Komolyan kérdezem! Mi magyarok ennyire töketlenek vagyunk? Meddig várnak a béremeléssel amíg elmegy az egész ország?
Az biztos hogy a lakosság nagy része nyomorog.minimálbérből,átlag nyugdíjból nem lehet 40 ezres rezsiket fizetni télen.EU-tagország létünkre nélkülözik az ország 2/3-a.Gyerekek éhesen mennek iskolába.Erről nem volt szó az Uniós népszavazás előtt!Rosszabbul,sokkal nehezebben élünk mint a 90-es évek közepén!Tudomásul kell venni hogy a lakosság tűrőképessége túl van már feszítve.(nyilván nem a magyar kisvállalkozások tehetnek a kialakult helyzetről)
És a kormánynak kell megoldást találnia,méghozzá sürgősen.
"Nem ausztria szintjére,de mondjuk egy netto 150 ezres minimálbér.Szerintem az emberek tanultak abból hogy ne vegyenek fel minnél több hitelt"
Bezzeg amikor a kormányaink tanulják meg ugyanezt, azért hőbörög mindenki.
"nyámból indulok ki,aki egydül él és 80 ezret kap készhez,ha én és a testvérem nem küldünk neki havonta még x összeget akkor itt tornyosodnának a számlái!"
Szerinted ez máshol nem így van? Nálunk is volt így, most sem élünk fényűző életet.
Persze kellett nekünk balkáni bér, és nyugati árszínvonal!
De ez akkor sem a vállalkozások sara. Miből fizessen nagyobb bért? Nem egyszerű ez! Amúgy meg valakinek érdeke ez, hogy így maradjon.
Ez azért van mert rengeteg magyar dolgozik külföldön. A magyar piacokra már jórészt csak külföldi terméket lehet vásárolni és a külföldi munkavállalók bérét, itthon is ki kell fizetni ...
Valakinek valamikor érdeke volt , ohgy itthon hazai piacokat megszerezhesse és hazai termelést eltüntesse ...
de a deviza adósság és magas kamat is biztos, hogy fokozta ezt a leépülést!
ma 11:29
Én nem mondtam hogy a vállalkozól sara,ez teljesen véletlenül került a témába.Amikor az egyik válaszoló írta hogy nem kellene a vállalkozónak luxus kocsival járnia.Erre mondtam hogy igen is sok vállalkozó bvszik kifízetni az embereit,úgy ahogy engem annak idején amikor ahelyett hogy kifízetett volna,inkább elment a családjával a kanári szigetekre.Ezzel nincs baj mert az ő magánélete,de akkor menjen ha kifízeti az én fízetésemet amiért keményen megdolgoztam!
A Jobbik Tiszavasváriban is javított a helyzeten.
Az a város a rendszerváltás óta veszteséges volt , egészen a Jobbikig , most nyereséges.
Teremtettek munkahelyeket és a közbiztonság is javult.
Ha ezt megtudják csinálni kicsiben akkor nagyban is megpróbálhatnák.
Én mindenesetre rájuk fogok szavazni.Legutóbb a Fideszre voksoltam de igen megbántam.
Ha ők nyernének akkor rend lenne ebben az országban.
Egyet értek teljesen a kérdezővel!És senki nem várja, hogy a sült galamb a szájába repüljön, rengetegen vannak, akik nagyon keményen dolgoznak az éhbérért, aminél jóval többet érdemelnének,a számítgatásokkal és közgazdasági okoskodásokkal ők sem fognak jóllakni.
De ha már a számítgatások szóba kerültek:azt vajon melyik nagyokos hogyan számolta ki a kényelmes irodában, hogy 28000-ből meg 47000-ből meg lehet élni?Számolja már ki itt is nekem valamelyik közgazdasági zseni, hogy ebbe az összegbe mi fér bele úgy, hogy hó végéig meg lehessen belőle élni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!