Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Általában fiatalabbak sőt...

Árokpart kérdése:

Általában fiatalabbak sőt tinik írnak hasonló "meredek" dolgokat, javaslatokat?

Figyelt kérdés
Sok helyen olvastam sajnos, hogy rengetegen vélekednek azon az állásponton mi szerint egyáltalán nem kellene senkinek nyugdíjat fizetni. Egyrészt nagyon felháborítanak az ilyen megnyilatkozások másrészt őszintén nem hinném, hogy a "tulajdonképpeni biológilag is érett felnőttek" pl. pedagógusok, felelős pozícióban lévő családos emberek, felelős cégvezetők akik esetleg több száz ember megélhetését és családjuk életét biztosítják munkaadásukkal. Tehát nem hinném, hogy a felsorolt érett felnőtt korosztály írna ilyen megnyilatkozásokat hanem bizony a mai tinik és mondjuk úgy, hogy régiesen szólva legényemberek. Jól érzem, hogy így van ez?
2013. jan. 16. 12:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
48%

"Ha azok a "suttyó" fiatalok nem fizetnének dupla nyugdíjjárulékot a saját életszínvonaluk rovására akkor neked nem lenne nyugdíjad.

Örülj hogy eltartanak."

Azért azt se felejtsük el, hogy ezeket a fiatalokat valamikor ő tartotta el, ő fizette az egészségügyi ellátásukat és ingyenes oktatásukat. Tudod: Vice versa

2013. jan. 16. 15:36
 12/16 anonim ***** válasza:
90%

""Ha azok a "suttyó" fiatalok nem fizetnének dupla nyugdíjjárulékot a saját életszínvonaluk rovására akkor neked nem lenne nyugdíjad.

Örülj hogy eltartanak."

Azért azt se felejtsük el, hogy ezeket a fiatalokat valamikor ő tartotta el, ő fizette az egészségügyi ellátásukat és ingyenes oktatásukat. Tudod: Vice versa"

Így van. Csak ugyanezeket fizethetik a fiatalok is + a mostani nyugdíjasokat, a saját leendő nyugdíjukat és már lassan az "ingyenes" oktatásukat is. Tényleg egyformák a terhek.

2013. jan. 16. 16:10
 13/16 anonim ***** válasza:
66%

"Azért azt se felejtsük el, hogy ezeket a fiatalokat valamikor ő tartotta el, ő fizette az egészségügyi ellátásukat és ingyenes oktatásukat. Tudod: Vice versa"

Ezért vagyok, hogy személyesen ÉN segítsem azt a pár embert, aki ENGEM felnevelt és az ÉN oktatásomat, egészségügyemet fizette. Nem pedig idegeneket, akik valószínűleg cseppet sem voltak különbek fiatal korukban, mint a mostani átlag magyar.

2013. jan. 16. 16:31
 14/16 anonim ***** válasza:

Számomra sokkal felháborítóbb az mikor a sok "tulajdonképpeni biológilag is érett felnőtt" jön a "fújjjj diplomás" hozzáállással, meg felnőtt emberek olyan értelmi színvonalat képviselnek mint egy papucsállatka.

"felelős pozícióban lévő családos emberek, felelős cégvezetők"...ezek az emberek meg valószínűleg nem különösen aggódnak a másik nyugdíja miatt.

2013. jan. 16. 17:55
 15/16 Pro Patria ***** válasza:

Igen, nekik vannak az élettől teljesen elrugaszkodott elképzeléseik. Vagy például hogy "én megemelném a fizetéseket 200 ezerre". Na de hogyan, miből? "Egymillióra emelném a katonák létszámát és visszafoglalnék mindent".

Egy szemléltető példa:

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__341..

De ezeket majd úgyis kinövik.

2013. jan. 16. 18:57
 16/16 A kérdező kommentje:
Sok problémája van Országunknak valóban de én azért reménykedek, hogy ezeknek a megszorító intézkedéseknek a hatására 1-2 éven belűl visszabillenünk az 1998-2000-es szintre. Sajnos a magas munkanélküliség is 2010-óta a megszorítások része sőt fő pillére a Kormány spórolás terén egyedül erre tudott legfőképpen támaszkodni tehát fájó kimondani de "csinált" ennek ellenére holott sajnos most jómagam is az vagyok azt mondom , hogy ki kell bírnunk még pár hónapot a minimális növekedésig. Megszoríthatott volna úgy is, hogy többen dolgoznak kevesebb bérért( eredeti tervük 2010 nyarán ez volt) kb. 50-60 ezer ft-ért időnkénti szombati munkanappal csak félt, hogy akkor igazán megerősödik a radikalizmus (mindig is a sima munkavállalóknál volt és épültek ki a valódi nemzeti radikális pártok) és garantált lett volna a hungarista térnyerés. Ezt mindenképpen el kellett kerülnie és így két legyet ütött egy csapásra. A Bajnai-Gyurcsány korszakot nagyon kevesen de azok is inkább csak szavakban "sírják" vissza a rengeteg munkanélküli miatt a radikális oldal pedig nem tudott tovább erősödni. Igazából a munkanélküliek sosem lázadnak holott lenne rá okuk magyar viszonylatban ennek ellenére egy nyugodt réteg. Nagyjából szerintem ez lehet a fő helyzet.
2013. jan. 17. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!