Bajnai miért támogatja a kockázatokat jelentő GMO szabályozás feloldását hazánkban?
Valami ilyesmi lehet az oka, bár ellenőrizni nem tudom, igaz-e.
"A kutató szerint az unióban jelenleg termesztésre engedélyezett két GM növénynek nincs nagy gazdasági jelentősége Magyarországon. Más lesz viszont a helyzet, ha Brüsszel áldását adja a burgonyavésznek ellenálló burgonya, illetve a kukoricabogárnak ellenálló kukorica termesztésére. A magyar gazdák ugyanis csak a kukoricabogár elleni vegyszeres védekezésre évente 4 milliárd forintot költenek. Dudits szerint éppen a GM növények segíthetik a kevesebb kémiai szert igénylő, környezetkímélő és fenntartható agrárgazdálkodást."
"Van annak oka, hogy a bogár is elkerüli ezeket a növényeket"
Valójában egyetértek, én is óckodom a génmanipulált kajától, de azért ne felejtsük el, hogy ha csak a természetes megoldásokat alkalmaznánk, már felkopott volna az állunk. (Lásd: többszáz éves nemesítések, keresztezések, stb.)
Szóval nehéz kérdés. Valószínűleg azért is van tiltva, mert egyelőre nehéz különbséget tenni a veszélyes és a megbízható technológia között. Valójában mi is egy kalap alá vesszük, mint pl. az E-számokat. Pedig azok közül is sokat többszáz éve használnak nagyanyáink.
:)
Első ez így nem. Vagyis igaznak igaz, hogy kevesebb vegyszert kell a termesztéshez felhasználni, a gyógyszeriparban viszont jóval többet.
Nem ártana, ha tisztában lennétek néhány dologgal. Önmagában az is, hogy marhákat fű helyett kukoricával olyan betegségeket, vírusmutációkat okozott, melyek a természetben eddig nem fordultak elő.
https://www.youtube.com/watch?v=qSrT5MTmR4g
Aki Bajnait támogatja a népirtást támogatja!
"de azért ne felejtsük el, hogy ha csak a természetes megoldásokat alkalmaznánk, már felkopott volna az állunk."
És itt kerül újra képben a túlnépesedés problémája. Erre pedig nem a már élő emberek génmanipulált növényekkel való kiirtása az igazi megoldás, hanem a születésszabályozás.
Az is "egyfajta" génmanipuláció, amivel az almafajtákat létrehozták, a csemege kukoricáról vagy a banánról már ne is beszéljünk. De említhetnénk a sok kutyafajtát is, amik már elég messze állnak a természettől. :))
Tudom, hogy a génmanipuláció más módszer, de valószínűleg ilyesmire gondol, aki engedélyezni akarja.
Próbálok választ találni a kérdésre. :)
Off:
Nem értem, miért engem pontoztok le, és miért engem kérdeztek, mikor én csak idéztem valamit, ami talán válasz a kérdésre. Direkt utaltam rá, hogy mindenki saját felelősségére olvassa.
"nem a már élő emberek génmanipulált növényekkel való kiirtása az igazi megoldás, hanem a születésszabályozás."
Miért, szerinted túl sok a magyar? Ennyit a "népirtásról". :DD
vagy a rózsaszínű halak vagy foszforeszkáló akváriumi halak ... Van benne potenciál... Pár év múlva már kitudja 4 mellű csirkéket fognak nevelni gmo-s kultúrákon...
Idővel a gmo-s növényeken is megjelennek a kórokozók a bogarak, amiket direkt ilyen célra fejlesztenek ki ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!