Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Féltek a Gárdától/Jobbiktól?...

Féltek a Gárdától/Jobbiktól? (Magyarok)

Figyelt kérdés
Én személy szerint félek a Gárdától és a Jobbiktól is. Mikor apukámnak ezt mondtam,jót mosolygott rajta és azt mondta,hogy nekünk semmi bajunk sem lesz,adófizető,magyar polgárok vagyunk. De számomra olyan \\\'rémisztőek\\\' ahogy \\\'masiroznak\\\'...
2009. aug. 29. 20:10
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
50%

hoppá...

elírtam:

Röhm és nem böhm...

2009. aug. 30. 00:53
 12/24 anonim ***** válasza:
37%

A gárda történelmi megfelelője nem az SA. Az SA ugyanis frontharcosokból és utcai verekedőkből állt. Szóval kemény társaság volt, nem az volt a módszerük, hogy leültek egy tér közepére és megverették magukat a rendőrséggel :)

Talán a sqadristák hasonlíthatók a Gárdához, mert a squadristák is azt állították magukról, hogy a rendet akarják helyreállítani az olasz vidéken. Azonban ez a párhuzam se jó, mert a mai magyar politikai helyzet nyomokban sem hasonlít az 1920-as olaszra (persze annyiban igen, hogy gazdasági nehézségek vannak, de pl. a politikában nincs patthelyzet).

Szóval épp ezért nem félelmetes a Gárda, hiába próbál az lenni. Ugyanis nem az SA-ra, nem is a squadrákra hasonlít, hanem leginkább az úttörőkre vagy az Ifjú Gárdára.

2009. aug. 30. 01:56
 13/24 anonim ***** válasza:
19%

00:25

"Hiszen ha egyszer felébred a nép és érzi hogy az ő nemzetét és népét szolgálja ez a fajta politika"

Nem érzem, hogy a nemzetet szolgálná. A Gárda csak Magyarország rossz hírét kelti a világban, Vonával kapcsolatban pedig az a gyanúm, hogy ha nagyon tolja ezt az orosz vonalat, akkor ha nem vigyáz, lesz még neki hazaárulási pere.

2009. aug. 30. 01:58
 14/24 anonim ***** válasza:
60%

ma 01:58

Kit érdekel, hogy a "világ" mit gondol? Ki az a "világ"?

Miért kell folyton annak a bizonyos "világnak" a seggét nyalni? Tett értünk valamit az a "világ"? Miért kell "világnak" megfelelni és miért nem a saját népünknek?

2009. aug. 30. 08:19
 15/24 anonim ***** válasza:
74%
Én sem értem, hogy miért kell azt a bizonyos világot emlegetni. Hol volt a világ a törökvész idején? Hol volt a világ a tatárjáráskor? Hol volt a világ 56-ban? Trianont pedig szintén köszönjük, tényleg a javunkat szolgálta. Na ezért van elegem abból a bizonyos világból. Annyi bunkó van, aki még mindig idegenekhez akar igazodni.
2009. aug. 30. 09:44
 16/24 anonim ***** válasza:
68%

Hát a világgal például azért kell foglalkoznunk, mert a világ hiteleiből élünk. Ha megvonják a hiteleket, napokon belül összeomlunk, és évtizedeket zuhanunk vissza az időben. És a magyar gazdaság látható részének zöme is a külföldi nagytőke kezében van. Más kérdés, hogy miért van ez így, és hát egyáltalán nem kellene így lenni, de most már ez tény. És Trianon se biztos, hogy így alakul, ha annak idején jobb a hírünk a világban. Szóval egy ilyen kis kiszolgáltatott országnak igenis nagyon fontos a külvilág általi elfogadottság, a szimpátia. Egyébként ezer módon tönkre tudnak minket tenni, és nem sokra megyünk azzal, hogy hát nekünk volt igazunk.

Én egyébként személy szerint nem félek a gárdától, látom, hogy többnyire jószándékú, rendes srácok, és tényleg segíteni akarnak. De nekik is úgy kell működniük, hogy az beilleszkedjen abba a nemzetközi keretbe, amiben ha tetszik, ha nem, benne vagyunk. És ebbe a keretbe nem illik be a nyilvános, rutinszerű zsidózás, cigányozás, a cigánytenyészet emlegetése, meg ilyesmik.

2009. aug. 30. 10:21
 17/24 anonim ***** válasza:
33%
bizonyára valami naiv gyerek vagy még....hagyd a politikát a felnőttekre és ne félj azoktól, akik téged védenek.... a rendőröktől jobban kell félni,mert ők csak úgy szórakozásból is beléd köthetnek majd, ha nagyobb leszel...
2009. aug. 30. 12:29
 18/24 anonim ***** válasza:
26%

"Kit érdekel, hogy a "világ" mit gondol? Ki az a "világ"?"

Pl. én vagyok a világ. Meg te. Meg Magyarország, meg a többi ország, amelyekkel kereskedelmi, diplomáciai stb. kapcsolatokban vagyunk.

Ha nem vetted volna észre, Magyarország pl. azért nem tud hatékonyan fellépni Szlovákia magyarellenességével szemben, mert a Gárdának köszönhetően "köztudott", hogy Magyarországon sokkal nagyobb veszély a szélsőséges nacioanlizmus. A szlovák nacionalisták érdekeit remekül szolgálja a Gárda, ezt elismerem.

2009. aug. 30. 13:24
 19/24 anonim ***** válasza:
56%
Nem kell félned, épp azért, amit édesapád mondott. Akik a fősodrású médiát-hatalmat a kezükben tartják azok jogosan félnek.
2009. aug. 30. 14:36
 20/24 anonim ***** válasza:
82%
és a "masírozó" cigány hordától nem félsz?
2009. aug. 30. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!