Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Budapest tarja el vidéket...

Nem dávid kérdése:

Budapest tarja el vidéket vagy vidék tartja el Budapestet?

Figyelt kérdés
2012. dec. 29. 17:55
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
77%
Neked a fejed tartja el a testedet, vagy a tested tartja el a fejedet? Továbbá: próbáltál már valamelyik nélkül élni?
2012. dec. 29. 18:50
 12/31 anonim ***** válasza:
90%

Azt Budapest termelésénél fontos kiemelni, hogy a legtöbb cégnek ott csak bejelentett székhelye van, de a termelést máshol végzi, ez viszont már nem mutatkozik meg a kiadott termelési adatokban. Tehát Budapest jóval kisebb részt vesz ki az ország GDP-jének megtermeléséből, mint amennyit a látványos 40%-os mutató, amivel dobálózni szoktak, sejtet. Ami a mezőgazdaságot illeti, az már nem olyan hangsúlyos iparág. Fontos, de a GDP megtermelésében kevésbé jelentős. Budapest GDP termelésének fontos eleme az, hogy bankközpont. Tehát az ott megtermelt GDP nagy része is pénzügyi tranzakciókból származik, termék előállítása nélkül.

A lényeg, hogy kölcsönösen tartják el egymást, de ha Budapest úgy döntene kiválik, és városállamként üzemel tovább, sokkal inkább megszívná, mint az ország többi része, mert sokkal inkább függ tőle.

2012. dec. 29. 18:52
 13/31 Gugu Gabor ***** válasza:
90%
Szerintem is hülyeség ez a vidék vs Budapest téma. Nyilvánvaló hogy Bp-n az 5 kerületben nem fognak répát termelni, viszont annak is kicsinek látom az esélyét hogy egy tanya mellett építsen fel valaki egy irodaházat.
2012. dec. 29. 19:03
 14/31 anonim ***** válasza:
57%

"De mikor a vidék adójából is megy pl. a BKV-tek tákolására akkor nem mondjátok ezt! :)"

Na persze a kis naiv azt hiszi, hogy a pestiek adójából nem tákolnak semmit sem vidéken :)

pl autópályák... vagy azt csak a vidékiek adójából fizetik?

(Úgy tudom Pesten nincs autópálya)

Ha pedig nincs infrastruktúra vidéken akkor termelés is kivonul szépen onnan(nem mezőgazdasági termelés..azt felejtsd el, Pest olcsóbban meg tudná oldani az egész élelmezését importból. Nem hiába nyavajognak a magyar gazdák.)

2012. dec. 29. 19:07
 15/31 anonim ***** válasza:
44%

"Na persze a kis naiv azt hiszi, hogy a pestiek adójából nem tákolnak semmit sem vidéken :)"

Ki állította ezt? Ne ferdíts!

2. Már más is írta, hogy sok cégnek pesten van a központja, úgyhogy abban az esetben is megy a vidékről adó, nem csak ti tákoljátok a vidéket!

"Pest olcsóbban meg tudná oldani az egész élelmezését importból. Nem hiába nyavajognak a magyar gazdák.)"

Hát tegyétek azt, aztán majd a vidékiek meg nem járulnak hozzá a BKV tákolásához, amit amúgy sem használnak aztán mehettek biciklivel, sem az elk..rt 4-es metrót. :)

2012. dec. 29. 19:12
 16/31 anonim ***** válasza:
77%
Boccs.. te példálóztál a BKV fejlesztésével.. öngól volt
2012. dec. 29. 19:44
 17/31 anonim ***** válasza:
26%

"öngól volt"

Szerintem meg nem. :) Mire alapozod ezt? Ha már előálltál a mezőgazdasággal mint példával akkor ez volt a viszontpélda. Ha szerinted olcsóbban kijönne a pestieknek az import, akkor egy külföldi céget beengedni a lepukkant BKV-t meg beszüntetni az sem jönne ki drágábban mint örökké tákolni. Nekünk vidékieknek meg abból nincs hasznunk!

2012. dec. 29. 19:50
 18/31 anonim ***** válasza:
51%
Vidéket jobban szeretem :)
2012. dec. 29. 20:06
 19/31 anonim ***** válasza:
0%
Arra alapozom,hogy az a rengeteg pénz, amit a mezőgazdaságba ölnek bele nem(csak) a vidék pénze.
2012. dec. 29. 20:09
 20/31 anonim ***** válasza:
63%

"Arra alapozom,hogy az a rengeteg pénz, amit a mezőgazdaságba ölnek bele nem(csak) a vidék pénze."

Na látod, én meg azért hoztam fel példának a BKV-t, vagy elbaltázott 4-es metrót! Oda sem csak a pestiek pénze folyik. Akkor csak nem volt "öngól", gondolom én.

2012. dec. 29. 20:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!