Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem tudatosul nálunk,...

Miért nem tudatosul nálunk, hogy a "néger" az érintettek számára sértő megnevezés?

Figyelt kérdés
Addig, amíg a szocializmus miatt zárt világ volt Magyarország,kevesen utaztak és nem foglalkozott senki azzal,hogy más népeknél ez a megnevezés egy súlyos szitokszó(meg szándékos ferdítés is volt benne,mert alkottak nálunk egy másik szót:-nigger-ami nem is létezik,a néger ennek felel meg valójában-miért nincs annyi kulturáltság a mai kor embereiben,hogy lecserélje ezt a szót valami elfogadhatóra? Azok a feketék,akik Magyarországra jönnek,döbbenettel hallják,hogy mindenki négereknek mondja őket,azt hiszik,hogy ilyen szörnyű rasszizmus van nálunk,közben meg csak a butaság és nemtörődömség?

2013. febr. 9. 00:20
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
92%
minden tilos lesz más nevén nevezni. Ha zsidónak nevezed a zsidót az antiszemitizmus, ha cigánynak a cigányt meg négernek a négert az meg rasszizmus...
2013. febr. 9. 08:20
 12/27 hollófernyiges ***** válasza:
100%

A néger egy teljesen semleges szó a magyarban, sőt a legtöbb európai nyelvben is, az angolt kivéve. A 70-es évekig mindenütt így hívták az afrikaiakat, azóta pár nyugati nyelvben a pc-mozgalom miatt háttérbe szorult, de pl. a dánok vagy finnek még mindig így hívják őket, pedig ők nem az a jogtipró fajta.

en.wikipedia.org/wiki/Negro

Az az egyetemista srác meg kutathatott volna még egy kicsit, mondjuk a szótárig, a niger egyszerűen feketét jelent, nem folyót vagy rabszolgát.

Ja, és tessék itt egy rasszista:

[link]

2013. febr. 9. 08:40
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Én 130 kilós vagyok.

Aki engem kövérnek merészel hívni az engem megsért vagy csak a nevén nevezi a letagadhatatlant?

Válasz: nem sért meg, kövér vagyok én is tudom. Attól, ha elkezd finomkodni és körülírni, hogy molett vagy túlsúlyos még nem változik semmi.

A színesbőrü, fekete, néger, nigger, negro, kokszos stb... mind ugyanazt jelenti. Nem sértő önmagában egyik sem.

2013. febr. 9. 08:59
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Ez a magyar neve...ha nem tetszik neki,hogy magyarul így hívják akkor vagy elfogadja vagy mehet innen,mert ez nem fog változni.Talán szüntessük be a puszi szót is,mert az úgy hangzik,hogy pussy azaz pina és nehogy már egy külföldi azt gondolja,hogy mi ilyen obszcén szavakkal köszönünk el egymástól mert ilyen primitívek vagyunk, hát hogy....

Az angolokat sem enlishnek hívjuk a cigány is cigány és a zsidó is zsidó.

Én sem háborodok fel,hogy az országomat Hungarynak nevezik mert ,hogy az hasonlít a hungry szóra és mi nem "Éhes"ország vagyunk, olyan lekicsinyítő ez mintha az éhezők országa lennénk....<---kb ugyan ekkora baromság az is amit a kérdező mond.

Meg egy embernek nem tilthatod meg,hogy egy szót használjon mindig lesz aki használni fogja.

2013. febr. 9. 09:00
 15/27 anonim ***** válasza:
0%

Ez egy rasszizmusra az európai átlagnál erősebben hajlamos ország.

Sokan nem tudják, hogy a néger kifejezés sértő.

Sokan tudják és sérteni is akarnak vele, illetve ezáltal kifejezni, hogy ők többek.

Én nem használom, Feketét vagy színesbőrűt mondok helyetette.

Ha valaki megkér, hogy valahogy ne szólítsam, akkor nem szólítom. Ilyen egyszerű.

2013. febr. 9. 09:14
 16/27 anonim ***** válasza:
90%
lol hat ha en neger lennek, a szinesboru total jobban sertene :D
2013. febr. 9. 09:21
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

A cigánykerék új neve: etnikai fordulat.

A tököm tele van a hülyékkel...

A múltkor egy béna csaj nyilatkozott az egyik rádióban (most a bamakón nyomul, és irtó jó fej)

Azt mondta, hogy totál röhög azokon, akik kínosan próbálnak arra ügyelni, hogy hogy hívják tulképpen most őt. Kerekesszékes? Tolószékes? Mozgássérült? stb... holott ő béna. Ez van, orvosi tény. Hívják csak bénának, hisz az, ő is így mondja magát. És mondta, hogy elege van abból, hogy a nyilvánvalót mindenféle új nevekkel próbáljuk meg hívni, full feleslegesen.

2013. febr. 9. 09:28
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

A magyar nyelvben őket négereknek hívják, és sértő szándék nélkül. A cigány is cigány, sőt a mi városunkban a cigány mondja saját magára, hogy ő cigány, és nem azt, hogy roma.

Még egy dolog eszembe jutott. népdalok, "barna kislány". Ez nem a bőrszínére, hanem a haja színére utal. Ugyanez van a feketével is. A fekete férfinek csak a haja fekete, legalábbis mifelénk. Lehet, hogy az ország más részén máshogy van. De az átlagember nem rasszizmusból mondja, hogy néger, hanem, mert úgy tanulta, hogy ez a nevük.

2013. febr. 9. 09:37
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Mi a baj a néger megnevezéssel ,ez a negro , negroid szóból ered.

A nigger megértem hogy sértő hisz a a rabszolgatartók hívták így a rabszolgákat de négerrel mi ab aj?

2013. febr. 9. 11:07
 20/27 anonim ***** válasza:
56%
Hát akkor azok a feketék akiknek ez nem tetszik szépen takarodjanak vissza Afrikába, vagy ahova akarnak! Felháborító, hogy még az európai fehérek egyre csak fogynak, ezek az élősködők egyre csak jönnek és jönnek, és lassan több a muzulmán NIGGER meg arab meg anyámkínja, mint az őslakos európai...
2013. febr. 9. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!