Autópályán haladva 130km/h tempó tartása mellett miközben egy 10-20 kamionból álló konvojt előzök, hátulról 5 centire tapad a 200km/h feletti sebességet követelőző. Mi ilyenkor a helyes magatartás?
Én csak azért kérdeztem ilyen óvatosan, mert a az életszerű választ én is tudom. Az első parkolóban adni neki...!
Csakhogy ez nem válasz a baleset megelőzésére!
Hát kis infó kéne még a dolog eldöntéséhez. Ha ugyais te már láttad a tükörben, h jön, mikor előzésbe kezdtél, akkor neki van igaza, hiszen a másik fékezésre kényszerítése is az elsöbbség nem megadásának számít, és az ő szabálytalan haladása téged még nem jogosít fel a szabálytalanságra. Tehát ilyenkor nem szabad bemenni elé, neked kell lassítani a kamcsik miatt.
Ha nem láttad, hogy jön, csak beért, akkor pedig neki kell lassítani, hiszen az ő felelőssége a biztonságos közlekedés. Az, hogy mit lehet csinlni vele, ha rádtapad, megint egy remek kérdés, igazából az ilyen barmokkal semmit, el kell engedni,(és közbe folyamatosan szidni) törje össze valaki más kocsiját, ne a tiédet. Addig is neked kell úgy tervezni, mintha a részed lenne, és véletlenül sem szabad hirtelen manővereket végrehajtani, mert ha közel van hozzád tényleg nem tud reagálni.
"Ha ngyon rád van tapadva, egy dolgot tehetsz: Bekapcsolod a vészvillogót. Mikor az felvillan, a mögötted levő reflexből a fékre lép, mert csak annyit fog fl, hogy felvillant valami. Hogy az piros, vagy narancssárga, azt nem."
Erre reagálva ez azért nagyon veszélyes lehet, mert ha reflexből a barom még félre is rántja a kormáányt akkor ilyen sebességnél bazi nagy balestet okozhat!
Azért ezen nem ártana elkondolkodni mielött 100%-ig hazsnosnak vélitek ezt a választ.
Elméletileg jó lenne, csak nem tudni ki hogy reagál.
Mondanám, hogy minél elöbb húzódj le előle, aztán tapadj te is rá ha megelőzött és told le, de hát ugye ennyivel nem is lehet menni autópályán... ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!