Autópályán haladva 130km/h tempó tartása mellett miközben egy 10-20 kamionból álló konvojt előzök, hátulról 5 centire tapad a 200km/h feletti sebességet követelőző. Mi ilyenkor a helyes magatartás?
A helyes magatartás a jobbratartási kötelezettség betartásával, ugyanakkor a mások indokolatlan zavarásának mellőzésével érhető el. Értsd: ha valaki utolér egy előzésben lévő autót, akkor ne ZAVARJA őt azzal, hogy a "seggében megy" urambocsá még villog is. Az előzésben lévő autóstól pedig elvárható, hogy az előzést mielőbb fejezze be és haladéktalanul engedje el a gyorsabbat. Nem pedig "na még azt is megelőzöm, aki két kilométerrel előrébb megy".
Így senki sem játszott önkéntes rendőrösdit és nem ment senki sem a másik agyára.
Amúgy a lassú kamionosoknak is akkora követési távolságot kellene tartaniuk, hogy másokat ne akadályozzák a jobbratartási kötelezettség betartásában.
Saját példám: én vagy Suzukit vezetek, vagy Porschét. (nem vagizás, de ez van, egy jó kis hobbi sportkocsi illetve egy céges SX4) Ha én vagyok a gyors és látom, hogy valaki előz egy kamiont, kivárom. Ha kisorolhatna, de nem teszi, akkor index, fényszóró, kürt (ebben a sorrendben, az ellenfél kóstolgatási kitartásának időtartamától függően) Ha lassú vagyok, csak akkor előzök, hogyha nem tartok fel senkit, ha közben utolérnek én még gyorsítok is, hogy mielőbb elengedjem. üdvözlet.
Gyorsítasz h hamarabb elengedd????? :D
Hát te tudod. De ha épp szembe van egy trafi akkor te fogod benyalni ő meg nem, ennyit erről, szerintem nem éri meg gyorsítani ha már egyébként is 130-cal mész.
Szépen bemész a kamionok közé,míg elmegy melletted az illető.Vagy gyorsabban mész.Bár ha ilyen kérdést felteszel úgysem fogsz.
NO SPEED LIMIT ON HIGHWAYS!!
Hátsó ködlámpa felkapcsolás! Ha erre a válasz egy folyamatos reflektorozás akkor a belső visszapillantót átállítani, hogy ne verje ki a szemed. Utána már semmit nem tud csinálni, te meg csak röhögj!
Gyűlölöm az ilyen tapadós köcsögöket!!! Főleg télen.
Ha szabályosan soroltál a belső sávba, és ott 130-al mész, szerintem is szard le azt aki rádtapad, ne te, hanem ő kapjon szívbajt. Mondjuk 10-20 kamion ritkán tapad annyira egymásra, hogy ne lehetne elengedni az ilyen gyökereket.
Még amivel el lehet venni a kedvét az ilyeneknek a "tapadástól" az az, hogy ha kavicsos a középső elválasztó, akkor kicsit behúzódsz, hátha kap pár követ a szélvédőjére (nem le a padkára, hanem csak a sáv szélére, ott is akad pár kósza kövecske)... egyszer az M7-esen ezzel sikerült leszerelnem egy iszonyú idegesítő habzó pofájú BMW-st, aki olyan közel volt hozzám, hogy a tükörben már csak a szélvédőjét meg a fejét láttam. De ezt tényleg csak végső esetben érdemes bevetni, amúgy nem érdemes agresszorkodni.
Szanalom ami itt megy...
Meg veletlenül se irjon senki olyat hogy esetleg ,,tessek befaradni a ket kamion köze"..neem..kapcsold be a ködlampat,meg veszvillogot..hurra.Aztan majd nem kell csodalkozni amikor jobbrol elöznek meg es kifekeznek a faszba... /ja hogy ha jobbrol meg tudtam elözni akkor meg is csak volt hely nem?!/
Ha mar annyira szeretünk nyugatra mutogatni akkor en is hagy mondjak mar egy peldat.: Olasz autopalya
Menjetek ki,jatszatok el ugyanazt amit az M7-esen szoktatok,es a következö varosig fognak dudalva/villogva/anyazva üldözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!