Hogyan szokás megemlíteni a mélybarna bőrű embereket (más néven: a Négereket)?
Figyelt kérdés
A "Néger", sajnos a mai világban sértő szónak számít, a "Nigger" felháborító, a "Feka" vagy "Fekete" úgyszintén a sok-sok bunkó ember miatt rosszul hangzik. Hogyan említhetjük, emlegethetjük őket? Mi az a szó, amivel nem sértjük meg őket?2012. jan. 9. 21:34
1/16 anonim válasza:
A niggerek is niggernek szólítják egymást, nem tudom miért van ezzel másoknak bajuk. Akk egy másik megnevezés: Csoki :D
3/16 anonim válasza:
nem minden néger afroamerikai de minden afroamerikai néger :D az afroamerikaiak azok, akiket amerikába hurcoltak afrikából rabszolgának, és ezeknek a rabszolgáknak a leszármazottjaik :)
5/16 anonim válasza:
A fekete nem sértő. Egyébként meg negrid, aztán kész :D
6/16 anonim válasza:
ha a néger sértő a fehér miért nem?
7/16 anonim válasza:
A néger szó sem sértő. Igazság szerint bármelyiket lehet használni, ha a környezet és a hangnem megfelelő. Na jó, a niggert meg a fekát nem, ezek bizalmaskodóak, én sem szeretem, ha egy idegen nekiáll szöszinek meg cicamicának hívni, holott megfelelő személytől nem tartom sértőnek.
9/16 anonim válasza:
Színesbőrű esetleg? Vagy nem tudom, lehet, hogy már az is sértő. Ha amerikai az illető, akkor afroamerikai, de ha nem ott él, akkor mi? Afroeurópai? Van ilyen kifejezés egyáltalán?
10/16 anonim válasza:
Füstös > Füsti, azt nem értik, a "Néger" -t meg igen illetve a "fekete" -t is hamar megtanulják. Füstire még nem fordította oda egyik sem a fejét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!