Nagy Anna kormányszóvivőnek miért nem magyarázza el senki, hogy mi az a passzív táppénz?
Figyelt kérdés
Már többször láttam nyilatkozni ez ügyben, és azzal indokolta a passzív táppénz eltörlését, hogy sokan azért vették igénybe, hogy "így meneküljenek meg a munkanélküliség elől". A bökkenő az, hogy passzív táppénzre csak az mehet, akinek már megszűnt a munkaviszonya, tehát ezzel biztosan nem lehet megmenekülni a munkanélküliség elől.2011. máj. 17. 19:11
1/8 anonim válasza:
Gondolom azért, hogy őszintén tudjon hazudni. Bevett módszer politikában. De most őszintén mit várunk, amikor az a nyugdíjbiztosi nőszemély (már a nevére sem emlékszem, csak az maradt meg, hogy túl sokat szolizott, és nagyon buta volt) még azt se tudta, hogy kell kiszámolni a reálhozamot.
Sajnos nem csak a szóvivők ilyen szakmaiatlanok, hanem az egész kormány impotens, minden téren.
2/8 anonim válasza:
Az a baj, hogy Nagy Anna azt se tudja, mi a munkanélküliség.
Sejtelmük sincs róla...
Aki meg passzív táppénzre mehet, az már dolgozott, és fizetett annyit a közösbe, hogy vehessen is ki, mielőtt éhenhal.
Először azokat kéne b...gatni, akik egy fillért még nem fizettek be, nem is áll szándékukban, de parabola antennára, sörre, meg cigire mindig telik.
3/8 anonim válasza:
Ebből is látszik, hogy milyenek a "szakértőik".
4/8 anonim válasza:
Mondok egy még rosszabbat: Nagy Anna azt se tudja, mi a munka. Az a rémes, hogy olyan emberek akarják itt most megrendszabályozni a dolgozókat, akik életükben egy percet sem dolgoztak. Mert én azt nem tekintem munkának, hogy egész életemben képviselő voltam, meg pofáztam mindenféléket következmény nélkül.
5/8 anonim válasza:
Megmenekülni közvetlen nem lehet(ett) vele, de eltolni a munkanélkülivé válást igen. Nade aki a néhány hónap passzív táppénz alatt (amikor a munkanélküli segély többszörösét kapta valaki) talált munkát, az tényleg nem lett munkanélküli, és folyamatos munkaviszonyban volt.
6/8 A kérdező kommentje:
A passzív táppénz maximum 30 napig vehető igénybe és csak olyannak, akinek már megszűnt a munkaviszonya, vagyis már munkanélküli. Szóval eltolni sem lehet vele semmit, csak felvenni 30 napig ezt a kis pénzt.
2011. máj. 18. 20:40
7/8 anonim válasza:
Tavaly augusztus 1-el küldtek el, de már megmondták július 1-én, de a munkáltató csak augusztus közepén készült el a papírokkal, amivel a munkaügyiben tudtam jelentkezni. Másfél hónap kellett hozzá. Ekkor jön jól a passzív táppénz. Biztosítja majd a munkáltató, hogy elkészíti időben az iratokat? Vagy azt hiszik, hogy tartalékban van mkinek egy másik munkahely ahol kezdhet másnap, és így elkerüli a passzív táppénzt és a munkaügyit?
8/8 anonim válasza:
Miért van még mindig kiemelve ez a kérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!