Miért olyan korrupt az egész ország? Mit lehet ez ellen tenni, mi a helyes magatartás?
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
A kommunista, ha kinyújtja a kezét lop, ha kinyitja a száját, hazudik.
Akkor az írók is mind biztos komcsik voltak.
A nemzeti érdek azért van elnyomva, mert bizonyos nemzetközi érdekcsoportok így kívánják, és náluk van a pénz. Ennyi!
Egy kis játékelmélet: ha te nem veszel részt a legkisebb gyanús ügyben sem, akkor balek vagy, mert szinte mindenki más részt vesz, és jobban jár nálad.
Ha túlzottan részt veszel benne, akkor meg te is olyanná válsz, mint a főkolomposok.
Szerintem van mértéktartó középút: légy 10%-kal kevésbé korrupt, mint az ország vezetői. Akkor rosszul se jársz, és példát mutatsz a társadalomnak. Bármennyire nem feltűnő a dolog, az EU hosszú távon csökkenti a korrupciót azzal, hogy átláthatóvá teszi az adatokat, tevékenységeket (pl. a pályázatok adatainak kötelező közzétételével - nem véletlenül titkolózik a kormány ezügyben).
Ez egy hülyeség, hogy korrupt is legyél meg ne is.
Úgy biztosan nem lesz javulás, csak tovább süllyedünk a mocsárba.
Bármit akarunk is elérni, arra 100 %-ban törekedni kell, úgysem fog tökéletesen sikerülni. Ha már eleve az a tervünk, hogy 10 alkalomból csak 2-szer csalunk, lopunk az semmilyen eredményhez nem vezet.
Én csak két féle embert ismerek. Egyik igyekszik szabályosan játszani, a másik nem.
Magyarországon valójában a megosztottság is ebből adódik. Egyik oldalon vannak a normálisak akik nem a mások munkájából akarnak gazdagodni, és vannak az élősködő tetvek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!