Jól látom, hogy a tranzakciós adóval megint a kistelepüléseken élőkkel szúrnak ki leginkább?
"Ami őket illeti:
A korábban nemzetközi hálózatában is díjmentes készpénzfelvételt propagáló UniCredit Bank január 2-tól érvényes kondíciós listájában még valóban díjmentesek ezek a szolgáltatások, februártól azonban már ez a bank is áthárítja a terhet az ügyfelekre, itthon és külföldön is fizetni kell majd ezért a szolgáltatásért.A kártyás készpénzfelvétel egyébként szinte minden egyes banknál drágul, vannak azonban olyan hitelintézetek, amelyek a korábban hagyományosan ingyenes tranzakcióként számon tartott kártyás vásárlásnál is áthárítják a díjat. "
Ez mind szép és jó, de én a prémium csomagban vagyok és maradok is, nekem a készpénzfelvételen kívül minden ingyenes marad. A kártyás fizetések pedig ingyenes, néhány bank akarta csak bevezetni, de visszakoztak.
"Én például tavaly sem éreztem hatalmas drágulást, pedig a baloldali média erőteljesen írogatott különféle brutális áremelkedése"
Irigyellek, hogy nem érzékelted az áremelkedést. Sajnos az ország kb 80%-a igen:
Csak egy kis rövid áttekintés:
A gabonafélék ára átlagosan 31,1%-kal
Az ipari növények ára 15%-kal
Olajos növények ára 17,2%-kal
Burgonya 87,6%-kal
A zöldségfélék termelőiár-indexe novemberben 17,1%-kal
2012. novemberben az állati termékek ára 7,6%-kal
ma 13:55
Csak más dolgokra terhelik át. Te azt akarod bebizonyítani, hogy semmivel se kell majd az embereknek többet fizetni. Ugyanezt állítja a kormány. Közben a valóságban teljesn más történik.
"Irigyellek, hogy nem érzékelted az áremelkedést. Sajnos az ország kb 80%-a igen:
Csak egy kis rövid áttekintés:
A gabonafélék ára átlagosan 31,1%-kal
Az ipari növények ára 15%-kal
Olajos növények ára 17,2%-kal
Burgonya 87,6%-kal
A zöldségfélék termelőiár-indexe novemberben 17,1%-kal
2012. novemberben az állati termékek ára 7,6%-kal"
Nem nagyon érdekelnek a statisztikák, ilyeneket én is tudok írni. Én amit tapasztaltam, csak azt veszem figyelembe! És én nem tapasztaltam 10%-os áremelkedést egy termék esetében sem. Olvasom itt a sok hozzászolót, kérdem én, ti hol a fenében vásároltok? Direkt a legdrágább boltokban? Én is tudnék olyan helyet ahol 650 Ft az étolaj, de én inkább megveszem 399 Ft-ért.
"Csak más dolgokra terhelik át. Te azt akarod bebizonyítani, hogy semmivel se kell majd az embereknek többet fizetni. "
Én csak azt írom le, amit tapasztalok a szűkebb környezetemben. Nincs egy olyan ismerősöm se, aki panaszkodna valamiért. Mindenki éli világát, nem gazdagon, de nem is szegényen, pénzt jól beosztva. Persze nem cigire költjük a pénzünket és tudunk vele bánni!
ma 14:02
Mennyire nem lepődtem meg azon, hogy ezt te se érezted. Miért van az, hogy a fideszesek valahogy semmit se akarnak megérezni még akkor se ha a valóság teljesen más. Támaszd alá az állításod! Mutasd meg azt a linket ahol írják, hogy alig nőtt bármi is.
ma 14:04
Mise éhezünk, de akkor már nem vesszük észre a drágulást? Nem egyszer káromkodunk, hogy már ilyen drága lett, de meg kell venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!