A rasszizmus ellen vagy a sokszínűségért érdemes inkább akciózni?
Szerintem szép a sokszínűség. Keresztény, zsidó, ateista, hetero, meleg, nacionalista stb. is lehet jó ember! Tanulhatunk egymástól, ha megismerjük egymást!
Ettől függetlenül én is akcióznék a zsidó világuralom és a cigánybűnözés ellen! Szerintem ez a két dolog nem zárja ki egymást!
És ki lesz arra hivatott, hogy eldöntse, ki tud viselkedni, és ki nem? És lehet ezt általánosítani bőrszín vagy lakhely alapján? És ha ez megengedhető bárkinek is, mármint hogy azt mondja, hogy "mars ki", ki garantálja, hogy ha jönnek az új idők új dalaikkal, akkor majd neked nem mondják, vagy nekem?
Kulturált nemzetnél, kulturált országban olyan nem lehet, hogy "mars ki". Ennél összetettebbek ezek a problémák.
"Azaz a "rasszistákat" akarnád-e lenyomni vagy azt mondod, hogy a sokszínűség szép"
Nem akarok embereket "lenyomni", és olyan üres általánosságokat sem bégetek, hogy ez vagy az "szép".
Az egész rasszizmus-antirasszizmus téma az egyik legunalmasabb közéleti gumicsont. Valami jobbat ki kellene már találni, mert ha még sokáig műsoron marad, az emberek agya teljesen meglágyul tőle.
"feltéve, hogy az egész társadalom javát akarja."
Nem létezik olyan, hogy "az egész társadalom java". Bocs.
Gyanítom, hogy már a többedik kört rójuk "létezik-e a társadalom java" kérdésben, és kitartasz emellett, hogy nem.
Sztem az élet, a jólét, a fejlődés, a jogok érvényesülése lehet általános, ergo össztársadalmi jó. Ez elősegíthető, támogatható. Egyébként köszönöm a válaszokat, jó gondolatok jöttek elő.
"És ki lesz arra hivatott, hogy eldöntse, ki tud viselkedni, és ki nem? És lehet ezt általánosítani bőrszín vagy lakhely alapján?"
Ez pofon egyszerű: Nem ezért vannak a törvényeink? A börtönök pedig, nem azért vannak, hogy aki nem tud normálisan élni, azt oda bezárják? Egyébként már annyira unalmas, hogy a bőrszín mindig előjön...aki bűnt követ el, az aztán bűnhődjön is, bőrszíntől függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!