Miért nem tudatosul nálunk, hogy a "néger" az érintettek
számára sértő megnevezés?
Figyelt kérdés
Addig, amíg a szocializmus miatt zárt világ volt Magyarország,kevesen utaztak és nem foglalkozott senki azzal,hogy más népeknél ez a megnevezés egy súlyos szitokszó(meg szándékos ferdítés is volt benne,mert alkottak nálunk egy másik szót:-nigger-ami nem is létezik,a néger ennek felel meg valójában-miért nincs annyi kulturáltság a mai kor embereiben,hogy lecserélje ezt a szót valami elfogadhatóra? Azok a feketék,akik Magyarországra jönnek,döbbenettel hallják,hogy mindenki négereknek mondja őket,azt hiszik,hogy ilyen szörnyű rasszizmus van nálunk,közben meg csak a butaság és nemtörődömség?
Én tudomásul veszem, hogy az angol nyelvben a néger (nigger) szó sértő.
De amíg Magyarországon vagyok, addig tanulja meg az a pár ezer néger, hogy Magyarországon nem sértő, mint hogy a többi millió magyar "afroamerikai" meg hasonló baromságokat használjon.
2013. febr. 9. 14:14
22/27 anonim válasza:
A magyar nyelvben a néger szónak nincs pejoratív jelentése. A magyar nyelvet a magyarok határozzák meg.
A külföldi tudatlansága ha ezt sértésnek veszi.
Azt, hogy néger szónak pejoratív jelentés legyen azt amerikából jött magyarok erőltetik.
2013. febr. 9. 16:08
23/27 anonim válasza:
Mondjuk sajnos elérték az ellenzők, hogy ne lehessen használni, ezért sem lehet már jó régóta négercsókot kapni az eredeti nevén, csak fekete hercegként.
Én meg ezt ellenzem, hogy rá akarnak kényszeríteni a magyarokra egy újfajta szóhasználatot, aminek semmi értelme, mert a néger szó tényleg nem pejoratív a köz számára.
De hivatalosan sajnos annak számít, ha nem így lenne, nem kellett volna megváltoztatni a négercsók nevét.
2013. febr. 9. 16:23
24/27 anonim válasza:
A cigánypecsenye nevét miért nem változtatják meg?
2013. febr. 9. 16:26
25/27 Dick Esmen válasza:
Semmi baj nincs a néger szóval,nekem van néger ismerősöm és egyáltalán nem zavarja.
2013. febr. 9. 16:33
26/27 anonim válasza:
Elmondanám, hogy a TV-ben, a Híradóban a váci megyéspüspök nyilatkozott a pápával kapcsolatban és a végén azt mondta, hogy elképzelhető, hogy NÉGER pápánk lesz. És egyáltalán nem sértő szándékkal mondta, csak azért, hogy jelezze, hogy afrikai fekete bőrű püspök is esélyes. Szóval, nem kellene azt a kérdést ekkorára felfújni.
2013. febr. 13. 09:28
27/27 anonim válasza:
Romániában van Négerfalva település. Ez ellen miért nem tiltakoznak?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!