Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Komolyan kérdezem! Mi magyarok...

Komolyan kérdezem! Mi magyarok ennyire töketlenek vagyunk? Meddig várnak a béremeléssel amíg elmegy az egész ország?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nevetséges hogy uniós árak vannak,kb osztrák árakkal,sőt van ahol méh olcsóbb uasztria.Lásd benzin és egy csomó élelmiszer.Az itthoni minimálbér bruttó 93 ezer ft,az kinti 1350 brutto euro,ami nettoba olyan 1100 körül van,ami 300 ezer ft.Az árak szinte ugyan ezek egy két dolgot leszámítva.Egyszerűen nem akarnak rájönni hogy már nem lesz itt senki aki dolgozzon ennyi pénzért?Nem azért met nem akar,mert ebből egyszerűen nem lehet megélni.Miért nem jönnek rá arra ha az emberek többet keresnek akkor többet is költenek és mondjuk tudja fízetni a hitelt stb.Lengyelországba is ezt csinálták,aztán rájöttek hogy valami nem ok hogy 2 millió lengyel hagtya el az országot.Aztán ahogy emelték a béreket szépen vissza fele szálingóztak.Ezzel azt fogják elérni hogy senki nem marad itt,eladják az emberek a házaikat,lakásaikat aztán lelépnek innen,ahogy egyre többen teszik..Nem marad senki itt,csak az élösködő cigány...
2013. febr. 5. 09:46
1 2 3 4 5 6
 51/51 anonim ***** válasza:

Én miskolci vagyok tavaly végeztem a suliba,de ez a környék sincs eleresztve munkahelyekkel.

Hadd mondjam el hogy nekem a dédnagyapám német volt és Németországból költözött ide Magyarországra mert a miskolci vasgyárba kerestek szakembereket és munkásokat.

Nagyon sok német,lengyel,cseh,és az akkori Nagy Magyarország egész területéről jöttek ide emberek hogy itt dolgozzanak.

Akkoriban még egy németnek is megérte itt dolgozni.

Mára ez a vasgyár csak árnyéka önmagának,ha jól tudom már be is zárt és nem folyik semmilyen termelés.

De nem csak ez lett tönkretéve hanem a mezőgazdaság is.

Az őseinknek a háború után sem volt könnyű helyzetük,egy teljesen elpusztított országot kellett újra felépíteniük.

Akkoriban legalább viszont volt az embereknek biztos munkahelye,nem kellett azon rettegnie hogy kirúgják-e.

Nagyapám azért b#szogatta az apámat mert 4 évet dolgozott egy munkahelyen aztán átment máshova dolgozni.

Most hol van olyan hogy egyetlen helyen dolgozik az ember 40évet?csak kevés helyen.

A baj hogy növekszik a társadalmi szakadék.

A rendszerváltáskor nagyon sok ember a saját zsebe érdekeit nézte nem pedig az országét.

A mostani egykulcsos adót mindenképp el kéne törölni ez csak a magas keresetűeknek jó.

(Amúgy mellékesen megjegyzem hogy a középkorban Európa aranytermésének a 80%át Magyarország adta)

Bemásolnék ide egy Hofi idézetet:Az életszínvonal olyan mint a léghajó. Ha azt akarod, hogy emelkedjen, ki kell belőle dobálni mindent, és amikor a legmagasabban vagy, akkor jössz rá hogy nem maradt semmid. Többit számold ki!

És a legtöbb Hofi idézet nem vesztette el az aktualitását!

2013. febr. 8. 21:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!