Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Létezhet még az a Nagy Amerika...

Létezhet még az a Nagy Amerikai álom?

Figyelt kérdés
A dédnagyfaterom a tesójával kiment megszedték magukat mint az állat. Csak lecsukták őket. Az öreg hazajött a tesója meg kint maradt. Apám azt mondja most se él rosszul. Csak nem tudja hol van meg mit csinál. Félre értés ne essék, nem én akarok lenni a bevándorló szicíliai származású don. De az ember ott megcsinálhatja vajon még a szerencséjét? Tud nyitni egy éttermet? Vagy Tud valami felső pozíciót eltölteni valami cégnél? Ott nem működik ez az apuci kicsi fia dolog? Könyörgöm a BKV-t egy 26 éves csóka vezeti. Letöröm a karját azt visszanő.
2012. márc. 20. 21:25
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Szar a helyzet az országba. Úgy érzem mint akit megbélyegeztek. Munkás családba születtem szerintük dögöljek is meg úgy? Két unokanővérem diplomás egy fillérrel nem keresnek többet mint én. Lehet ezért jut egyre többet eszembe a dédfater, vagy nem tudom
2012. márc. 20. 21:27
 2/12 anonim ***** válasza:
Már ott sem létezik.
2012. márc. 20. 21:30
 3/12 anonim ***** válasza:
Aki hülye és Magyarországon sem tud érvényesülni az máshol sem fog. Pláne nem Amerikában ahol százszor annyi sokkal jobb képességű ember él.
2012. márc. 20. 21:36
 4/12 A kérdező kommentje:
Honnan veszed hogy hülyének kell lenni itt érvényesülni?
2012. márc. 20. 21:37
 5/12 A kérdező kommentje:
vagyis nem érvényesülni bocs
2012. márc. 20. 21:37
 6/12 anonim ***** válasza:
A szerencsédet bárhol megcsinálhatod! Ez egyénfüggő! Az USA már nem a régi. Turistaként oké, de ha egy új életet akarsz kezdeni, akkor szerintem sokkal jobb hely lehet egy nyugat-európai ország vagy pedig Kanada. Én is nagy USA van vagyok, mindig is ott akartam élni, de máshol találtam meg a számításom, az USA-ba pedig maximum turistaként akarok menni. Vannak ismerőseim kinn és egytől egyig csalódtak a nagy amerikai álomban. Manapság, mivel egy átlagos munkavállaló nem kap munkavállalási és letelepedési engedélyt sem, ezért a bejutás sem könnyűm így az USA-beli élet jó ha 10 ből 1 embernek bejön. Mellesleg bármelyik külföldi országba akkor éri meg kiköltözni, ha rendelkezek egy keresett szakmával és jó nyelvtudással, mert ezek nélkül csak csicska munka jut.
2012. márc. 20. 21:38
 7/12 anonim ***** válasza:
Azért mert akinek van egy kis esze, az Mo-n is meg tud élni. Nem egy ismerősöm van ott akiknek nincsenek egyáltalán pénzügyi problémáik. Miből gondolod, ha valakit Mo-n kivágnak mindenhonnan, akkor majd az USA-ban tárt karokkal várják? Van ott is épp elég munkanélküli.
2012. márc. 20. 21:47
 8/12 A kérdező kommentje:
Te azért félre értesz haver
2012. márc. 20. 21:51
 9/12 anonim ***** válasza:

USA sem fenékig tejfel. Van rononom odakint, nem él jobban, mint itthon az átlag. Sőt!

Az, hogy hogy boldogulsz, több tényezős:

1. Tudás

2. Rátermettség/karizma

3. Szorgalom

4. Szerencse

Ezeknek a kombinációja kell. Külföld max annyival jobb, hogy hamarabb találhatsz befektetőt egy jó ötlethez, mert több pénze van az embereknek.

Ha itthon nem élsz meg, de jó a nyelvtudásod és van olyan szakmád, ami megállja a helyét kint, akkor menj ki, próbáld meg.

Ha itthon is csak tengődsz vagy esetleg nem jó a nyelvtudásod, akkor bukás lesz.

2012. márc. 20. 22:52
 10/12 anonim válasza:

Már nem olyan az amerikai álom sem mint régen de sokkal jobban meglehet élni mint Magyarországon,bármivel is foglalkozol.Én kint éltem hat évig,egy éve vagyok itthon sajnos,családi okok miatt.Kezdetben esztergályosként dolgoztam 11 dolláros órabérben.Később belsőépítészként egy vállalkozásnál.Ott 2500-3000 dollárt kerestem havonta.Lehet számolni.A legtöbb étteremben all you can eat van ami azt jelenti,hogy 6 dollárért 5 órán keresztül azt eszel amit csak akarsz és annyit amennyit akarsz.A benzin gallonja 1.30 dollár ez nagyjából 4 liter.A kaja,ruha,benzin és egyáltalán az élet nevetségesen olcsó a fizetésekhez képest.Ami drága az albérlet és az orvosi ellátás.Egy foghúzás 1000 dollár,amennyiben nincs biztosításod.Egy másfél szobás kb 60mnégyzet lakás buildingben(olyan mint nálunk a lakótelep)1400 dollárnál kezdődik.Persze állama válogatja mert a vidék jóval olcsóbb.Én OHIO-ban,Cleveland mellett laktam.Arizonában ez már csak 300 dollár.Lakásra értem.

Szóval nincs már amerikai állom de ha innen kimész úgy fogod magad érezni,hogy van.Az itteni élethez képest mindenképpen!Munka rengeteg van,minden téren fogsz találni.Nyelvtudás kötelező,anélkül véged.Magyar segíteni nem fog csak hátráltatni!Erre nagyon figyelj oda kint ha tervedbe van egyáltalán a kimenetel.Egyébként az európaiakat szeretik odakint.Nem tudom milyen vallású vagy de az egyházak szoktak kezdetben segíteni.De ha talpra esett vagy feltalálod magad.Legjobban a kétkezi munkából tudsz megélni.Rengeteg van és jól fizet.Néha még feketén is.Ha van kint rokonod úgy egyszerűbb.Ügyvédet azonnal kerítsél mert nélküle nehéz lesz intézni az ott tartózkodást.Az ügyvéd horror drága!Ha javasolhatom az államok középső részébe menj pl:Colorado.A legjobb hely,alacsony az adó,minden olcsó.A kimenetel a legnehezebb!Az emigráció rengeteget baszakodik.Ha nem tenné mindenki kint maradna.Meghívó leveles látogatói illetve a turista vízum a járható út de ez sem mindig biztos.Mindenképpen bizonyítanod kell,hogy köt valami ehhez az országhoz ami miatt haza kell jönnöd.Akkor többnyire kiengednek.Ha már ott vagy kezdheted az amerikai álmot ami ezután ami itt van az is lesz.

2012. márc. 22. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!