Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan szokás megemlíteni a...

Hogyan szokás megemlíteni a mélybarna bőrű embereket (más néven: a Négereket)?

Figyelt kérdés
A "Néger", sajnos a mai világban sértő szónak számít, a "Nigger" felháborító, a "Feka" vagy "Fekete" úgyszintén a sok-sok bunkó ember miatt rosszul hangzik. Hogyan említhetjük, emlegethetjük őket? Mi az a szó, amivel nem sértjük meg őket?
2012. jan. 9. 21:34
1 2
 11/16 anonim válasza:
Füsti haha ez jò.Itt külföldön is mondjunk a feketét. Ha pl valakiről beszélünk. Hogy tudod az a fekete csaj.Mindenki feketét mondd és nomalis emberek mondják nem bunkóságból.És innen gondolom enis hogy ez a normális szó rá,ha épp nem jut eszedbe a neve . :-)
2012. jan. 9. 22:41
 12/16 hollófernyiges ***** válasza:
A magyarban nem sértő a néger, a füstös meg füsti sokkal inkább.
2012. jan. 10. 08:19
 13/16 anonim ***** válasza:
Ha beszélgetsz egy feketével, nyugodtan használd a fekete szót. Az nem sértő. Persze van még pár szó, amelyik a magyarban nem sértő, de pl. akiket én ismerek, az amerikai angolt beszélik, ezért a néger nekik sértő.
2012. jan. 10. 11:22
 14/16 anonim ***** válasza:
65%

A feleségem néger (kenyai) és abszolút nem érzi sértőnek, ha valaki négernek hívja. Egyszer még nagyon régen (még csak a barátnőm volt), az unokatesóm lenégerezte és gyorsan bocsánatot kért, kijavította magát, mire elnevette magát és közölte "az vagyok" (azzal az aranyos szuahéli akcentusával, ami "sajnos" hét év Magyarországon lakás sorá lassan eltűnt). A fekete teljesen korrekt, nem harap érte. Afrikai-szintén korrekt. Ha netán tudod az országot, ahonnan jött-ő pl. kenyai. Ebben benne van, hogy ott a többség fekete.

A niggerért nagyon harap, idegentől szörnyen rosszul esik neki, bár szerencsére csak egyszer niggerezték le életében és az már régen volt. Az tényleg nagyon bántó. (Nekem viccelődésként megengedi, nagyon néha "rasszistáskodunk", hangsúlyosan csak viccből és általában oka van, pl ilyen témájú film volt a tévében és láttuk-egyébként az elmúlt hét évben ha 10-szer volt ilyen zárójel bezárva.)

Bizalmi viszonyban (én, családom, egy-két közeli kollégája, egy-két barátom) megengedi a csoki, csokilány, kávé megszólítást, mint ahogy én is mosolygok ha a szülei tejfölnek neveznek. De ezt ismertség nélkül nem ajánlom! :D

2012. jan. 10. 18:57
 15/16 Zenon ***** válasza:

Azt hallottam,hogy az USA-ban az ,,afroamerikai" a megszokott

elnevezésük.Ha egy néger előtt niggerezel,könnyen megjárhatod.

2012. jan. 11. 10:14
 16/16 anonim válasza:
hivatalosan afro-amerikai, de sok könyvben feketének nevezik őket,ill. van hogy maguk között az afro-k niggerezik egymást...de szerintem tök mind1 h hogyan nevezed őket,a fő h jó akaratból vagy rasszizmusból hívod e őket úgy
2012. febr. 25. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!