljesen félre értesz!

Engem nem a demokrácia zavar , hanem hogy olyan embereknek adnak szoc segélyt meg ingyen mindent akik nem érdemlik meg , életükben nem dolgoztak és nem is fognak.

Őket baba koruktól kezdve a koporsóig az állam tartja el.

És te meg én meg fizetjük az adónkból ezeknek a segélyét meg a rezsijét meg mindenét.

Ne mond azt hogy ez nem abszurd.

2013. febr. 14. 11:35
 13/24 tetro ***** válasza:
95%
Tudod hány ember fizet adót Magyarországon, és hány csak úgy "élősködik" a rendszeren?
2013. febr. 14. 11:40
 14/24 Tom Benko ***** válasza:
61%
@6: Érdekes, az én seggemet nem nyalja ki senki... :( Úgy szeretném már, nekem is kijár az írtak alapján! Mellékesen pedig megint sikerült egy etnikumot egy társadalmi csoporttal összekeverni. Az általad "cigányként" aposztrofált csoport ugyanis elég vegyes etnikai összetételű, viszont a cigányság körében ugyanúgy megvan minden társadalmi réteg. Más kérdés, hogy az előítéletes gondolkodás miatt számukra kissé nehezebb a munkavállalás. Mielőtt azzal jönnél, hogy nem is akarnak - de, a legtöbbjük akarna, csak vagy meg sem kapja a munkát, vagy, ha mégis, nincs benne köszönet.
2013. febr. 14. 11:56
 15/24 szántóvető ***** válasza:
15%

azért hogy ne halljanak éhen.(kapnak internetet?tudsz linkelni?)Kérdező,egyetlen kormány sem tudott még megoldást találni a romákkal kapcsolatos problémákra,sem a munkanélküliségre.az 1.

Orbán-kormány alatt jelentősen csökkent a munkanélküliség,de most 2 éve stagnál.

[link]

2013. febr. 14. 12:18
 16/24 szántóvető ***** válasza:
* a linkemnél be lehet jelölni összehasonlításként pl. németországot,elég érdekes.
2013. febr. 14. 12:22
 17/24 anonim ***** válasza:
84%

Azért mert gyávák!

Senki nem meri kimondani hogy a cigányság nagyobb százaléka teher az ország számára, púp, ingyenélő, bűnöző. Ehelyett mi megy állandóan? Jaj szegény emberek, kisebbség, törvények, egyenlőség... bla bla. Igen. Ez lenne a normális hozzáállás, de én sem értek azzal egyet hogy az is ilyen bánásmódban részesüljön aki nem dolgozik. Aki nem dolgozik ne is egyék.

Ja, hogy nem tud dolgozni cigánysága miatt? Akkor az embereknek kell megváltozni, és megszavazni nekik a bizalmat. (Többek között nekem is. Nem tagadom.)

Ja hogy nincs elég munkahely? Akkor állambácsinak és a nagy fejeknek kéne olyan élhető országot biztosítani, ahol mindenkinek tudnak munkát biztosítani.

Ja, hogy alapjaiba véve kéne újrareformálni az egész országot és annak szabályozását?

Én igazából nem is -csak- a cigányokra értem ezt. Értem én ezt mindenkire, aki a bűnözés útján indult el, nem dolgozik, gyerekek potyogtatásából él meg... Bőrszíntől függetlenül mondom ezt.

Megoldás: munkahelyeket teremteni, tolerancia és bizalom megszavazása a kisebbségnek

csak az kap támogatást aki dolgozik

a harmadik gyerekig járna családi pótlék, utána, további gyermek születése után nem.

Rossz az egész ahogy van... és ez így is marad addig, amíg az emberek túl GYÁVÁK, ÁLSZENTEK ahhoz hogy kimondják a frankót, kimondják azt hogy "ez így nincs rendjén." A strucc politika az megy...

2013. febr. 14. 12:29
 18/24 anonim ***** válasza:
75%

"Szép, szép, Henry....de mi az a noteszgép?

A kérdező kommentje:

Az egy Notebook."

Na ez a gáz, hogy a fene nagy nyugatmajmolástól magyarul már nem is ért a paraszt.

2013. febr. 14. 12:30
 19/24 anonim válasza:
76%

Kedves kérdező!

Úgy gondolom, hogy a kérdéseddel kapcsolatban több dolgot is a helyére kell tenni.

Először is leszögezném, hogy szerintem is komoly problémák vannak a cigány származású, MAGYAR honfitársainkkal.

Valóban igaz az is, hogy Magyarország rossz gazdasági helyzetben van (volt, és sajnos úgy tűnik, lesz is). Ezért érthető az elkeseredettséged.

De gondold meg,

1. Én úgy tudom, hogy ugyanaz a segélyezési rendszere vonatkozik (etnikai hovatartozástól függetlenül) valamennyi magyar állampolgárra.

2. Nem hallottam róla, hogy ingyen notebook és internet járna a segélyhez.

3. A segély (még ha közmunkásnak alkalmazzák is) olyan alacsony, hogy abból emberi színvonalon megélni nem lehet. Sajnálod tőlük azt a kevéske pénzt, pedig tudod, hogy a 21.században nem lehet pénz nélkül élni. Ha börtönbe kerülnének, a napi ellátásuk 2500 Ft/nap lenne.

4. Sajnálod tőlük az ingyen tüzelőt és élelmiszercsomagot is, de ha a kertedből vágják ki a fát és lopják el a gyümölcsöt az jobb?

5. Persze mondhatod, hogy menjenek el dolgozni, de az internetet már sajnálod tőlük, pedig ha már kerestél állást tudhatod, hogy szinte minden állás az interneten van meghirdetve.

6. Feltetted már magadnak a kérdést;

Ha én gyártulajdonos volnék, felvennék "egy cigányt" dolgozni?

Amennyiben az a válaszod, hogy nem, akkor nincs erkölcsi alapod arra, hogy másoktól elvárd, hogy foglalkoztassák őket, illetve tőlük azt, hogy dolgozzanak.

Hallottad már az a mondást, hogy "a dologtalan kéznek az ördög ad munkát"?

6. Ha nem magyar emberek vezetik ezt az országot, akkor szerinted kik? Akárkikre is gondolsz, mondhatod azt, hogy szerinted rosszul vezetik az országot, de őket akkor is a magyar nép választotta meg demokratikus úton. Kinek a joga eldönteni, hogy ki magyar és ki nem az?

7. Az igazsághoz természetesen hozzátartozik a cigányság felelőssége is. Egy részük, évszázadok alatt sem volt képes beilleszkedni a többségi társadalomba (igaz, soha nem is volt túl nagy nyitottság feléjük), és képtelen volt szakítani azzal az ősi, vándorló, sátorozó nézettel; "hogy ha valamiből nekem nincs, és másnak több van mint amennyire -szerintem- szüksége volna, akkor abból nem bűn elvenni". Ide (is) vezethető vissza az tragikus helyzet, hogy a cigány társadalom egy része nem veti ki magából a bűnözőket, hanem sok esetben tiszteli is őket.

Hogy a teljes integrációt (szerintem ez lenne a megoldás) hogyan lehetne elérni, azt sajnos nem tudom, de úgy gondolom, hogy sajnos egy elszegényedett, kivéreztetett, megosztott és ellenséges többségi társadalom, valamint egy szintén elzárkózó, ellenséges, nyomorgó és bizonyos esetekben már-már szinte elállatiasodott kisebbség képtelen rá.

2013. febr. 14. 13:07
 20/24 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem értelek félre. Csak rámutatok arra hogy ismeretek nélkül hőbörögsz valamin. Felütöd a közhely szótárat, és skandálod hogy "ezeket az én adómból tartják el", meg "luxusbörtönök az én pénzemen"... tudom ezt még nem mondtad, de ez a következő közhely, ha továbbolvasol.

Lehet úgy is csinálni, mint az amerikaiak, hogy amennyi egészségbiztosítást befizettél, úgy látnak el. Elört az ujjad? Az még belefér. Szkerózis multiplex? Kérem fáradjon ki. Jahogy nem tud járni? Majd az őrök kidobják a kuka mellé. Ez is megoldás, ez sem működik jól. Mi azt választottuk, hogy alapellátás mindenkinek jár, egy jó széleskörű, és a fizetők dobják össze. 2.5M-an a 10M-nak. És ugyanez igaz a segélyrendszerre, és a szociális juttatásokra.

De hogy valami jót is mondjak neked. Minden abba az irányba megy, amit Te szeretnél (és szerintem is reális). Egyre több minden a befizetéshez van kötve. Tgyás, gyed, gyerekek után pótlékot lassan vezetik át adókedvezménnyé, nyugdíj. Nagyon kevés dolog van, ami alanyi jogon jár az idők végezetéig, és szép pénz. Azaz nem lehet lubickolni a rendszerben munka nélkül. Az ingyen notebook, ingyen net, ingyen luxus meg egy nagy baromság, amit a hozzád hasonló idióták szajkóznak. Fárasztó. Ingyen kaját (amúgy ezt sem kapják, de most tegyük fel h igen, pedig nem úgy ahogy te gondolod) meg ingyen tüzifát meg azért kapnak, mert nem fognak parancsszóra megdögleni, elmennek és ellponak egy erdőt, meg tyúkot a marinénitől. Ez valahol bűnmegelőzés is bizonyos szemszögből, de hívjuk szociális juttatásnak.

Ezek valamelyikébe mélyedj bele, és kezdeményezz érdemi vitát, ne csak hőbörögj.

2013. febr. 14. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!