A munkanélküliséget és a kilátástalanságot megoldaná a kivándorlás és a külföldi utazás nagymértékű megnehezítése?
Eszembe jutott, hogy nem volt ez a nagy munkahelyhiány, amíg be nem léptünk az EU-ba. 2004 előtt még Szabolcsban is jól el lehetett lenni.
Ha valahogy nagyon megnehezítenék a kivándorlás és a külföldi utazás lehetőségét, az több dolgot is eredményezne:
1. Biztos, kilátásokban gazdag jövő: Mindenki ittmarad, mert nem lehet elmenni. A jövő biztos, a jövő Magyarország, majd lesz valahogy.
2. A kivándorolni szándékozó munkaerő itthonmaradása feketemunkahelyeket fog teremteni, mert valamiből élni kell, aztán ezek, ahogy bebizonyosdik hasznosságuk, szépen lassan kifehérednek.
Kérdező!
Ha már most is nagy a munkanélküliség, és lezárod a határokat, majd hazajönni kötelezed a most kinn élőket, akkor avval csak azt érnéd el, hogy még több munkanélküli lenne. A kivándorlók többsége azért megy el, mert itthon nem kap állást. Én sem mentem volna el, ha otthon is megéltem volna emberhez méltóan.
Micsoda kérdés...
Nem azért van Magyarországon munkanélküliség és kilátástalanság, mert sokan kivándorolnak... no komment...
Sok cég bezárt, de főként azért, mert nem tudunk piacot szerezni... termelni csak akkor érdemes, ha van hol eladni... nem beszélve arról, hogy vannak bizonyos termelő ágak amikben kvótákért kell lobbizni az EU-ban pl cukorgyártás, de a mi "saját zsebbe mindent" kormányunk nem sokat tesz ezért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!