Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Komolyan kérdezem! Mi magyarok...

Komolyan kérdezem! Mi magyarok ennyire töketlenek vagyunk? Meddig várnak a béremeléssel amíg elmegy az egész ország?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nevetséges hogy uniós árak vannak,kb osztrák árakkal,sőt van ahol méh olcsóbb uasztria.Lásd benzin és egy csomó élelmiszer.Az itthoni minimálbér bruttó 93 ezer ft,az kinti 1350 brutto euro,ami nettoba olyan 1100 körül van,ami 300 ezer ft.Az árak szinte ugyan ezek egy két dolgot leszámítva.Egyszerűen nem akarnak rájönni hogy már nem lesz itt senki aki dolgozzon ennyi pénzért?Nem azért met nem akar,mert ebből egyszerűen nem lehet megélni.Miért nem jönnek rá arra ha az emberek többet keresnek akkor többet is költenek és mondjuk tudja fízetni a hitelt stb.Lengyelországba is ezt csinálták,aztán rájöttek hogy valami nem ok hogy 2 millió lengyel hagtya el az országot.Aztán ahogy emelték a béreket szépen vissza fele szálingóztak.Ezzel azt fogják elérni hogy senki nem marad itt,eladják az emberek a házaikat,lakásaikat aztán lelépnek innen,ahogy egyre többen teszik..Nem marad senki itt,csak az élösködő cigány...
2013. febr. 5. 09:46
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
38%
Hagyjad kérdező. Csak munkanélküli trollok akiket a szüleik tartanak el és hisznek még a mesékben.
2013. febr. 5. 11:13
 32/51 A kérdező kommentje:
nyámból indulok ki,aki egydül él és 80 ezret kap készhez,ha én és a testvérem nem küldünk neki havonta még x összeget akkor itt tornyosodnának a számlái!
2013. febr. 5. 11:14
 33/51 A kérdező kommentje:
Az eslő kommentembe írtam de mindegy.Csak azt nem értem minek írnak ide egyesek amikor el sem olvassák amit az ember leír éppen.Így aztán sok értelme van beszélgetni.
2013. febr. 5. 11:15
 34/51 szántóvető ***** válasza:
100%

Az biztos hogy a lakosság nagy része nyomorog.minimálbérből,átlag nyugdíjból nem lehet 40 ezres rezsiket fizetni télen.EU-tagország létünkre nélkülözik az ország 2/3-a.Gyerekek éhesen mennek iskolába.Erről nem volt szó az Uniós népszavazás előtt!Rosszabbul,sokkal nehezebben élünk mint a 90-es évek közepén!Tudomásul kell venni hogy a lakosság tűrőképessége túl van már feszítve.(nyilván nem a magyar kisvállalkozások tehetnek a kialakult helyzetről)

És a kormánynak kell megoldást találnia,méghozzá sürgősen.

2013. febr. 5. 11:23
 35/51 anonim ***** válasza:
65%

"Nem ausztria szintjére,de mondjuk egy netto 150 ezres minimálbér.Szerintem az emberek tanultak abból hogy ne vegyenek fel minnél több hitelt"

Bezzeg amikor a kormányaink tanulják meg ugyanezt, azért hőbörög mindenki.

2013. febr. 5. 11:26
 36/51 anonim ***** válasza:
69%

"nyámból indulok ki,aki egydül él és 80 ezret kap készhez,ha én és a testvérem nem küldünk neki havonta még x összeget akkor itt tornyosodnának a számlái!"

Szerinted ez máshol nem így van? Nálunk is volt így, most sem élünk fényűző életet.

Persze kellett nekünk balkáni bér, és nyugati árszínvonal!

De ez akkor sem a vállalkozások sara. Miből fizessen nagyobb bért? Nem egyszerű ez! Amúgy meg valakinek érdeke ez, hogy így maradjon.

2013. febr. 5. 11:29
 37/51 anonim ***** válasza:
100%

Ez azért van mert rengeteg magyar dolgozik külföldön. A magyar piacokra már jórészt csak külföldi terméket lehet vásárolni és a külföldi munkavállalók bérét, itthon is ki kell fizetni ...

Valakinek valamikor érdeke volt , ohgy itthon hazai piacokat megszerezhesse és hazai termelést eltüntesse ...

de a deviza adósság és magas kamat is biztos, hogy fokozta ezt a leépülést!

2013. febr. 5. 11:35
 38/51 A kérdező kommentje:

ma 11:29

Én nem mondtam hogy a vállalkozól sara,ez teljesen véletlenül került a témába.Amikor az egyik válaszoló írta hogy nem kellene a vállalkozónak luxus kocsival járnia.Erre mondtam hogy igen is sok vállalkozó bvszik kifízetni az embereit,úgy ahogy engem annak idején amikor ahelyett hogy kifízetett volna,inkább elment a családjával a kanári szigetekre.Ezzel nincs baj mert az ő magánélete,de akkor menjen ha kifízeti az én fízetésemet amiért keményen megdolgoztam!

2013. febr. 5. 11:35
 39/51 anonim ***** válasza:
54%

A Jobbik Tiszavasváriban is javított a helyzeten.

Az a város a rendszerváltás óta veszteséges volt , egészen a Jobbikig , most nyereséges.

Teremtettek munkahelyeket és a közbiztonság is javult.

Ha ezt megtudják csinálni kicsiben akkor nagyban is megpróbálhatnák.

Én mindenesetre rájuk fogok szavazni.Legutóbb a Fideszre voksoltam de igen megbántam.

Ha ők nyernének akkor rend lenne ebben az országban.

2013. febr. 5. 11:53
 40/51 anonim ***** válasza:
78%

Egyet értek teljesen a kérdezővel!És senki nem várja, hogy a sült galamb a szájába repüljön, rengetegen vannak, akik nagyon keményen dolgoznak az éhbérért, aminél jóval többet érdemelnének,a számítgatásokkal és közgazdasági okoskodásokkal ők sem fognak jóllakni.

De ha már a számítgatások szóba kerültek:azt vajon melyik nagyokos hogyan számolta ki a kényelmes irodában, hogy 28000-ből meg 47000-ből meg lehet élni?Számolja már ki itt is nekem valamelyik közgazdasági zseni, hogy ebbe az összegbe mi fér bele úgy, hogy hó végéig meg lehessen belőle élni?

2013. febr. 5. 11:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!