A táppénz beleszámít a felmondási időbe?
30 napos felmondási időmet töltöm még 29-éig (én mondtam fel). Csütörtökön keresőképtelenné váltam, az orvosom kiírt táppénzre. Majd szombaton kaptam a főnökömtől egy hívást, hogy a táppénz nem számít bele a felmondási időmbe.
Én úgy tudom igen, és utánajárva is arra jutottam, hogy nekem van igazam, de itt biztos akad, aki kompetensebb a témába és 100%-ra tudja, hogy ez a telefonhívás csak a főnököm "kedvessége" az utolsó napjaimra vagy tényleg igaza van!
A válaszokat előre is köszönöm!
biztos, hogy táppénzen vagy?
nem csak sima betegszabadság az?
akkor vagy táppénzen, ha 2012-ben már 15 munkanapot voltál betegszabadságon
Akivel pedig már közölték a felmondást, nem tolhatja ki a felmondási időt táppénzzel. Természetesen a felmondási idő alatt is el lehet menni táppénzre, azonban ez az időszak nem fogja meghosszabbítani a felmondási időt.
Nem voltam még 15 napot betegszabadságon, az biztos!
Ez változtat valamit a dolgon? Ha igen, akkor a betegszabadságot le kell dolgozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!