Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hálátlanok, pofátlanok,...

Miért hálátlanok, pofátlanok, és kizsákmányolók a bankok?

Figyelt kérdés

Az adófizetőket meg sem kérdezték hogy kisegítsék-e a bankokat, valaki már is rábólintott hogy igen.

Erre amikor elvárná az ember hogy adjanak hitelt, a jótett helyében akkor meg nem adnak.

Kicsinyes bosszút állva így a kormányon az amúgy teljesen jogos adók miatt, amit úgy is áthárítanak a felvevőkre.

Ráadásul a válságot amit a bankok okoztak, is kizárólag az emberek sínylik meg, velük fizettetik ki az egész deviza különbséget, ahelyett hogy együtt nevetünk együtt sírunk alapon lenne.

És még nekik áll feljebb, és még ők teszik hontalanná az embereket.

Ennyi erőből nem hagyni kellett volna beborulni az egészet, vagy kikötéseket kellett volna tenni a megsegítésért cserébe?

Annyira gerinctelen és kizsákmányolónak érzem ezt az egészet ami ma folyik hazánkban és a világon.

(Örülök hogy körülöttem is csak nagyon kevesen érintettek ebben, de azért felháborítónak tartom hogy ennyi honfitársamat tönkre teszik a bank mammonok)

2013. febr. 9. 03:02
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
52%

Vállalom, hogy lepontozol, de én teljesen másképp látom.

1. A bankokat a válság során ki kellett segíteni, hogy ne omoljön össze a pénzügyi rendszer. Függetlenül attól, hogy mennyire szimpatikusak a bankok, ez volt a kisebbik rossz.

2. A hitelválság után persze, hogy nem adnak hitelt. Ezek ma nem azok az évek, amikor midnenféle jött-ment embernek hitelt lehet szórni. A fizetésképtelenség a bankok számára is gondot jelent, nekik is veszteség.

3. A vláságot nem a magyarországi bankok okozták, hanem néhány tengeren túli pénzintézet, szóval ezért nem is tartom jogosnak, hogy a magyar bankokat adóztassák. Főleg, mert ezzel gyengítik a őket, aminek az is a következménye, hogy sebezhetőbb a magyar bankrendszer, könnyebb a forint ellen spekulálni, de az is, hogy kevesebb hitelt adnak emiatt.

2013. febr. 10. 01:07
 22/23 A kérdező kommentje:

A kamat nem a semmiből terem, hanem többet között onnan "lesz" akik fizetik a hitelüket és a kamatjukat, te az ő pénzüket kapod meg.

Szerintem is állami felelőtlenség volt anno ezt így hagyni, nem a bankal van a baj meg a hitellel, hanem az ahogy megvalósítják, az hogy a profitért embereket tesznek tönkre.

A mai napig nem értem hogy a deviza különbségeket félig miért nem vállalja át a bank, hiszen együtt sírunk együtt nevetünk kéne hogy legyen.

Arról nem is beszélve hogy az a pénz amit kiadnak igazából nem is létezik, hanem megteremtik és a munka és az érték ad mögé fedezetet.

Szerintem egy 100%ig magyar tulajdonú állami bankot kéne létrehozni, aminek nem a profit az érdeke hanem a magyar gazdaság és az emberek segítése.

2013. febr. 10. 21:52
 23/23 anonim ***** válasza:

21:52

"Szerintem egy 100%ig magyar tulajdonú állami bankot kéne létrehozni,..."

Ami állami, az mifelénk nem működik túl jól.

2013. febr. 10. 23:47
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!