A tanárok 7-8 évente elmehessenek 1 év alkotói szabadságra - egyetértetek vele?
Pokorni hatalmas ötlete, hogy a tanárok 7-8 évente elmehessenek "alkotói szabadsága", amely alatt ugyanúgy kapnák a fizetésüket, mintha dolgoznának.
Én ezzel nem értek egyet, ugyanis a tanárnak mindig van karácsonya, húsvétja, míg pl. egy médiában dolgozó embernek vagy egy szállodaportásnak nincs, ekkor is dolgozniuk kell.
Szerintem ma már nem arról szól a tanári pálya sem, mint régebben. Sok tanár még csak tanítani sem tanít rendesen - tisztelet a kivételnek.
Nekem vannak nagyon jófej tanáraim, akik nemhogy jól tanítanak, de életre is nevelnek, próbálnak minket mindig a jó útra terelni, de ezt akkor is igazságtalanságnak érzem. Ennyi erővel miért nem kapnának egy év fizetett szabadságot azok, akik egész életükben minden nap nehéz fizikai munkát végeznek? Vagy miért nem kapnak egy év szabadságot a mentősök, tűzoltósok, akik minden nap életeket mentenek? Na és a többi tisztességesen dolgozó ember, akiknek nem soroltam fel a szakmáját?
Nézzünk pl. egy gimnáziumi matektanárt.Keres 100 ezret minimum.Plusz ha minden délután 3 gyereket korrpetál az már 12 gyerek egy héten.Egy hónapban az
12*6000=72 000.Na ennyit a tanári fizetésről.És még egy csomó szünete is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!