Miért hiszik sokan, hogy a nyugdíjasokon kéne spórolnunk? Az mit segítene a gazdaságon, ha még szegényebbek lennének?
Mert hogyha minél több fiatal megy el akkor előbb utóbb a nyugdíjkérdés nem fog létezni.
Egyre kevesebb a Magyarországon dolgozó fiatal és nekik egyre több adót kell fizetni.Ezért is sokuk megunja és elmegy külföldre.
Sajnos erre az országra jellemző az összefogás, a szolidaritás helyett az irigykedés, a gyűlölködés.
Ha nekem valaha is rosszul ment, én sose róttam fel, hogy másnak miért megy jól. Inkább magamban kerestem a hibát, hogy mit rontottam el. Ezzel szemben megdöbbentő, hogy itt mennyire fogékonyak az emberek az ilyen acsarkodásra, gyűlölködésre, mások letiprására. És sajnos ezen az életérzésen alapul az egész orbáni kormányzás. Csak vegyük példának a rokkantnyugdíjasok ügyét! Magyarország a világ egyetlen országa, ahol nincs rokkantnyugdíj, hanem a volt fizetéstől nagyrészt független, elképesztően alacsony segélyecskén kell tengődniük a betegeknek, a balesetek, az infarktusok, a rák és más áldozatainak. És amikor ezt Orbánék visszamenőleges hatállyal bevezették, a helyett, hogy a fél ország tüntetett volna, 10-ből 9-en elégedetten csettintettek, hogy de jól elbántak a sok ingyenélővel. Arra nem gondol senki, hogy őt is elütheti egy autó, kaphat egy rákot, és nagy gáz lesz az élete hátralevő részét munka- és/vagy mozgásképtelenül havi pár 10 ezer ft-ból eltengetnie.
E miatt a gondolkodás miatt lehet a magyarokkal a legnagyobb szörnyűségeket is megcsinálni, és erre rájátszik Orbán. És ennek jegyében követeli itt 10-ből 9 beíró, hogy vegyék el a nyugdíjakat. Megnyugtatok mindenkit, hogy neki attól nem lesz jobb, ha pár millió ember jobban elnyomorodik. Aki több pénzt akar, ne tőlem vagy mástól akarja elvenni, hanem dolgozzon meg érte, keresse meg a megfelelő pozitív megoldást! A fejlett, gazdag Nyugaton pár száz éve rájöttek, hogy a munkából, és nem a szélhámosságból, meg az egymás kifosztásából lehet megélni.
"Sajnos erre az országra jellemző az összefogás, a szolidaritás helyett az irigykedés, a gyűlölködés."
Hagyd már a hülyeségedet,de komolyan.Nézz már szét más országokban, ahol szar a helyzet, ott is ez megy.Amikor a válság elkezdődött németben dolgoztam, a cégnél elkezdték leszámolni az embereket.Azt hiszed a német másképp viselkedett?Elárulom nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!