Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek a hazai...

Mi a véleményetek a hazai kisiskolák bezárásáról?

Figyelt kérdés
Vidéken egyre több kis, 100-250 fős általános iskolát zárnak be, majd a gyerekeket átküldik a városi intézményekbe ahol egyszerre akár több ezer gyerek is össze lehet zárva. Szerintetek nem kéne több forrás fordítani az oktatás decentralizációjára?
2012. febr. 23. 20:38
1 2
 1/14 Theorba ***** válasza:
33%

Dehogynem.

A kicsiny települések lelke, összetartóereje az iskola lenne.

Pont azt veszejtik el a nemzetbarát kormányok.

2012. febr. 23. 21:25
 2/14 anonim ***** válasza:
45%

"A kicsiny települések lelke, összetartóereje az iskola lenne. "

Nyilván nem vagy tisztában ezeknek az intézményeknek a színvonalával. Nem véletlenül hordják a gyerekeket a városba...

Ezeknek az iskoláknak se pénzük, se felszerelésük, se eredményük. A városi iskolában van interaktív tábla, válogatottabb tanári kar, a falusiban meg nézhetik ahogy hullik a vakolat.

2012. febr. 23. 21:30
 3/14 anonim ***** válasza:
45%
Az, hogy a Jobbik adott be módosító javaslatot, hogy gyerekgyilkosság, akarom mondani egyszerű foghúzás, és a nők "önrendelkezési joga" helyett inkább a kisiskolákat támogassák 400 millió forinttal, de a Parlament lesöpörte, 276 morális gyerekgyilkos inkább ártatlan emberek brutális széttrancsírozását támogatja.
2012. febr. 23. 22:00
 4/14 anonim ***** válasza:
33%
A Jobbik tudja, hogy a legtöbb abortusz a "más kultúrájúaknál" fordul elő, ahogy ők fogalmaznak? Akkor biztos nem támogatná ennyire.
2012. febr. 23. 22:03
 5/14 anonim ***** válasza:
44%

Hogy érted, hogy "más kultúrájú"? Pont az veteti el a gyerekét, aki megtehetné, hogy felneveli, csak nem akarja a kényelmét feladni érte. Aki nem engedheti meg magának, az meg szül 10-et, mert a családi pótlékból él.

Mi a véleményem az iskolák bezárásáról? Hát a dolog kettős. Mert nincs rá pénz, kevés a gyerek, vonjuk össze az iskolákat. Rendben. De akkor ehhez legyenek is meg a feltételek. Tehát legyen iskolabusz, ne a szülőnek kelljen a gyereket fuvarozni, vagy netán a gyereknek valahogy egyedül eljutni a suliba. Meg ne 40-50 fő legyen egy osztályban. És ne legyen délutános iskola, mert ha én délután vagyok otthon, akkor szeretném is látni, nevelni is a gyerekemet néha. Anyu a húgomat pont azért vette ki a szakmunkásképzőből, mert az órák este 8-ig tartottak volna. Egy 15 éves gyereknek. És az ofő nem értette, mi a probléma, mert a gyakorlatot csak így lehet megoldani. Aztán meg hozzák a törvényeket, hogy a gyerek nem mehet ki az utcára este egyedül.

2012. febr. 23. 22:27
 6/14 anonim ***** válasza:
35%

"Pont az veteti el a gyerekét, aki megtehetné, hogy felneveli, csak nem akarja a kényelmét feladni érte."

Persze, hogy egy tudatlan jobbikos vagy...

2012. febr. 23. 22:30
 7/14 A kérdező kommentje:

Légyszíves ne akadjunk el a pártpolitikánál.

Én pont azért tettem fel a kérdést, mert nem tudom pártatlanul megítélni, ugyanis én is ilyen intzményben tanultam, amit azóta bezártak. Később, más iskolák megismerése során nekem mégis valahogy az jött le hogy nem biztos hogy olyan jó ötlet, ha a 6-14 éves gyerekek ezrei járnak egy iskolába, legalábbis nagyon sok "félre-szocializált" tizenévessel találkoztam, ami persze leginkább a szülők hibája, de egy ilyen kis iskola szerintem közvetlenebb, jobban segíthet megoldani a szülő-gyerek problémákat. Igen, az biztos hogy a városi iskoláknak több pénzük van (most az állami támogatottakakt nézzük, ne az alapítványiakat meg magániskolákat), amiből több mindenre futja nekik, nem a fűtés az első számú gondjuk, de hiába vannak jó pedagógusok és taneszközök, ha egy tanárnak 40-50 fős csoportokat kell tanítania. S ez, véleményem szerint csak további problémákat szül: a 10-20 kilométerről ingázó gyerekek számára még csak-csak megjárja a tömegközlekedés vagy az esetleges iskolabusz, de annál távolabbról már szerintem őrültség 10 éven aluli gyerekeket napi rendszerességgel utaztatni (mármint úgy, ha a gyereknek egyedül kell utaznia), kollégiumozni szintén nem lehet ilyen korú kisgyerekeket.

A kissebbségi kérdéshez csak annyit, hogy a mi településünkön nem laktak és nem laknak most sem problémás egyedek, így az iskolában is csak a városi iskolákból kiküldött példányok kerültek oda, azok meg pár hónap alatt kikoptak, nem zavartak sok vizet, míg egy nagyobb intézményben lehetőség van arra hogy klikket alkossanak a fiatal gyerekek és szeparálódjanak. Persze, ez minden társaságban megtörténik, de ugye tudjuk hogy ők szociális helyzetük miatt kontrollálhatatlanok (és most szépen fejeztem ki magam...)

Egyébként barátnőm vetette fel a kérdést, hogy vajon majd a mi gyerekeink hova fognak járni óvodába meg iskolába, de a mai helyzetet elnézve talán az lenne a legjobb ha magántanulók lennének...

2012. febr. 23. 22:43
 8/14 Andizsuzsi ***** válasza:
82%

Nyilván nem vagy tisztában ezeknek az intézményeknek a színvonalával. Ezeknek az iskoláknak se pénzük, se felszerelésük, se eredményük

Ez nem igaz. Én egy zalai falusi egysoros kisiskolában dolgozom. A nyolc osztályból 5-ben van interaktív tábla, van korszerű tornatermünk, informatika termünk.

És óriási előnyünk a városi iskolákkal szemben, hogy első osztályban 11 gyerek tanul írni-olvasni, nem 32 egyszerre. A pedagógusok többsége már a szülőket is tanította, ismerik a családokat. Én nem vagyok pedagógus, nem azért mondom, de nehogy azt gondolja valaki, hogy kiváló pedagógusok csak a városi iskolákban vannak.

2012. febr. 24. 08:39
 9/14 anonim ***** válasza:
16%

A kisiskolák nem tudnak színvonalasan üzemelni. Nem éri meg fenntartani a komplett szaktanári kart, nyelvi labort, számítógéptermet, kémia-, fizikalabort, mert alacsony a kihasználtság.

Gondolj bele: 1 iskola, ahol évfolyamonként van 1 osztály. Az felső tagozaton 4 osztály. Heti 2 informatika óra. Azaz 8órában használják a termet, mikor lehetne 40-ben is. Óriási pazarlás a forrásokkal, épp ezért ilyenek nincsenek is kisiskolákban. Akik itt siránkoznak, valójában ők ártanának a legtöbbet ezeknek a gyerekeknek, ugyanis ezek az iskolák csak a lemaradást konzerválják.

Amúgy én 3. osztályos koromtól buszoztam az iskolába 20-20 percet oda vissza. Öcsém csak 2.-os volt. Kibírtuk. Sőt, szerettük (ott folyt a bandázás, lehetett csajozni, stb... :D)

Semmi bajuk nem lenne tőle a mostani fiataloknak sem.

2012. febr. 24. 10:38
 10/14 Andizsuzsi ***** válasza:
75%
Az én gyerekem a saját falusi iskolájába járt, onnan ment a városba gimnáziumba, majd onnan egyetemre. Nem gondolom, hogy bármi hátrány érte volna emiatt. És vannak olyan települések, amik nem 20, hanem 40-50 percre vannak a legközelebbi várostól.
2012. febr. 24. 12:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!