Miért hiszik sokan, hogy a nyugdíjasokon kéne spórolnunk? Az mit segítene a gazdaságon, ha még szegényebbek lennének?
Maszek vagyok. Egyéni vállalkozó.Elárulom neked többet fizetek ma nyugdíjalapba havonta mint amekkora nyugdíjat valaha is fogok kapni havonta.
Már ha fogok egyáltalán .
Már ha 2044-ben lesz még olyan ,hogy nyugdíj.75 éves leszek akkor.
Már ha megérem.(Amire az esély a nulla felé tendál a mostani fizikai és szellemi igénybevételt nézve.)
Már ha lesz még akkor kitől eldézsmálni azt a kis zsozsót.
AZ ilyen csúnya maszekoknak mint én a mostani jövedelmük 58-66% viszik el a különféle nevekbe csomagolt dézsmák, sarcok satöbbik.A közteher vállalás és a társadalmi szolidaritás nevében.
Meg sem fordult a fejemben ,hogy külföldre menjek ,mert magyar vagyok.
Nincs 50 millás házam és nem is lesz.Ám van bankkölcsönöm ami szerszámokra gépekre ,népautóra kellett.
Nemrég dolgoztam olyan egykori komcsi középvezetőnek aki havonta 5 napot Hajdúszoboszlón(ahova én soha nem fogok eljutni) tölthet a nyugdíjából és egy kb100 ezres munkánál aminek a munkadíja 44 ezer amiből adó kb24ezer én kellet neki a megegyezés folyamán elengedjek 5000 et csak ,hogy sikerélménye legyen az alkuban.A 2 napra amíg megcsináltam az adott munkát nem is lenne olyan rossz pénz ez ha nem lenne emelt díjú(az övéké csökkentett ,mert nyugdíjasok) villanyszámlám és benzin nélkül is menne az autóm.
Nem tudom de szerintetek ez normális így?Kicsit sem Kaffkai?
Míg elvégeztem a munkát náluk, baráti trécselés közben közölték velem ,hogy ők szeretik az Orbán Viktort. És semmi hátrányuk nem származott belőle. És bizony már majdnem 4 millióan vannak nyugdíjasok. És jaj mi lesz így a világgal....
Hát igen ők talán az utolsó szerencsés "békebeli" generáció aki között ilyen sokan ,ilyen jól és ilyen sokáig élhettek .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!