Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Önök szerint/ szerintetek is...

Árokpart kérdése:

Önök szerint/ szerintetek is ijesztő jelenség?

Figyelt kérdés
Egy somogyi településen lakom és a két Ünnep között elutaztam Kaposvárra egy kicsit körülnézni. Ötezer Ft-ot vittem magammal természetesen mindet nem akartam elkölteni és nem is költöttem mert nem szerettem volna az Ünnepek után éhkoppon maradni. Tehát ennyi pénzből, hogy maradjon is éppen, hogy meg tudtam fordulni meg az egyik multiáruházban a legolcsóbb párizsiból 1 kg-ot vásárolni meg két fél literes ásványvízet. Az utcán mikor mentem a vasútállomás felé tömegesen kértek az emberek meleg ételt a járókelőktől. Olyan rossz érzéssel jöttem haza pedig szeretem ezt a várost nagyon de most mintha 1989-es Temesvárához hasonlított. Lehet, hogy városon előbb "betelik a pohár" mint vidéken? Mert vidéken még kevesebb a lehetőség azonban jóval kevesebb inger éri az embert és nem annyira feltűnő az elszegényedés.
2013. jan. 2. 13:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%
Sokak szerint nagy baj lesz,ha nem lesz számottevő javulás.Egyre nő az a réteg,akinek már nincs veszítenivalója.
2013. jan. 2. 13:59
 2/12 anonim ***** válasza:
89%
Sajnos itt tart Magyarország. Régen pl Romániában csodálkoztam, hogy mekkora itt a szegénység, hát most mi is ott tartunk már, míg mindenki más fejlődik.
2013. jan. 2. 14:00
 3/12 anonim ***** válasza:
82%

"Az utcán mikor mentem a vasútállomás felé tömegesen kértek az emberek meleg ételt a járókelőktől."

Ezt kifejtenéd? Emberek másoktól kértek meleg ételt? Hogyan? Csak úgy odamentek másokhoz az utcán, meleg ételt kérni? Vagy ételosztás volt? Bocs, de ezt nem tudom elképzelni, hogy mi történhetett.

2013. jan. 2. 14:13
 4/12 Komplikato ***** válasza:
95%
Ez érdekes, pont tegnap írta valaki, hogy az erdélyi magyar ismerősei szerint olyan a helyzet nálunk (ő észrevételeik alapján) mint 89-ben odaát. És ez engem akkor is aggaszt ha ez csak egy vélemény ...
2013. jan. 2. 15:07
 5/12 anonim ***** válasza:
0%

"Lehet, hogy városon előbb "betelik a pohár" mint vidéken?"

Kaposvár is vidék. 2 részre van felosztva. A főváros és a vidék. Hiába én is városban lakom, mégis vidék.

2013. jan. 2. 15:10
 6/12 anonim ***** válasza:
16%

"Ezt kifejtenéd? Emberek másoktól kértek meleg ételt? Hogyan? Csak úgy odamentek másokhoz az utcán, meleg ételt kérni? Vagy ételosztás volt? Bocs, de ezt nem tudom elképzelni, hogy mi történhetett."

Ezen mit kell kifejteni? Megkérnek, hogy adj egy kis aprót vagy némi élelmet. Én is rengetegszer jártam így, de nem értem ezen mit lehet nem érteni.

2013. jan. 2. 15:17
 7/12 Dick Esmen ***** válasza:
Ijesztő.Egyszer elpattan a húr és akkor...
2013. jan. 2. 18:10
 8/12 A kérdező kommentje:
Sajnos szó szerint kell érteni, hogy meleg ételt kérnek járókelőktől meg bekopognak az autósok ablakán és ez az már nem is pénzt kérnek hanem konkrétan ételt.
2013. jan. 2. 18:55
 9/12 anonim ***** válasza:
Ez a jelenség szerintem nem attól, van, hogy több lenne a hajléktalan az utcán, egyszerűen csak rámenősebbek. A válság hatására egyébként az adakozási kedv is jelentősen megcsappant, ez lehet az egyik oka a dolognak.
2013. jan. 2. 20:03
 10/12 A kérdező kommentje:
Való igaz, hogy nemcsak megcsappant az adakozási kedv de a legtöbb embernek akik szerencsére még egyelőre a többség és nincsen hasonló helyzetben nem is igazán tudna adni mert egy idő után ugyanabban a helyzetben találnák magukat. Még szégyelltem is talán magam egy kicsit mert még egyáltalán fenn tudom tartani egy átlagember szintjén magamat de ha 2 vagy 300 ft-ot adtam volna cirka 10 ember élethelyzetét nem oldja meg és nekem is nagyon komoly érvágás lett volna mert másnap nem tudtam volna 3 üveg szódavizet vásárolni a településemen mert a rezsit is nagyon keményen fizetni kell vidéken különösen szigorúak a szolgáltatók a határidők betartásával és Ünnepek után is sajnos élni kell inkább éldegélni kell. Elkeserítő, hogy egy minimális családi élethelyzet változása a mai világban bárkit sodorhat hasonló helyzetbe. Inkább ne így legyen és bízzunk, hogy beérnek a megszorítások és hosszútávon újra prosperáló ország leszünk de egyre kevesebb a bizalmam ebben.
2013. jan. 2. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!