Hogy van most pontosan ez? Tegnap hallottam egy pillanatra a tévében, hogy táppénz alatt is el lehet bocsájtani a dolgozót jan.1-től.
Figyelt kérdés
Veszélyeztett terhesség esetén is félnem kell hogy kirúgnak? Még nem vagyok terhes, de rajta vagyunk! Vetélés miatt biztos kiírnak.
Most akkor mi van?
2012. dec. 30. 19:53
1/10 anonim válasza:
Felmondhatnak, de a felmondás hatálya a munkába állás első napja, tehát a munkaviszony nem azonnal szűnik meg. Ezen a napon egyébként eddig is kirúghattak. Most előbb tudhatod meg. És ez már július 1. óta így van, nem most változik.
2/10 anonim válasza:
Igen régóta így megy már ez és eddig is így volt, előbb tudhatod meg, hogy kivágnak ennyi, az idő alatt meg lesz lehetőséged munkát keresni.
3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Szóval az még minimum 3 év... Addigra úgy is terveztem új munkát keresni.
2012. dec. 30. 20:23
4/10 anonim válasza:
A nagybátyám feleségét 5 évvel ezelőtt a varrodábol 2 hónap tápénz után a legelső napon kirugták, minden indok nélkül.
5/10 anonim válasza:
Nem január egytől, hanem már vagy tíz éve így van.
"Veszélyeztett terhesség esetén is félnem kell hogy kirúgnak?"
Természetesen.
6/10 Andizsuzsi válasza:
A várandósság, a szülési szabadság, a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság ideje alatt felmondással nem lehet a dolgozó munkaviszonyát megszüntetni. Tehát ha táppénzen leszel, ha nem, ez idő alatt felmondási védelem alatt állsz. Ennek egyetlen feltétele, hogy a munkáltatóval közöld, ha terhes leszel (írásban), ugyanis ha ő előbb mond fel, akkor te hiába hivatkozol a terhességre.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Megnyugodtam!
2012. dec. 31. 12:11
8/10 anonim válasza:
Amúgy jó reggelt! :(
A Fidesz megvédi a munkavállalók jogait, éppen úgy, ahogyan megvédték a magánnyugdíj befektetésünket is, a demokráciát, a költségvetést, az egészségügyet, az oktatást, és ezer más dolgot is. Vajon milyen lenne, ha szánt szándékkal akarnának ártani?!
9/10 anonim válasza:
Ne aggódj, hisz ez is a te érdekedben történik!
10/10 anonim válasza:
Hát épp ez az! A Fidesz csak a javunkat akarja! Ha már "nincs semmink, annyit is érünk". És persze s"senkit nem hagynak az út szélén": aki elesett, azt az árokba lökik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!