Mi a véleményed arról, hogy már a középosztálynak sincs annyi pénze, hogy megcsinálhassa a fogait? Hozz még hasonló példát, mire nem futja, amire régebben tellett?
A fogorvost támogatja a TB, tehát ingyenes, nem? A magánorvos az persze, hogy nem ingyenes, ezt tudom.
A másik furcsa megállapítás, a "már a középosztálynak sincs annyi pénze" szerintem nem helyes, hiszen akkor már nem tartoznak a középosztályhoz.
"A TB (állam) ingyenesen biztosítja a fogkezeléseket."
Helyesbítés: A TB (állam) ingyenesen biztosít egyes fogkezeléseket.
Szüleim vállalkozók voltak a '90-es években. Így emlékszem, hogy régen minden hétvégén autóba vágtuk magunkat és oda mentünk ahová éppen akartunk (bejártuk az egész országot). Simán ebédeltünk étteremben hétköznap is. Minden nap kólát ittunk és minden nap húst ettünk utána cukrászdából hozott sütit fogyasztottunk.
Nyáron minden napomat a strandon töltöttem. Jártam vagy 3 féle külön foglalkozásra, sportoltam, nyelveket tanultam magántanárnál. Kérdésként sem vetődött fel, hogy továbbtanulok-e. Max. az, hogy utána jó-e nekem a kollégium vagy béreljenek igényesebb szobát...
6-8 évvel ezelőtt minden vállalkozás becsődölt. A megtakarított pénz kezd eltűnni.
Én a saját lábamra álltam, de nagyon más lehetőségeim vannak. Ma már senki nem ül feleslegesen autóba. Nyaralni évek óta nem voltunk. Ha elmegyünk étterembe és cukrászdába (mert erről nehéz leszokni), akkor utána otthon napokig spenót/tökfőzelék a menü.
A gyerekem egy helyre jár csak, nyelvet én tanítok neki. Strandra egész nyáron háromszor mentünk. A továbbtanulását pedig, ha minden így marad csak külföldön fogom engedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!